diorama lui gamitzu

:-D Ai dreptate, mercy pt corectie. Din cauza vitezei. si probabil a faptului ca nu il am inca. Daca as fi fan ar fi beton, asa, la cat ajunge cu lentile, prefer sa dau banu pe locomotive.

Foarte tari pisicile. Sa le desenezi mustati :-D. Daca stau bine sa ma gandesc, la 50 cm pisica scazut la scara 1:160 iese 3 mm si ceva de pisica ? Ai de capul meu, clar e prea mica scara asta pentru ochii mei.

:-( Si eu am zis asa ceva si de aia zic ca e mai buna scara HO. Daca motanul meu ar avea purici, sigur ar fi mai mari decat matza din poze. Acuma ai vazut cu ce ne luptam la scara asta. Sigur in 2-3 ani, chinezii o sa scoata si soarecii pt matze,ca de trebuie sa manance si ele ceva. NANO tehnologie. :grin:

:-( se pare ca toate pozele puse au disparut fara urma si fara un motiv cunoscut. O sa incerc sa le pun din nou cand o sa pot.

8O Nope, nu am atins nimic
aia de pe bucket zic ca e virus
:-( O sa incerc sa le un la loc un a cate una, daca le mai am sau le gasesc prin computer :x

Gamitzu a zis:
Shocked Noe, nu am atins nimic
aia de pe bucket zic ca e virus

Stuxnet nene Iancule, Stuxnet :-D .....
Asta e virusul momentului, vine de la Itzic country...:wink:

Marius.

PS: Acum vorbind serios, cand am vazut aseara patania lui Gamitzu, am inceput sa ma uit dupa posturile mele mai vechi sau mai noi....momentan nu am observat vreo disparitie la poze, dar nu e tarziu... :grin:

Cateva modele de camioane si alte vehicole intrate proaspat in dulap, urmand sa intepeneasca definitiv pe diorama. Provenienta e Athearn si Clasic Metal Works:

:grin: Sunt mortale ! La scara asta au niste detalii la care nu te poti astepta.

cristi_m a spus:
Cu un telefon mobil te poti apropia foarte mult fara sa faci prapad si poti fotografia macro din pozitii imposibil de luat cu un aparat foto mare ;) Exemplu, poza facuta in gara, de sub o streasina (scara N):

Belea de poze!
Parca tot nu-mi vine sa cred ca este vorba de N.

:grin: Un filmulet cu o locomotiva Kato 2-8-2 Heawy Mikado care a primit un decodor Tsunami 750. Mai trebuie umblat un pic la setari, asa arata cu default-ul. Se pare ca va trebui demontata iar si pus condensatorul pe care nu l-am mai montat din lipsa de spatiu. In rest ma declar satisfacut cum ruleaza.

- MRC are montate condensatoare pe cablaj din nascare fata de Soundtrax
- MRC este doar un decodor generic cu abur, cu setari minime, sunet bun si pretul la fel, undeva la 55-60$ bucata.
- Soundtrax suna mai bine si are posibilitati mai mari de reglare si setari CV-uri.
Tsunami e protejat termic, raspunde mai bine la comenzi. Pret dublu fatza de MRC.
Avantaje dezavantaje :-D La diesel , cele drop-in facute sa inlocuiasca direct circuitul original al locomotivei, MRC sta bine.
As dori sa iau un Loksound micro pt loco aia mica rau de tot D51 de la KATO, Se pare ca astea sant cele mai mici la ora actuala de pe piatza. Colegii din State, nu le recomanda, zic ca sant bune constructiv dar sunetul lasa de dorit, e metalic. Stie cineva ceva detalii. Mie mi-au placut ca se pupa cu ce imi trebuie mie si ca au protectie la scurtcircuit, nu crapa niciodata la suprasarcina. :evil: Plus ca de unde o sa-l iau o sa-mi puna pe el sunetul original al locomotivei in default. Tipul zice ca il programeaza pt D51.

:grin: Un Bachman Spectrum 2-8-0, ruleaza binisor (gurile bune zic ca se aseaza dupa cateva ore de rulare). Realizata foarte bine , detalii aplicate la greu. Ale mele au maxim 3 ture de oval de diorama si ceva ture inainte inapoi pe linia program. Decodor Sondtrax Tsunami 750.

:grin: La fel ca toate decodoarele cu multi pasi, setarile sant complexe pana nimeresc sincronizarea perfecta a sunetului cu miscarea bielelor locomotivei. Tsunami are 255 pasi pt reglare CV-uri comparativ cu MRC-ul cu abur, care are numai 30sau 33 maxim. 8O da acilea apare cred diferenta de pret intre ele.

Zilele trecute ma uitam pe un site, am vazut ceva poze mai de aproape la lcomotivele astea doua.... nu pot sa zic decat ca japonezii is dusi rau departe in materie de detalii. sa nu mai zic de preturi si calitate...

:grin: daca o sa vezi si o sa pui manutele pe un D51, o sa ramai masca :-D O fi inmatrculat la caile ferate japoneze, da mie si lui Dragos ne-au cazut plombele. Si el a vazut numai pozele cu ea, eu am si demontat-o sa-i pun fire si sa o pregatesc pt un Loksound micro. Ala e singurul care intra in ea. :roll:

Cu voia domnului, dupa multa munca si chin dracesc, un Kato E8 cu decodor Digitrax. Acestea au fost taiate de pe lista, locomotiva va primi un MRC nou pe 16 bit cu prima ocazie. Digitraxul nu e dotat din fabrica cu condensator pe cablaj ca restul decodoarelor. Avea un condensator destul de mare si de comun lipit cu fire pe care l-am taiat din obisnuinta. Fara el loco nu a mers sub nici o forma asa ca dupa mai multe incercari a primit prin bunavointa lui Dragos un cond SMD in rezervor. In locomotivele la scara N e aproape imposibil sa mai gasesti ceva loc sub o carcasa cu latimea interioara de 10mm cum are un SD70MAc sau chiar in alta cu latimea normala. Dupa 20 de minute de teste pe diorama am realizat ca in afara de lumini cu faza mare si mica precum si compensarea de sarcina, nu face 2 parale. Cu toate setarile recomandate de el, mie mi se pare ca suna a doaga, se misca prea rapid in comparatie cu celelalte. Asa ca e trecut cu skip in lista de cumparaturi de la Digitrax pe viitor. Un filmulet cu loco si 2 vagoane cu carbuni.

Ai pus doar un condensator din ce ti-am dat eu ? Trebuia sa le pui pe ambele in pararlel. Ii ofereai timp mai mare de descarcare, ceea ce te-ar avantaja daca ai intreruperi mai mari din cauza contactului cu linia. :grin: