diorama lui gamitzu

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
:D numai unul a incaput. Oricum ajunge la gunoi repede, cum am spus e totusi o porcarie. Nu vreau sa sap prea mult in sasiu, cu un MRC o sa mearga mult mai bine.
 
Am refacut patina de pe vagonul de la Bachman cu niste culori spalacite si niste praf adunat de pe drumuri si l-am plantat abandonat pe capatul de linie de pe diorama. Setul de patinat obiecte l-am achitionat mai demult da sincer cred ca mergea facut si acasa, sant numai 3 culori spalacite gen acuarela si un praf fin adunat de pe marginea drumului si cernut foarte fin. Am mazgalit vagonul in mai multe etape apoi cand am fost multumit de efect, l-am bagat intr-o punga impreuna cu praful ala fin si l-am tavalit bine. Poze. :D







Am gasit prin pungile cu maimute si niste boschetari aurolaci americani, pe care ii voi pune sa cante si sa danseze pe langa un foc de tabara, betzi critza. Sau poate niste muncitori de la intretinerea caii ferate cu lopeti si tarnacoape. Ramane de vazut cine o sa castige meciul. Betivanii arata mult mai bine.
 
Tot din cutiile uitate prin dulap, niste fiare vechi, un stivuitor cu paleti si ceva butoaie, un tractor cu cateva cauciucuri, cutii si altele. Astea au trebuit vopsite find din cositor turnat sau ce o fi materialul ala alb. Urmeaza o patina si ceva rugina pe ele.




:D Unul din aurolacii de statea pe langa foc avea o postura asezat, cu un vreasc in manuta sa scurme in foc. Pozitia asezat l-a costat mult, in prezent fiind angajat permanent ca operator stivuitoare si-a pierdut vreascul din mana si s-a ales cu un volan. :confused:
 
Am reusit sa gasesc setul de garduri de la Atlas si l-am montat intre liniile din fatza garii. Stivuitorul si-a gasit locul in depozit printre lazile de marfuri.





 
Cateva poze cu diorama. Am retusat petele de pe cladiri care numai a patina nu aratau. Au aparut ceva omuleti si animale pe ici pe colo.




























O poza care imi place si vorbeste de la sine despre Fine leaf foliage montat pe armaturile metalice de la Woodland.
 
Eu cred ca Fine leaf foliage de la Woodland, face toti banii. Cu el poti face si boscheti mai mici si mai mari si copacei sau ii jumulesti de pe tulpina in smocuri mici si il lipesti pe armatura. Apropo, pe la noi sau cel mai aproape nu aduce nimeni? Materialul de la Noch vine tot cam asa, crengute, numai ca nu sant vopsite in gri si nu au pe ele frunzele lipite. Am observat ca multi pasionati de pe forum le scot din cutie si le lipesc frunzele apoi le planteaza drept copac. Si Woodland ii arata in prospectul lor asa, drept copaci mai tineri si mai mici. Da daca vrei un stejar sau alt baobab cu tulpina groasa, trebuie armaturi. Si alea de plastic sant bune , sant mult mai usoare decat cositorul, turnat, imita scoarta si nodurile bine. Oricum eu le-am vopsit si pe alea nu am lasat culoarea plasticului injectat. Alea sant prea lucioase. Cu putine acrilice si o patina, ies ok. Inca sant in dubii de provenienta materialului, daca e alga marina sau un lichen din tundra nordica de la polul nord. Parerile sant impartite.
http://www.modeltrainstuff.com/Scenic-Express-EX0220-O-HO-Scale-Super-Trees-Compl-p/scx-ex0220.htm
Astia zic ca e planta :D Pana la urma ce -o fi o fi, ideea e ca nu am vazut pe acilea, ca sigur s-ar fi gasit clienti la ele pana acum. De pret nu mai vbesc. Da asta in state, la noi nu cred sa fie vreun impediment cu ele. am vazut ca nu trimit in unele zone datorita restrictiilor vamale.
http://www.modeltrainstuff.com/Woodland-Scenics-Fine-Leaf-Foliage-Medium-Gre-p/woo-f1131.htm
 
Daca tot a venit iarna si plictisit de tv-ul plin de stiri anoste am trecut la poze macro pe diorama. :D Prima, o vedere de ansamblu, arata bine, nu am gasit nimic de obiectat.

La cea de-a doua, dupa mai multe super-macro, am ramas putin dezamagit. :confused:

La o privire atenta, se vede diferenta enorma ca proportie intre cizmele celui ce sapa cu tarnacopul si ciuperca sinei. Parca sant piticii din Alba ca zapada. E drept ca am ales o sina cu profil greu, cu ciuperca mai inalta pt trafic intens. Asta inainte de a trece la Kato integral, care are rotile cu profil normal si pot rula pe orice tip de linie fara a atinge traversele. Unele Bachman-uri mai vechi aveau obiceiul asta , da s-au vindecat dupa un transplant de roti de la Microtrains. Aceeasi diferenta am vazut-o intre un camion de la Athearn si acelasi tip de masina de la Woodland Scenics. Athearn pare la 1:150 in timp ce Woodland sant clar la 1:160. Diferenta e vizibila, mai ales la proportiile cabinei si la diametrul rotilor. La omuleti daca ma uit numai cu 0.25 cat au dioptriile mele de aproape, sant ok, nu pare nimic anormal. Ar mai putea fi o distorsiune din lentilele de Canon. Problema apare cand nu gasesc destule materiale la un singur producator si atunci apelez la diversi care se potrivesc cu epoca respectiva, cu riscul de rigoare.
 
