Stiri

Nu se inghesuie nimeni ca e chiria mare si le ramane profitul mic adica care profit ca e spalat prin atatea firme de nu mai ramane nimic..Sa vedem la anu dupa ce pleaca portocalii si se va sistemul asta de rahat de subventionare cat vor mai rezista asa zici privati sa plimbe trenurile goale!!

Subvenţia are aceeaşi valoare cu cea dat㒠CFR Că’lă’tori (bine, + / - câţiva bani). Nu vă’d de ce sistemul ă’sta e ,,de rahat", cât㒠vreme nu favorizeaz㒠pe nimeni. A, c㒠privatul prefer㒠automotoare, în vreme ce CFR Că’lă’tori pompeaz㒠bani în vagoane e alt㒠mâncare de peşte, se cheam㒠management defectuos. Åži aşa va ră’mâne cât㒠vreme directorii vor fi numiţi politic şi îşi vor lua salariul şi sporurile indiferent de starea societă’ţii.

Ma refeream la tot sistemul in general si cel privat si cel de stat!!!!
Pai bine ce si CFR putea eficientiza sectiile secundare da ce mai ajungea atuncea la privat?Daca Ionut a calculat pe pachetul 302 904 iasa 4 de lei/km chiria si el ia 17 lei/km pe tren de ce nu se baga privatu?
Pe Oltenita TFC la 10 curse pe zi o sa castige undeva la 85 de milioane pe zi ma indoiesc ca o sa cheltuie mai mult de 50 de milioane cu motorina personal etc

Vână’torul de locomotive: a pozat şi filmat sute de giganţi pe şine

Andrei Bîrsan, un tână’r de 21 de ani din Suceava, are o pasiune mai puţin obişnuită’. în timpul liber, merge în gar㒠sau în zonele cu peisaje frumoase din judeţ şi fotografiaz㒠ori filmeaz㒠garniturile de tren. Filmele le urc㒠pe YouTube, unde a cunoscut pasionaţi din alte oraşe ale ţă’rii.

Locomotivele nu au secrete pentru tână’rul de 21 de ani, care este student în anul al III-lea la Facultatea de Inginerie Mecanică’, Mecatronic㒠şi Management din cadrul Universită’ţii „Ştefan cel Mare" din Suceava. A început s㒠colecţioneze fotografii cu trenurile şi locomotivele care circul㒠pe calea ferat㒠din România în 2007.

Un an mai târziu a început s㒠filmeze garniturile. Clipurile le încarc㒠pe YouTube. Pân㒠acum a realizat sute de fotografii şi filmuleţe. „Am o colecţie cu peste 530 fotografii cu locomotive Diesel şi 600 cu locomotive electrice. în timpul liber merg în gară’, la depou sau fac plimbă’ri prin judeţ ca s㒠le pot filma şi fotografia în zone cu peisaje frumoase", explic㒠tână’rul.

Andrei Bîrsan spune c㒠pasiunea pentru locomotive o are de mic, dar a început s㒠se documenteze şi s㒠afle mai multe despre giganţii de pe şine în adolecenţă’. „Am învă’ţat detaliile tehnice de pe internet. M-am documentat de pe forumurile pentru pasionaţii feroviari. Locomotivele sunt împă’rţite în mai multe clase, iar preferatele mele sunt cele electrice cu şase osii", spune suceveanul.

Nu are nicio rud㒠angajat㒠la CFR, dar ar vrea s㒠fie primul din familie care s㒠lucreze cu locomotivele. El profit㒠de fiecare plimbare cu trenul ca s㒠imortalizeze locomotive cu serii noi. Aceast㒠pasiunea i-a adus şi mulţi prieteni.

„în Suceava suntem patru care ne întâlnim şi mergem s㒠filmă’m. Ne-am împrietenit de pe YouTube. Aşa am cunoscut foarte mulţi prieteni din toat㒠ţara. Când merg într-un oraş ne dă’m întâlnire şi discută’m despre pasiunea noastr㒠sau mergem s㒠fotografiem şi s㒠filmă’m", povesteşte Andrei.

sursa: iasi.adevarul.ro

Pun aici stirea pentru ca are legatura si cu noi:

http://www.publika.md/300-de-euro-pentru-o-calatorie-tur-retur-cu-trenul-chisinau-milano_734761.html

Nimic nou sub soare:

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/actualitate-cfr-faliment-mesagerie-diicot-urmarirea_penala-patrimoniu_0_662933982.html

O intrebare logica si de bun simt catre....cineva :
Oare NIMENI din conducerea fosta si actuala de la CFR, NU a stiut de "masinatiunea" asta ???
Oare ar strica un control al averilor lor ???

NU pot sa cred ca cei doi --un libanez si un libanezo-american--au actionat de capul lor !!!!

