Cateva reguli ce trebuiesc respectate pe acest forum

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Florinn

Administrator
Membru personal
Super Moderator
Trenulist
17 Ianuarie 2006
5.547
16
Cluj Napoca / Bucuresti
www.trains-addicted.ro
WEBSITE
http://www.trains-addicted.ro
YAHOO
bogdannf
LOCATION
Cluj Napoca / Bucuresti
Bine ai venit pe forumul pasionatilor de trenuri si trenulete !
Te rog citeste cele cateva reguli de baza ale acestui Forum.

1. Forumul Lokomotiv.ro este un forum destinat pasionatilor de trenuri si trenulete, este un forum destinat machetelor si modelismului, si a oricarui gen de discutii care au o legatura evidenta cu ele. Prezenta pe acest site si forum reprezinta un privilegiu, si nu un drept. Nerespectarea prezentului regulament, sau un comportament necivilizat, duce la suspendarea dreptului de a posta.

2. Discutiile care nu au o minima legatura cu acest domeniu, pot fi permise in masura in care sunt acceptate de moderatori si administratori. Moderatorii/administratorii au dreptul de a inchide sau de a sterge discutiile fara legaturi cu acest hobby sau alte subiecte acceptate fara a da (in mod necesar) explicatii in cazul in care discutia respectiva nu aduce un plus de valoare forumului/site-ului

3. Postarea de imagini si lucrari altele decit cele personale trebuie sa fie insotita de specificarea sursei si a autorului.
Pentru a nu incalca legea dreptului de autor trebuie sa cereti voie proprietarului de copyright pentru a posta materiale ale acestuia.
In aceste conditii, proprietarii acestui forum se exonereaza de responsabilitate eventualelor litigii aparute, daca membrii acestui forum nu procedeaza cum s-a specificat mai sus, si posteaza materiale ce nu le apartin sub semnatura proprie. Incalcarea acestei reguli poate duce la sanctiuni,functie de gravitate,de la avertisment pina la banare,dupa cum va decide administratia forumului.

Dar daca totusi, apar litigii intre autori si cei ce au postat materiale ale acestora fara specificarea sursei, speram ca rezolvarea sa se faca pe cale amiabila.

4. Important : Daca un mebru alege sa isi stearga mesajele inseamna ca alege sa se autoexcluda , suspendindu-i-se dreptul de a mai intra pe forum (mentionare, a nu se intelege ca nu ai voie sa iti stergi un mesaj postat gresit).

5. Moderatorii si administratorii au dreptul sa aplice sanctiuni variind de la un banal avertisment, pana la retragerea dreptului de a posta/intra pe perioada determinata sau indefinit.

6. Nu este incurajata goana dupa posturi. Importanta e calitatea acestor postari, nu cantitatea lor. De asemenea, este recomandata folosirea "Search" inaintea deschiderii unui nou topic pentru a vedea daca nu cumva a mai fost discutat subiectul.

7. Nu este permisa folosirea unui limbaj necivilizat, limbajului gen IRC, postarile monosilabice, postari cu iconite in exces, precum si postarea oricaror mesaje care contravin legilor in vigoare.

8. Nu se recomanda folosirea de denumiri neoficiale ale materialului rulant real sau in miniatura, ale fabricantilor de modele feroviare, ale unor categorii de populatie sau alte porecle de orice fel care pot fi intepretate cu ambiguitate de catre utlizatori, ca fiind jignitoare sau cu caracter defaimator sau rasist. Pentru a evita interpretarile gresite administratia forumului isi rezerva dreptul de a inlatura partial sau complet mesajele continand asemenea denumiri fara nici un preaviz iar in cazul abaterilor repetate, se pot aplica sanctiuni mergand pana la excluderea de pe forum

9. Fiecare utilizator este singurul responsabil pentru continutul mesajelor sale.

10. Sunt interzise subiectele de discutie sau postarile care prin natura lor sunt menite sa produca scandal. Va fi imediat sters si exclus de pe acest forum, membrul care insulta un coleg.

11. Nu sunt acceptate conturi multiple pentru o anumita persoana. Daca un utilizator care are suspendat dreptul de a posta isi creeaza un cont pentru a ocoli sanctiunea, ambele conturi vor fi blocate pe termen nedefinit / sterse. De asemenea, postarea de mesaje din partea unui utilizator suspendat de catre un alt utilizator, duce la supendarea acestuia.

12. Este interzis a abuza de facilitatea PM a forumului, pentru a face spam, reclama, a insulta, a ameninta, etc... De asemenea, este interzisa publicarea continutului mesajelor PM / e-mail pentru a declansa scandal, a pune intr-o lumina proasta alti utilizatori, sau situatii similare.

Nota: Exceptie de la aceasta regula sunt cazurile situatii extreme in care trebuie acordate sanctiuni, situatii in care moderatorii au nevoie sa arate si celorlalti moderatori (numai in privat) ce a spus respectivul user posibil "vinovat".

