Ca istoric al dioramei , o recapitulare scurta pana la stadiul asta de finisaj. Am inceput dulapul cu vreo 7-10 zile inainte de a pune baza dioramei. primele poze pe forum cu ea, din 4 martie2010. Am avut pana acum 3 concedii de cate 2 luni, inclusiv asta. Total 6 luni. Dar nu pot spune ca am lucrat la ele incontinuu, mai sant si altele de facut. Zile cand am lucrat cate 12-14 ore, zile in care nu am lucrat nimic. Ori am asteptat sa se usuce fasa gipsata bine, ori am plecat ca tot omul sa mai fac si vacantza prin alte locuri. Oricum, marea majoritate a pieselor erau disponibile prin dulapuri sau am completat intre timp. Ca o paranteza, fosta colectie de TT-uri ajunsa prin 2004 la cineva pasionat , inca asteapta o diorama adecvata. Persoana, extrem de ocupata, inca nu a reusit sa puna mana sa inceapa.Probabil o sa inceapa la pensie, acum timpul nu ii permite cred. Desi are pe cine sa puna sa se ocupe de asa ceva, prefera sa faca el cu mana lui ceva cand o sa aiba timp mai mult. eu deja am in plan module pe langa perete, dar dejama gandesc sa cuprinda numai un depou IMENS cu un triaj imens si restul relief de munte, cu viaducte si una sau 2 halte simple, fara orase. Poate un satuc de munte, izolat, cu drumuri de tara. Asta va fi intr-o camera de cca 9mp, pe langa pereti, cu inaltimea mare pe verticala, pentru un relief de munte autentic. Ramane de vazt cand si cum, dimensiuni, etc.Ideea deja a aparut, locul este deja liber, materiale ar fi pentru inca 3 dulapuri cu diorame. Chef de munca trebuie si timp. Acolo astept idei.