ca sa fie in ton cu vremea si vremurile de afara, nu faci si tu o zona mega-inzapezita pe diorama ? si neaparat cu un boc-poc sa dea cu lopatica ? desi sincer sa fiu, nu stiu daca gasesti boc la scara N, e prea mic chiar si pentru penseta :D
 
@macleod: Uite cum se face zapada in varianta woodland, filmuletul este nou, materialele sant tot alea vechi. :D
http://woodlandscenics.woodlandscenics.com/show/video/wintertips
Desi cred ca la vremea de afara este deajuns sa o scot o noapte afara si sa ninga peste ea. :D
 
Daca afara frigul isi face de cap, pe diorama treburile merg bine. Paletii si-au gasit locul lor in depozit, autobuzele si-au primit jegul pe acoperis, tirurile la fel. Am descoperit niste taietori de lemne, era normal sa apara la cata padurea a crescut. Ceva cioate ramase in urma lor, tot aliaj alb turnat si vopsit cu acrilice. Pe malul baltii ce nu e inca terminata au aparut familioane cu sezlonguri si betivani in maieu care fac cu mana la trenurile ce trec. Cei ce isi aratau dosul la pasageri au ajuns inapoi in dulap dupa ce sotia si-a spus cuvantul: Sant total needucati :D poze:














 
:x Dupa o tentativa de a repune pozele inapoi, am renuntat repede pt ca ar trebui cateva zile pentru asta si nu dispun de timpul necesar sa recitesc tot si sa caut pozele. Inca nu m-am lamurit de ce au disparut in totalitate de pe Photobucket acum 5-6 luni. Adminu de la bucket a zis ca a fost probabil un virus si sa le repun la loc si gata. :D
am hotarat sa pun un link la albumele de pe Photobuchet pt cei care au nevoie de poze sau altceva ce ar putea sa-i ajute.
http://s1022.photobucket.com/albums/af345/gamitzu/DIORAMA%20N%20SCALE/
Daca voi reusi sa le repun vreodata o sa fie mai bine, daca nu asta e.
 
Am revenit inapoi la trenulete dupa ce m-am jucat 5 luni cu piulitze de 20-30 de kg bucata :D , cu speranta de a reusi sa continui lucrul la diorama. Am reusit sa gasesc un turn de apa si unul de carbuni, care sa fie conform NMRA la scara mea. Laser sau plastic injectat, pretu bun, ca deobicei cei de la Modeltrainstuff fiind imbatabili la capitolul preturi si oferte de materiale pe stoc real. La fel am gasit tot la ei stalpii de inalta tensiune. Poze, sper ca dupa ce le montez sa arate adevarata lor valoare. :D



 
Sincere felicitari pentru ce ai realizat. Am urmarit cu mare atentie si deosebita placere pozele postate la acel link. Este rezultatul clar al unui efort profesionist. Si tema aleasa imi place foarte. Inca odata felicitari si asteptam noutati. Respect
 
Din gama materiale bune de incercat un set de 3 markere pt patinat liniile, traversele si altele prin preajma liniilor. Set de 3 buc, pret bun, la oferta au fost 3,20$ bucata. acum vad ca a revenit la pretul normal. http://www.modeltrainstuff.com/Floquil-Track-Pack-Weathering-Marker-Set-p/tes-3801.htm
Se gaseste si in varianta pt cladiri sau sol.



Din pacate acum am vazut si eu ca nu il trimit in alte parti fiind inflamabil :-x
Contin o vopsea buna care odata uscata se ia foarte greu :x
Dupa ce voi patina cu el 14m de flex, o sa pun poze cu ce iese si cum arata.
 
M-am apucat de montajul statiei de carbuni, aia din lemn taiat cu laser, la scara N e o nebunie. Poze :D



E de munca la ea, da lucratura e bine facuta. Inca nu am gasit ceva care sa se rupa sau sa nu fie taiat complet, probabil din cauza ca e facuta in state si nu in china, o fabricutza din California. Poate de aia au si specificat " Facut cu mandrie in statele unite ale americii."
 



:D Statia de carbuni gata montata, dupa uscarea completa va primi jegul de onoare si apoi la locul ei pe diorama. Perfect decupata, fara a gasi nimic rupt sau a avea probleme la montaj. Tinand cont de scara la care lucrez, jos palaria, e impecabila. Interesant lemnul din care au fost taiate reperele, e rezistent la grosimea de max 1mm si min 0,3mm. Ala de 0,3 a fost greu de vopsit, pentru ca se curba de la apa din acrilice aproape instantaneu. :-x
 
Sandramaua de alimentare cu carbuni a ajuns pe diorama, asteapta sa se usuce si sa creasca balariile pe langa ea. Intre timp am pus la vopsit si turnul de alimentare cu apa, la fel de bine realizat. Treaba cu wheateringul aplicat la vagon a mers si cu cladirile. Inspirat de pe un forum din state unde un tip a adunat praful ordinar de pe strada, renumitul colb romanesc, cat mai fin cernut, am bagat cotetzul dupa uscarea vopselei intr-o punga cu ceva praf , am amestecat-o bine ca sa intre praful peste tot si apoi cu o pensulica fina l-am maturat de unde era in exces .Ceva poze dupa ce o sa se usuce aracetul si o sa fie incadrata in relief. Poze cu turnul de apa.