Stiri

valahul a spus:
As vrea sa ramana fara servici NASII de tren pt ca si ei au contribuit serios la ruinarea CAILOR FERATE ROMANE ! 8)

:roll: :roll: daaaa..... :-D sa vezi ca si supracontrolul mai trece uneori cu vederea..... :-x :-x alteori ia si el niste banuti acolo... ca deh... :mrgreen: :| adica io nu mai am ce sa mai zic....romania :mask: :mask:

Daca am mers cu IC, R sau ACC poate unele dintre cele mai importante de la noi … daca si acolo se ia spaga … la personale ce poti sa mai zici ?! Nu mai vrea nimeni sa faca educatie cu forta.. ca deh ne-am civilizat , avem drepturi ! Romanu a stiut intotdeauna sa profite de chestiile astea ..deaia am ajuns unde am ajuns.

:lautar: :lautar: nu mai avem nici o sansa sa ne revenim.

CFR Marf㒠: creştere de 26% a volumului de mă’rfuri transportat

CFR Marf㒠a înregistrat în primele 8 luni ale anului 2011 venituri din exploatare în creştere cu aproximativ 18% faţ㒠de perioada similar㒠a anului trecut, dar şi o creştere atât a volumului de marf㒠transportat cât şi a parcursului mă’rfurilor de 26%. Datorit㒠creşterii acestor indicatori, compania anunţ㒠o reducere a pierderilor financiare cu 65% faţ㒠de perioada similar㒠a anului 2010 şi o echilibrarea financiar㒠a activită’ţii începând cu luna iulie 2011.
Rezultatele pozitive înregistrate de CFR Marf㒠în perioada ianuarie-august 2011, se datoreaz㒠implementă’rii a dou㒠Programe de Restructurare şi Reorganizare, în perioada 2009-2011, care au vizat atât reorganizarea activită’ţii la nivel teritorial, în funcţie de noile cerinţe ale pieţei dar şi o adaptare a numă’rului de personal la nivelul de activitate curent al societă’ţii.
In primul semestru al anului 2011 CFR Marf㒠a înregistrat o cot㒠de piaţ㒠de 61,1%.

La naiba sper sa vanda numai 20% din ea sau deloc intr-un an e pe picioare plus ca la anu e licitatia de transport produse petroliere de la Conpet Petrom unde CFR Marfa nu a putut participa acuma 3 ani!!

Cred ca Berceanu nu mai e asa de mare scula in partid si nu vor sa-i dea CFR Marfa, il pun pe picioare si il dau la DB :grin:

DB cauta 40 de mecanici manevranti sef tren RTV pentru locatile Bucuresti, Constanta, Fetesti, Galati, Iasi e bine ca se extind si au mai preluat si trasele Servtransului

srazvi a spus:
Cred ca Berceanu nu mai e asa de mare scula in partid si nu vor sa-i dea CFR Marfa, il pun pe picioare si il dau la DB :grin:

... în vreme ce trenurile RCA sunt subcontractate CFR Marfă’? Poate îl dau la RCA...

Berceanu nu mai e scul㒠în partid de când nu mai e ministru... dar nici ră’u nu-i merge.

Modifică’ri temporare în circulaţia trenurilor pentru efectuarea unor lucră’ri intre Salistea si Apoldu de Sus
04-10-2011
CFR Că’lă’tori informeaz㒠că’, pentru efectuarea unor lucră’ri la infrastructura feroviar㒠între staţiile Să’liştea – Apoldu de Sus, în perioada 04 octombrie - 09 noiembrie 2011, vor interveni urmă’toarele modifică’ri în circulaţia trenurilor:

în perioada 04 octombrie - 08 noiembrie 2011
Ø trenul R 373-2 se anuleaz㒠pe relaţia Simeria – Sibiu şi circul㒠pe relaţia Curtici – Simeria.
Ø trenul A 1623/1623-2 se anuleaz㒠pe relaţia Sibiu – Timişoara Nord.