13. Recidiva, indiferent de abatere, se considera factor agravant.

14. Orice plangere privind un alt utilizator / moderator / administrator va fi adresata doar prin PM / e-mail, orice postari pe aceasta tema vor fi sterse. Utilizatorii au obligatia sa respecte deciziile moderatorilor / administratorilor, si daca doresc sa se planga cu privire la acestea, sa o faca doar prin PM / e-mail.

15. Nu se accepta atacul la persoana sub nici o forma, orice mesaj ce contine texte care ataca persoana unui membru, chiar si in cea mai mica masura, va fi sters fara avertisment, iar autorul risca sanctiuni din partea moderatorilor.

16. In cazul oricarei situatii neacoperita in mod specific de prezentul regulament, administratorii forumului vor lua o decizie in functie de caz.

17. Este interzisa postarea pe acest Forum a modelelor cu insemne naziste

18. Nu poti posta la Rubrica "Vand - Cumpar - Schimb " pana nu ne spui cine esti, ce-ai facut sau vei face in domeniul hobby-ului nostru. O poti face la Rubrica "Bine ati venit". Daca posturile la Rubrica "Vand, Cumpar, Schimb " vor fi mai multe decat
la celelate rubrici, vom sterge din ele pana echilibram balanta.
Nu postati la rubrica "Oferte-Schimburi" decat comentarii strict la obiect , deoarece aceste posturi se sterg pe masura ce vanzarea-cumpararea sau schimbul a avut loc. Daca doriti sa luati contactul cu vanzatorul o faceti prin mesajprivat/mail/tel. Obligativitatea vanzatorului de a afisa pretul. Anunturile fara pret articol vor fi sterse.

Nota : consultati regulamentul sectiunii de vanzari, el se aplica atat la sectiunea vanzari cat si pe restul forumului.

19. Moderatorii/administratorii au dreptul de a inchide sau de a sterge discutiile fara legaturi cu modelismul fara a da (in mod necesar) explicatii in cazul in care discutia respectiva nu aduce un plus de valoare forumului/site-ului

20. In momentul in care te-ai inregistrat se considera ca ai citit acest regulament, l-ai inteles, si esti 100% de acord cu continutul sau. Daca la momentul intrarii in vigoare al prezentului esti deja inregistrat, a posta in continuare implica acceptarea sa.

Recomandam membrilor nostri sa faca un mic efort .
Deoarece la inregistrare nu s-a cerut localitatea de domiciliu , incercati acum sa intrati in "profil" si sa mentionati acest mic amanunt.
Astfel puteti cunoaste si alti pasionati din localitatea de domiciliu.
 
Salut,

incepand de azi intra in vigoare doua noi reguli.

Se interzice reclama in mod direct spre site-uri care comercializeaza trenulete si accesorii sau site-uri afiliate site-urilor care comercializeaza trenulete si accesorii sau alte activitati de natura comerciala,
vorbim aici de link-uri spre aceste site-uri, postate in mod direct de catre administratorii acestor site-uri sau link-uri puse la semnatura, indiferent ca este vorba de administrator sau alta persoana.
A nu se intelege ca un user oarecare nu poate pune un link spre un produs de pe un anumit site atunci cand un alt user cere o informatie de genul : "unde pot gasi produsul x?" (evident cu conditia ca primul user sa nu aiba vreo legatura cu respectivul site).
Rugam toti userii care au astfel de link-uri la semnatura sa le inlature in termen de 1 saptamana.

De asemenea se interzice reclama (sub forma de link sau sub alta forma)
spre site-uri personale, indiferent de continut. Nu se interzice link spre site personal (postat ca atare este permis doar la semnatura), sau link postat ca raspuns la mesajul altui user, atata timp cat site-ul nu face comert cu trenulete sau accesorii, sau nu este afiliat unui astfel de site.

administratia lokomotiv.ro
Multumim.
 
Salut,

pentru ca mai multe persoane m-au intrebat pe privat "trebuie sa imi sterg link-ul de la semnatura?" incerc sa precizez inca o data clar la ce se refera regula 2,
deci: atata timp cat link-ul nu duce spre un site care comercializeaza trenulete sau spre un site in directa legatura cu un site care comercializeaza trenulete, el este permis, nu trebuie sters.

(th_ in cazul regulilor de mai sus, comert cu trenulete se refera la orice activitate in domeniul modelismului care are caracter comercial).

Daca sunt si alte nelamuriri va rog sa ma contactati.
 
Salut,

incepand de azi intra in vigoare o noua regula.

Functia quote este permisa numai daca postul caruia ii raspundeti nu este imediat anterior, in caz contrar nu este necesara, in locul acestei functii puteti cita numele celui care a postat inaintea voastra (exemplu @utilizator). Exceptie de la aceasta regula se poate face cand postul vostru este primul pe o pagina al unui thread, in acest caz chiar este recomandat sa citati postul la care doriti sa raspundeti, facilitand in acest mod o mai usorara parcurgere al thread-ului respectiv.

administratia lokomotiv.ro
Multumim.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.