Stiri

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
O mica precizare @nae44. La prevestitor il verifica inductorul de 1000Hz pentru V1=90 km/h la regim R si la trecerea peste inductorul de 500Hz se face controlul vitezei V2, sa nu fie mai mare de 65 km/h la regim R.
De la trecerea peste inductorul de 1000Hz, mecanicul are timp de 20 secunde pentru a reduce viteza sub V1.
Daca e prima franare de urgenta a mecanicului, dar nu intocmeste nota de avizare+raport de eveniment, scapa in cel mai bun caz cu reducerea salariului cu 5% / 1 luna. Spera sa nu il vada pe banda la citire :D
 
Restrictie din 2005?
uite ce spune AGIFER despre o restrictie rămasă în cale din 2008

Practic prin degradarea liniilor s-a ajuns să fie nevoie de 30 de minute pentru schimbarea locomotivei.
Vorba vine ca nu e nevoie de atîta. Dacă liniile ar fi bune și ar vrea ar putea schimba în maxim 8 minute. Sînt livrete în care odinioră se schimba în 8 minute , mai ales dacă electrica iese pe un capăt și dieselul intră pe celălalt.

Apoi am mai remarcat o chestie, probabil ,,noile norme”, locomotiva este legată de cineva, aerul este cuplat de altul și în fine cupla electrică este pusă de ultimul.
 
  • Like
Reacții: AdyAero
 
Parca exista acel DSV (Dispozitiv de Siguranta si Vigilenta), pentru cazuri de genul asta cand mecanicul adoarme sau este incapacitat. Acesta nu se aplica la toate cursele sau in toate situatiile? Sau s-o fi intamplat totul atat de repede incat nu a mai putut avea vreun efect?
 
Instalatiile INDUSI si DSV se pot izola in moment cand produc doua franari de urgenta consecutive desi instalatia a fost manipulata corespunzator. Clar a avut instalatiile INDUSI si DSV izolate daca a reusit sa treaca si de semnalul ce ordona oprirea. Dupa izolarea instalatiilor, mecanicul de locomotiva continua mersul cu seful de tren in cabina locomotivei.
Ramane de vazut daca a izolat instalatiile justificat.
 
Ultima editare:
Nu stiu ce legislatie este la CFR ,dar ar trebui facute filtre cu alcoolteste, inopinat pe diferite rute , sa opreasca trenul intr-o gara si sa puna mecanicul sa sufle in aparat, cred ca multi ar ramane fara autorizare.

Dupa instructie se face alcootest la intrarea si la iesirea din tura.
 
  • Like
Reacții: Hurricane
In masura in care in intreaga Europa notiunea de operator feroviar de stat dispare incet-incet, obisnuiti-va cu ideea ca 95% din ce veti vedea pe sine este si va fi "privat".

Daca luam in considereare "global players" ca DB Cargo, Rail Cargo Carrier (ÖBB) s.a.m.d. ganditi-va ca pot considerati "de stat" in doar una din duzina de tari in care opereaza, si asta doar in masura in care statul detine pachetul majoritar de actiuni in tara de origine.

Problema nu e existenta operatorilor privati in sine ci lipsa de disciplina a personalului, lipsa controalelor din partea organismelor abilitate (in cazul de fata AFER).
 
  • Like
Reacții: Hurricane și GFN
Problema la privați este mai complexa, ei încearcă sa aibă profit cu cat mai putini angajați, asta se vede in lipsa de revizori SC, lipsa de mecanici instructori. Acestia au program de control lunar cu insotire tren.

Mai este si problema depășirii serviciului continuu maxim admis pe locomotiva, efectuat de personalul care conduce sau deservește locomotiva.
In cazul de la Fetești, s-a băgat in fata treaba cu alcoolemia pentru a nu se observa alte detalii.
 
Catalin, sunt convins ca in raportul AGIFER se vor vedea negru pe alb toate detaliile. Ramane de vazut daca se va schimba ceva la diferitii OTF sau nu.
 
  • Like
Reacții: Hurricane
Mda, "efectul gravitational a cauzat un consum de energie potentiala a corpului victimei" (a.k.a. a cazut de la balcon)

Chiar si cu toata valabilitatea stiintifica, nu poti spune ca aceea a fost cauza. Altfel toate locomotivele ar fi in flacari tot timpul. O defectiune la motor, la un sistem de racire, un scurtcircuit, etc - asta poate.
 
  • Haha
Reacții: GFN
Atata vreme cat prin "intretinere" se intelege sa iei o piesa de pe o masina defecta si s-o pui pe alta vor arde toate, una dupa cealalta.
 
30 ani varsta unei locomotive nu ar fi mult, cu conditia sa fi primit o mentenanta de calitate. Ele au fost facute cum stim toti, calitatea materialului folosit lasa de dorit, ce era bun se exporta. MAN-ul de Resita folosit in defuncta flota de aur, a fost bun la origine ca proiect. Dar cand folosesti otel ordinar in locul unui material de calitate, se intampla la fel. Otelul original de supape, scotea la polizat scantei mici, de culoare mov inchis, abia le vedeai. Cele cu material romanesc erau albe-portocalii, mari, ca scanteile de flex, cand tai o tabla ordinara. Dupa pataniile cu locomotivele, o sa vedem mult mai des urmarile lipsei de mentenanta la infrastructura. Cel mai probabil, urmam modelul din India, unde nu trece zi fara sa arda, deraieze sau sa se ciocneasca ceva. Lucrurile astea nu se repara de la sine, sint planificate, alocat buget si facute in timp util.
 
  • Like
Reacții: AdyAero

BR 101110-5 Jubiläumslok 50 Jahre Intercity der DBAG

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

[img=https://www.youtube.com/watch?v=xxKplqDtLj8]View: https://www.youtube.com/watch?v=xxKplqDtLj8[/img]
 
  • Like
Reacții: AdyAero
Sa fii sigur de asta, sunt deja cu ochii pe ea (si pe vagonul cu post de conducere). Vor face echipa buna cu BR101 112 Rheingold - despre care am aflat ca a intrat la casat (din pacate)
Multumesc pentru atentionare!:D
 
  • Like
Reacții: AdyAero și GFN