în perioada 05 octombrie - 08 noiembrie 2011
Ø trenul 1813/1813-2 se anuleaz㒠pe relaţia Sibiu – Să’lişte - Timşoara Nord şi circul㒠în perioada 05/6 octombrie - 08/09 noiembrie 2011, ca tren suplimentar A 19813/19813-2 pe relaţia Sibiu – Copşa Mic㒠– Vinţu de Jos – Simeria – Ilia – Lugoj – Timişoara Nord, cu plecare din Sibiu la ora 17.55 şi sosire în Timişoara Nord la ora 01.09.
Ø trenul A 1815/1815-2 se anuleaz㒠pe relaţia Târgu Mureş – Teiuş - Vinţu de Jos şi circul㒠ca tren suplimentar A 19815/19815-2 pe relaţia Târgu Mureş - Teiuş cu plecare din Târgu Mureş la ora 17.55 si sosire în Teiuş la ora 19.39, ca ramura pentru trenul A 19813/19813-2.
Ø trenul R 368 se anuleaz㒠pe relaţia Cluj Napoca - Târgu Mureş şi circul㒠ca tren suplimentar A 19368 pe relaţia Cluj Napoca - Târgu Mureş cu plecare din Cluj Napoca la ora 15.16 şi sosire în Târgu Mureş la ora 17.50, ca ramur㒠de la trenul R 367-2 Episcopia Bihor – Braşov.

în perioada 05 octombrie - 08 noiembrie 2011, fă’r㒠zilele de sâmbă’tă’
Ø trenul A 1814/1814-1 se anuleaz㒠pe relaţia Timişoara Nord – Să’lişte - Sibiu şi circul㒠ca tren suplimentar A 19814/19814-1 pe relaţia Timişoara Nord – Lugoj – Ilia – Simeria – Vinţu de Jos – Copşa Mic㒠– Sibiu cu plecare din Timişoara Nord la ora 15.45 şi sosire în Sibiu la ora 23.19.
Ø trenul A 1818/1818-2 se anuleaz㒠pe relaţia Cluj Napoca - Teiuş –Vinţu de Jos şi circul㒠ca tren suplimentar A 19818 pe relaţia Cluj Napoca – Teiuş cu plecare din Cluj Napoca la ora 19.15 şi sosire în Teiuş la ora 21.05, ca ramur㒠pentru trenul A 19814/19814-1.

în perioada 05 octombrie - 09 noiembrie 2011
Ø trenul R 372-1 se anuleaz㒠pe relaţia Sibiu - Simeria şi circul㒠pe relaţia Simeria - Curtici.
Ø trenul A 1624-1/1624 se anuleaz㒠pe relaţia Timişoara Nord - Sibiu.
Ø trenul A 1812/1812-1 se anuleaz㒠pe relaţia Timişoara Nord – Să’lişte - Sibiu şi circul㒠ca tren suplimentar A 19812/19812-1 pe relaţia Timişoara Nord – Lugoj – Ilia – Simeria – Vinţu de Jos – Copşa Mic㒠– Sibiu cu plecare din Timişoara Nord la ora 05.07 şi sosire în Sibiu la ora 12.40.
Ø trenul A 1816/1816-2 se anuleaz㒠pe relaţia Vinţu de Jos - Teiuş şi circul㒠pe relaţia Teiuş - Târgu Mureş, ca ramura de la trenul A 19812/19812-1.

în perioada 06 octombrie - 09 noiembrie 2011, fă’r㒠zilele de duminică’
Ø trenul A 1811/1811-2 se anuleaz㒠pe relaţia Sibiu – Să’lişte - Timişoara Nord şi circul㒠ca tren suplimentar A 19811/19811-2 pe relaţia Sibiu – Copşa Mic㒠– Vinţu de Jos – Simeria – Ilia – Lugoj – Timişoara Nord cu plecare din Sibiu la ora 03.05 şi sosire în Timişoara Nord la ora 10.34.
Ø trenul A 1817/1817-2 se anuleaz㒠pe relaţia Vinţu de Jos – Teiuş - Cluj Napoca şi circul㒠ca tren suplimentar A 19817 pe relaţia Teiuş – Cluj Napoca cu plecare din Teiuş la ora 04.58 şi sosire în Cluj Napoca la ora 06.45, ca ramura de la trenul A 19811/19811-2.

înainte de efectuarea că’lă’toriei, recomandă’m pasagerilor s㒠solicite informaţii despre circulaţia trenurilor în staţiile şi agenţiile CFR, la numă’rul de telefon 021/9521 (trafic intern) sau s㒠acceseze pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro.

Situaţie fă’r㒠precedent! Gara de Nord ar putea fi executat㒠silit

http://www.antena3.ro/economic/companii/situatie-fara-precedent-gara-de-nord-ar-putea-fi-executata-silit-140588.html

adrian78hd a spus:
Situaţie fă’r㒠precedent! Gara de Nord ar putea fi executat㒠silit

http://www.antena3.ro/economic/companii/situatie-fara-precedent-gara-de-nord-ar-putea-fi-executata-silit-140588.html

:-D :-D :-D Nu ma mai mira....tin minte cand m-am dus odata la sinaia si era toata gara in bezna...se uita nasu cu lanterna cu nu stia ce gara e... si eu era sa imi rup picioarele in ruinele ce erau pe acolo odata....