Eh, cand va iesi o lege CLARA legat de controlul averii, declararea pana la ultimul leut si, in caz de neconcordanta, CONFISCAREA intregii averi :aplauze: .....apoi atunci pot spune ca traim in Romania !

....pana atunci, hai Romanistan !!!!
Marius.

PS: Oare olandezii astia ( lasand la o parte chestia politica) CHIAR nu au dreptate cand spun ca Romania colcaie de coruptie ?????
Intreb si eu....

Mai liciteaza un pic..spre ministerul transporturilor.
Nu legea e problema, ci aplicarea ei. Din pacate, o aplica astia de se tin si cu dintii de scaune si se intampla numa cand e rost de facut reclama negativa cuiva (in general opozitie).

Gefco: Aveţi munţi frumoşi, dar nu-i putem traversa

http://www.zf.ro/companii/gefco-aveti-munti-frumosi-dar-nu-i-putem-traversa-9403522

http://ro.stiri.yahoo.com/feroviarii-priva%C5%A3i-prefer%C4%83-liniile-ferate-industriale-195100844.html sunt foarte curios ce trafic va fi pe sectia Baia Mare-Baia Mare Nord, acum ca s-a inchis si Romplumb! Probabil trenuri intregi cu fier vechi din dezafectarea uzinei! Si cand vor pleca, vor lua si calea ferata dupa ei!

Din informaţiile noastre, în luna decembrie, au ieşit de pe platforma Solventul, 20 de tone de fier vechi fă’r㒠acte. De asemenea, toat㒠calea ferat㒠a fost tă’iat㒠fă’r㒠autorizaţie de la Autoritatea Feroviar㒠Română’. Au fost vândute 180 de vagoane de cistern㒠şi cinci locomotive în valoare de 1,6 milioane de euro.

http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/EXCLUSIV-Lupta-Solventul-autoritatile-neputicioase_0_667133283.html

Ma mir ca nu a cumparat Regiotransul sau alta firma, Antestatia Solventul.

Vagoanele le-a luat de mult GFR. Acum toate firmele din zona, inclusiv silozul au ramas fara acces feroviar.

ACPS (Antestatia Combinatul Petrochimic Solventul) lucra in tandem cu Timisoara Vest, avea 2 linii cu macaze automate si semnale luminoase de iesire, precum si semnale luminoase de intrare iesire pe linia CFR. In prezent cel de la macazul de racord cu CFR este TMV.

Adio, blat! Din 22 martie, trenuri private pe ruta navetiştilor Olteniţa-Budeşti-Titan Sud

Una dintre celebrele rute CFR din judeţul Că’lă’raşi unde blatiştii fac legea va funcţiona de pe 22 martie cu trenuri private. CFR SA a atribuit unui operator particular, la sfârşitul anului trecut, în urma unei licitaţii publice derulate la Bursa Român㒠de Mă’rfuri, tronsonul de cale ferat㒠Bucureşti Sud Că’lă’tori-Olteniţa. Astfel, de miercuri, 22 martie 2012, Transferoviar Grup din Cluj Napoca va prelua traficul de că’lă’tori pe ruta Olteniţa – Budeşti – Titan Sud.

Potrivit unui comunicat al companiei, societatea „va demara activitatea cu 10 trenuri pe zi pentru a crea condiţiile necesare personalului de linii de a efectua lucră’ri asupra că’ii ferate”. Compania menţioneaz㒠faptul c㒠în prezent viteza de circulaţie este de 15 km/h pe distanţa Titan Sud – Bucureşti Sud şi de 30 km/h pe distanţa Bucureşti Sud – Olteniţa. Dup㒠o perioad㒠de aproximativ o lun㒠se vor crea condiţiile creşterii vitezei maxime de circulaţie la 30 km/h pe prima distanţ㒠şi de 50 km/h pe cea de-a doua. „Cu aceasta ocazie vom putea introduce înc㒠una-dou㒠perechi de trenuri”, a anunţat Transferoviar Grup.

Oprire în toate haltele

Operarea va fi în regim de Regio, cu oprire în toate haltele şi punctele existente în prezent: : Olteniţa, Valea Roşie, Curcani, Luica, Negoieşti, Budeşti, Vasilaţi, Gă’lbinaşi, Cucuieţi – Sudiţi, Plă’tă’reşti, Frunză’neşti, Tanganu, Cernica, Bucureşti Sud – Că’ţelu şi Titan Sud. Un bilet pe ruta Olteniţa-Bucureşti va costa 6.5 lei.

