Stiri

CSAT a avizat proiectul de Hotă’râre a Guvernului pentru aprobarea primei etape a strategiei de privatizare a C.F.R. Marf㒠şi a mandatului Ministerului Transporturilor pentru privatizarea a peste 50% din acţiunile companiei, informeaz㒠Preşedinţia.

http://www.realitatea.net/csat-a-avizat-prima-etapa-a-strategiei-de-privatizare-a-cfr-marfa_874049.htmlixzz1Z92anVMN

Se zoneste ca ar ajunge la GFR..Asta s-a dorit sa mearga pe pierdere si sa fie luata pe nimic numai cate vagoane si locomotive o sa primeasca pleasca macar statul putea sa isi recupereze o parte din datorii!!Sa traiti bine!!

manlif2_0 a spus:
aici sunt sanse sa fie o foto reala http://www.huon.ro/incendiu-pe-calea-ferata-locomotiva-unui-rapid-a-luat-foc/984338 . cred ca deja e cazul sa se introduca o interdictie la nivel de CNA sau lege referitor la pozele atasate aiurea articolelor. functie de sursa, am vazut loco cfr marfa deraiata, garnitura de cisterne pe boghie diamond, pompier stingand incendiu parca generat de o sonda, s.a.m.d. ...
Nu sunt nici aici poze reale cica ar fi ars LDH-80-600 masina de manevra din statia Simeria care era vai steaua ei dar asa cap au unii operatori

adrian78hd a spus:
manlif2_0 a spus:
aici sunt sanse sa fie o foto reala http://www.huon.ro/incendiu-pe-calea-ferata-locomotiva-unui-rapid-a-luat-foc/984338 . cred ca deja e cazul sa se introduca o interdictie la nivel de CNA sau lege referitor la pozele atasate aiurea articolelor. functie de sursa, am vazut loco cfr marfa deraiata, garnitura de cisterne pe boghie diamond, pompier stingand incendiu parca generat de o sonda, s.a.m.d. ...
Nu sunt nici aici poze reale cica ar fi ars LDH-80-600 masina de manevra din statia Simeria care era vai steaua ei dar asa cap au unii operatori

Pai daca alta locomotiva nu aveau ! Ce era sa faca sa ia locomotiva de la CFR Marfa ? Sau sa astepte pana venea una de schimb sin alta parte ? Cat asteptau pasagerii in caz ca asteptau o locomotiva buna ?

sogard_2003 a spus:
adrian78hd a spus:
manlif2_0 a spus:
aici sunt sanse sa fie o foto reala http://www.huon.ro/incendiu-pe-calea-ferata-locomotiva-unui-rapid-a-luat-foc/984338 . ...

Pai daca alta locomotiva nu aveau ! Ce era sa faca sa ia locomotiva de la CFR Marfa ? Sau sa astepte pana venea una de schimb sin alta parte ? Cat asteptau pasagerii in caz ca asteptau o locomotiva buna ?

Bineinteles ca de la CFR Marfa am mai vazut cazuri cand s-au folosit problema e ca mecanicii de la Simeria erau autorizati numa pentru LDH si la depoul Simeria la Marfa este 80-522 in Simeria..Se putea astepta personalul de Lugoj sa se ia portocala de la el dar sa nu fie aceeasi problema de autorizare..Eu cunosc LDH ala e vai mama lui numa ulei peste tot plus ca debea trage cateva vagoane din revizie pana la peron daramite sa il pui la 9 vagoane plus EA..SI crezi ca asa nu au asteptat pasagerii?

S-a indus ideea in cetatenii acestei tari ca firmele de stat nu functioneaza, ca statul este prost gestionar, ca doar capitalismul ne salveaza si alte aberatii. Eu plec de la premisa ca omul sfinteste locul si mai ales ca daca nu este ordine poate sa vina si mama capitalistilor tot aia e. Cine imi vine sa-mi povesteasca cum ca la privat e asa si pe dincolo, isi pierde vremea, personal cunosc 4 companii asa zis multinationale, in detaliu, iar acolo treaba e foarte diferita de ce cred unii. Daca cineva isi inchipuie ca prin privatizare se scapa de angajarea pe pile, se selecteaza doar supercompetenta, totul merge ca uns se inseala.

Zona privata are rolul ei, in orice societate, nu neaga nimeni acest lucru. Insa unele componente vitale ale societatii trebuie mentinute in mana statului. Aici as incadra tot ceea ce tine de energie si de transporturi. Nimic nu ar impiedica o societate, companie sau cum vreti sai ziceti de stat sa aduca profit in domeniul transportului feroviar. Daca mai exista si alte 2 sau 10 firme private care fac transport de persoane sau de calatori, foarte bine. Politica de inducere a falimentului prin fortarea unui management de slaba calitate nu este inventata aici, se practica de multa vreme.