Probabil o sa stam iar pe intuneric... ma intreb ce mai vand aia din "bunurile" cfr-ului.... mai exista "bunuri" de cumparat de la CFR ? Fier vechi cumva ? Ce o sa faca o sa le vanda liniile si trenurile ? :-D :-D

Pai la Sinaia de exemplu, CFR are un teren cam de 1.5 ha in fata la hotelul Mara, unde e o pepiniera. Ala teren, pe acolo ajungi la tunelul Paduchiosu.

CFR mai are diverse terenuri, cladiri etc etc.

MT reia lucră’rile pentru redeschiderea podului de cale ferat㒠de la Gră’diştea

Ministerul transporturilor a publicat în vederea dezbaterii publice proiectul de hotă’râre de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici în vederea reluă’rii lucră’rilor pentru reluarea
traficului pe podul nou de la Gră’diştea, în vederea redeschiderii circulaţiei feroviare pe tronsonul Bucureşti – Giurgiu prin Vidra – Gră’diştea. Valoarea estimat㒠a investiţiei este de 308.588 mii RON . Lungimea total㒠a traseului pe care se vor efectua lucră’ri este de 4,5 km, viteza maxim㒠de circulaţie cu care se va putea circula fiind de maxim 95 km/h. Durata de realizare a investiţiei va fi de 12 luni de la demararea lucră’rilor. Propunerile pot fi depuse pân㒠la data de 27 octombrie 2011.
Sursa: www.mt.ro

OO DAAA !!!! :grin: :grin: Abia astept !! O veste buna care sper sa fie si reala !! Doamne ajuta !!

Am citit de 3 ori si tot nu-mi vine sa cred!!!
Dar tehnic vorbind, nu e "redeschiderea podului" ci darea in folosinta a "noului" pod, vechi de 20 de ani. Desi nu pot sa-mi dau seama de ce le ia 12 luni sa arunce 2 basculante de pamant pe ramblee si sa puna 100 de metri de linie. Dar fie...bine ca se face.

Radu161 a spus:
Am citit de 3 ori si tot nu-mi vine sa cred!!!
Dar tehnic vorbind, nu e "redeschiderea podului" ci darea in folosinta a "noului" pod, vechi de 20 de ani. Desi nu pot sa-mi dau seama de ce le ia 12 luni sa arunce 2 basculante de pamant pe ramblee si sa puna 100 de metri de linie. Dar fie...bine ca se face.

Exaaact !! Chiar daca dureaza asa mult macar sa ii dea drumul...oricum nu stiu si nu prea cred desi si eu am citit de 3 ori...linia e cam praf prin multe locuri se circula cu restrictie la 5km/h... greu de crezut greu... poate e doar campania... sa vedem. mergem pe acolo si vedem ce se misca ! Poate apare vreun utilaj ceva ! Ar fi superb !!!

Nu e vorba de 100m de linie... e mai mult, c㒠podul nou se termin㒠direct în staţia Gră’diştea, ori dac㒠rampa începe de acolo, ea coboar㒠mult mai departe... staţia va trebui mutat㒠vreo câteva sute de metri mai spre Giurgiu (mai mult ca sigur o vor desfiinţa de tot şi vor face doar un PO acolo, maxim...). Desigur, presupunând c㒠se va face.

macleod a spus:
eu cred ca mai intai si inainte de toate trebuie facut un studiu (eventual nou) de fezabilitate :-D ca doar se poarta, nu ?

Nu, acuma este studiu de PRE-fezabilitate....dupa aia studiul de fezabilitate... si tot asa.... depinde cine castiga licitatia. daca e firma mica si nu se arunca la bani multi s-ar putea realiza totusi racordarea la podul "nou".

Insa ce se va face cu retul liniei ? Terasamentul este spalat prin multe locuri, in altele au fost si ceva alunecari de teren..unde vor fi cei 95km/h promisi ?

In sfarsit , se scrie si in ziare ceea ce pe forumurile de specialitate se discuta de cativa ani buni :

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/cum-a-crescut-timpul-petrecut-in-tren-din-1977-si-pana-in-2011-155144.html

Marius.