Contract pe 4 ani

CFR SA a anunţat c㒠a atribuit operatorului Transferoviar Grup din Cluj Napoca un contract de închieriere aferent sucursalei din Bucureşti pentru trei secţii de circulaţie. Astfel, Transferoviar Grup şi-a adjudecat secţiile Bucureşti Sud Că’lă’tori -Titan Sud, Bucureşti Sud Că’lă’tori - Olteniţa şi Că’ciulaţi - Snagov Plaje. Durata de valabilitate a contractului este de 4 ani, iar “operatorul feroviar este obligat sa preia si personalul CFR existent sau care îşi desf㒺oar㒠activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii".

Transport feroviar de marfă’

Transferoviar Grup a fost înfiinţat în 2003. Activitatea principala este transportul de marf㒠şi manevrele feroviare, iar cea secundar㒠reparaţii de vagoane de marf㒠şi că’lă’tori şi locomotive. Grupul a intrat anul trecut pe piaţa transportului feroviar de că’lă’tori, pe doua rute din judeţele Buză’u şi Bihor. :mask:

Pe lang㒠naş, la TFG îi mai trebuie şi vreo 2 sperietori de c(cenzurat)....ori, altfel naşu coboar㒠la prima (cel mai fericit caz) dac㒠nu cumva din mers.

Eram sigur c㒠pun şi sperietori.
O singur㒠data am fost pe acea rută’, şi fiind singurul dat cu hipi (hipoclorit) aveam ciorchine de c(cenzurat)...ori lâng㒠mine ca s㒠ciuguleasc㒠de tot ceea ce aveam asupra mea.

Phuaaaa nu imi vine sa cred ! Abia astept primele discutii si poze legate de aceasta schimbare. Sunt foarte curios de rentabilitatea liniei in conditiile in care se sustine reabilitarea ei si se incurajeaza platirea biletului. Abia astept primele impresii. :grin:

La un pas de catastrof㒠feroviară’. Doi hoţi au fost prinşi în timp ce demontau saboţii de frân㒠ai unui tren

Incidentul s-a petrecut în triajul de la Barboşi. Garnitura de tren la care "operau" cei doi hoţi transporta cocs că’tre combinatul siderurgic ArcelorMittal din Galaţi. Indivizii reuşiser㒠deja s㒠demonteze 15 componente din sistemul de frânare al unui vagon.

Petrişor P. de 24 de ani, din Vlă’deşti, şi Costic㒠I. de 30 de ani, din Galaţi, au fost prinşi de poliţiştii de la Transporturi în timp ce demontau saboţii de frân㒠ai unei garnituri feroviare încă’rcate cu cocs pentru combinatul siderurgic. Cei doi demontaser㒠deja 15 piese metalice, iar paguba produs㒠de ei, neremediată’, ar fi pus în pericol grav siguranţa trenului, care ar fi fost în pericol de deraiere.

Poliţiştii i-au reţinut pe cei doi vandali pentru cercetă’ri, acestora întocmindu-li-se dosar penal pentru pă’trundere fă’r㒠drept în zona de siguranţ㒠a infrastructurii feroviare şi furt. Dac㒠vor fi gă’siţi vinovaţi, Petrişor P. şi Costic㒠I. riscă’, potrivit legislaţiei în vigoare, pân㒠la 15 ani închisoare.

:aplauze:

sincer ma mir ca a avut cineva curajul sa inchirieze linia respectiva, practic din cate stiu era definitia blat-ului feroviar in romania
stau si ma intreb daca dupa ce se vor scadea salariile celor de la bgs (ma rog, valoarea contractului etc), salariile nasilor si restul va ramane si ceva profit ? (ca parca era vorba ca peste 2-3 ani sa se scoata sau sa se micsoreze subventiile de cale ferata)

Bine, dar pina la urma trebuie sa se instaureze legea si pe linia aia, daca nu atuci sa vina CFR si sa o demonteze. eu am mai intrebat alata data, cum fac privatii pe microbuze de ii pun la plata pe derbedeii aia?

Prin regat, faza cu microbuzu` e urmă’toarea:
Jupânul/proprietarul/patronu` d㒠microbuzul al un fecior şi-i comunică’:
- Mie pe zi îmi dai X lei, pui fotoghină’, plă’teşti taxe etc...
Atunci nea şoferu` are grij㒠s㒠strâng㒠banii pentru jupân/proprietar/patron şi pe urm㒠s㒠fac㒠şi el ceva profit.
Cam totul se petrece la NEGRU, statul câştigând doar din accizele de la fotoghină’.
Plus c㒠fac transporturi de persoane în condiţii groaznice şi cu nea şoferii din aia de care auzim la TV-u dup㒠ce se ia la trânt㒠cu vre-un ghez㒺.
Dacă’-i ceri belet, ai marea fericire s㒠fii să’nă’tos: mergi pe jos pân㒠la destinaţie.