Din pacate dupa ce strici un lucru nu prea mai ai ce sa scoti bun din el. Pe vremuri cfr mergea struna. Evident erau si probleme, se mai intamplau si accidente, unele trenuri erau murdare, insa delasarea care domneste astazi nu avea cum sa existe, transportul feroviar fiind organizat la cel mai mic detaliu prin norme si regulamente. Este pacat in ansamblu, pentru ca noi dam din gura, este singurul lucru care se poate face, pentru ca nimeni din cei ce scriu aici nu are puteri decizionale la nivel inalt. Dar este pacat pentru ca se strica ceva pentru care au muncit altii si mai ales care ar putea aduce bani in visterie in alte conditii de exploatare.

Florin-Dej a spus:
La cati bani s-au bagat in subventii la companiile private se puteau face doua companii mari de stat boboc.

Da cica si-a dat seama si doamna ministresa si vrea sa aplice acuma subventile in functie de incasari nu in functie de tren/trasa

..Anca Boagiu, aceasta a declarat c㒠ministerul de resort doreşte schimbarea regulilor de acordare a subvenţiilor în transportul feroviar de că’lă’tori. Conform informaţiilor vehiculate de că’tre mass-media generală’, Ministerul Transporturilor ar dori schimbarea actualului sistem de acordare a subvenţiilor per tras㒠în subvenţii acordate în funcţie de numă’rul de că’lă’tori.
Prin aplicarea acestei formule exist㒠pericolul scă’derii atractivită’ţii unor trenuri şi chiar suspendarea acestora pe motiv de neprofitabilitate.
Motivaţia Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii este legat㒠de suspiciunea ce exist㒠în piaţa de transport privind favorizarea operatorilor privaţi în dauna operatorului naţional de transport feroviar de că’lă’tori.
Piaţa de transport feroviar de pasageri a fost liberalizat㒠în România înc㒠din 1998, primul operator privat începând s㒠activeze în anul 2004. De-a lungul timpului mai multe societă’ţi au obţinut licenţa de operator feroviar de transport pasageri, astfel c㒠în prezent exist㒠cinci operatori licenţiaţi.
Pe fondul investiţiilor în material rulant şi a închirierii de linii secundare, operatorii privaţi de transport feroviar de pasageri controleaz㒠aproximativ 10 – 15% din piaţă’. Cel mai mare operator privat este Regiotrans, ce opereaz㒠pe o reţea de aproximativ 2.000 de km. Piaţa operatorilor privaţi a fost în permanenţ㒠sub tirul acuzelor lansate de că’tre sindicatele feroviare dar şi de că’tre operatorii de transport rutie

...Dar asta inseamna si niste trenuri anulate la CFR dar asa e la noi principiu nu mergem sa cercetam de ce nu merhe taiem cu barda..Poate la noi ar fi trebuit ca la CFR la toate companiile o parte din actiuni sa ajunga la angajati si sa isi iasa salariile in functie de cum merge firma si poate atuncea mai puneau si unii osu oricum mi se pare strigator la cer pentru o hartie de CFS sa semneze 21 de directori la CFR SA

Sa ne amintim de perioada de acum cativa ani cand CFR Marfa sustinea activitatea inclusiv salariile celorlalte companii feroviare. E-adevarat ca are datorii mari dar la randul sau are multi bani de incasat in specila de la SNLO. Peste noapte ne-am trezit ca o companie care are intrunite toate condoitiile pe care le poate indeplini pentru transportul in deplina siguranta pe calea ferata a bunurilor nu mai este rentabila, ca trebuie musai sa o facem felii si vanduta nu stiu cui . Eu unul nu-mi fac iluzii ca in urma inscaunarii asa zis-ului management privat va curge peste noapte lapte si miere.
Asa cum am mai scris vor mai trebui facute restructurari, dar nu cum au fost facute pana acum. pana nu se debirocratizeaza compania nu se va putea merge mai departe. Taieri s-au tot facut dar de jos. Daca vom merge tot asa vom ajunge sa nu mai avem de unde pregati personal atat pentru exploatare cat si pentru intretinere. Si va rog sa ma credeti, pe acestia nu-i formezi intr-un an sau doi.

Pai de cand scria presa ca la CFR Calatori sunt 28 de directori crezi ca i-a dat afara?doar ii roteste din director general ii face director adjunct si tot asa cine a mai auzit de Pescarasu doar nu a zburat din sistem a ajuns undeva poate mai bine
O sa inceapa din octombrie un program de recalificare la CFR Sa cu fonduri UE am auzit ca este prea multa sefime care sta pe posturi fara pregatire si venite din afara sistemului!!
Nu ar fi rau daca s-ar privatiza o parte din CFR Marfa zic 20% cu banii aia sa se achite datoriile sa poata intra la licitatii dar sa vina unul strain care sa intre in sefime nepotism si rudenii

Florin-Dej a spus:
Eu unul nu-mi fac iluzii ca in urma inscaunarii asa zis-ului management privat va curge peste noapte lapte si miere.

Lapte si miere o sa curga din greu in mainile celor care le vor conduce si atat ! capitalismul este cea mai mare porcarie la noi in tara pentru ca e practicat numai de tampiti , intotdeauna apar oamenii nepotriviti la conducere si la randul lor aduc oameni nepotriviti in urma lor ! Ca si guvernu' parlamentari - lautari ! Pestele de la cap se impute....

Sa speram desi sunt foarte sceptic. Aseara pe Realitatea TV a fost un reportaj foarte interesant legat tot de aceasta tema: valorificarea trenului regal si a locomotivelor cu abur in scopuri turistice. Si eu cred ca fara implicarea directa a MDRT-ului deci a d-nei ministru Elena Udrea nu se poate face nimic in acest sens.

CD cumpara pana la urma 16 trenuri Railjet http://www.railwaygazette.com/nc/news/single-view/view/cd-closes-railjet-deal.html
Noi mai modernizam 15 Ea-uri cu 15 mil de euro..Hai Romania

buna,

azi am pozat in Praha HlÃ¥vni NÃ¥drazi o rama RegioJet - din lipsa de vagoane-pilot se circula cu doua locomotive in sistem push-pull, rama era formata din sase vagoane de "clasa a doua" provenite din ABmz 30-90 si Apmz 18-91 ÖBB revopsite, cu imatricularea neschimbata si inregistrate din motive "politice" si acum in Austria ca A-RJ (la fel cum Desiro ale RegioJet sunt si acum inregistrate in Germania).

rama circula ca IC pe traseul Praga - Olomuc - Ostrava, era extrem de curata (doar circula de putin), grad de ocupare estimat de amicul Olaf la 50%, pret pentru traseul complet la regim de IC cam 10 €, adica jumatate ca la CD (insa e oferta de lansare).

poate cu ei isi va face Astra Vagoane Calatori primul vagon-pilot, dupa ce ArenaWays a intrat in faliment.

Dati pe B1 tv e Ancuta...

Zilele Feroviare 2011: Proiecte în valoare de 2,3 miliarde euro sunt pe cale de a fi demarcate la calea ferată’

Nu v㒠ascund faptul c㒠dup㒠un an de mandat avem multe de discutat, nu am nimic de ascuns în ceea ce priveşte situaţia actual㒠a infrastructurii feroviare. Calea ferat㒠a fost „copilul nedorit” al transporturilor. Cu toate acestea, calea ferat㒠a început s㒠înregistreze progrese, iar prin demararea programelor de restructurare în calea ferată’, se vă’d şi semne pozitive, dup㒠ce au fost schimbate contractele managerilor care cuprind acum clauze clare privind nivelul arieratelor şi al veniturilor la buget. Au fost reduceri ale pierderilor cu 47% la CFR SA şi 65% la CFR Marfă’, în timp ce numă’rul de pasageri trasportaţi pe calea ferat㒠a crescut cu 40% faţ㒠de anul trecut. Cifrele ne arat㒠c㒠putem fi optimişti”, a declarat Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, cu ocazia participă’rii la Summit-ul Zilele Feroviare 2011 “Relocarea facilită’ţilor de producţie de la Vest la Est. Oportunită’ţi şi provocă’ri pentru dezvoltarea transportului feroviar din Spaţiul Extins al Mă’rii Negre”, organizat la Bucureşti de că’tre Club Feroviar ală’turi de Asociaţia Industriei Feroviare din România (AIF), în perioada 4 – 5 octombrie.
Anul 2007 a reprezentat un moment crucial pentru starea de fapt a transportului feroviar prin integrarea României în UE într-un sistem complex în care partea feroviar㒠a avut un rol important. Vin totuşi cu o critic㒠în sensul c㒠în toţi aceşti ani România a pierdut cifre, mai exact, dac㒠în UE traficul pe calea ferat㒠a crescut în aceast㒠perioad㒠cu 6%, în România a scă’zut cu 36%, iar degradarea infrastructurii a fost constantă’”, a adă’ugat Anca Boagiu. Ministrul român al transporturilor a fă’cut referire şi la proiectul liniei de mare vitez㒠de pe teritoriul României, “un subiect tratat de toţi cu ră’ceală’”. “Se elaboreaz㒠studiul de prefezabilitate pentru a putea trece la demararea proiectului. Potenţialul economic al României este foarte mare iar poziţia sa geografic㒠permite dezvoltarea acestei că’i ferate”, a mai precizat ministrul Anca Boagiu.
O prioritate a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii este transportul intermodal, integrarea că’ilor de transport fluvial cu reţeaua de transport feroviar precum şi conexiunea maritim – feroviar. Integrarea practic㒠a sistemului feroviar în transportul intermodal se face numai prin investiţii, iar cei 2,3 miliarde de euro, alocaţi că’ii ferate prin fonduri de coeziune pentru dezvoltarea infrastrutucturii feroviare, sunt pe cale de a fi contractaţi. Åžtiu cât de important este faptul c㒠România beneficiaz㒠de o finanţare constant㒠pentru investiţii şi dezvoltarea infrastructurii”, a precizat Anca Boagiu.