Stiri

Chiar dac㒠trenurile merg ca melcul în România, vom avea o linie de mare viteză’. Deşi pare o veste bună’, linia pentru viteze de pân㒠la 300 de kilometri pe or㒠va dubla practic Coridorul IV, aflat în plin proces de reabilitare. CFR promite c㒠studiile de fezabilitate vor fi gata la anul, iar proiectarea şi construcţia vor începe dup㒠2016.

Proiectul pe care toat㒠lumea îl trateaz㒠cu scepticism - linia de mare vitez㒠care urmeaz㒠s㒠lege Ungaria de România. Se elaboreaz㒠deja studiul de fezabilitate pentru a putea ulterior s㒠trecem la finanţarea lui", a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Ministerul Transporturilor vrea s㒠construiasc㒠o linie de cale ferat㒠complet nou㒠între Arad, Bucureşti şi Constanţa. Pe acest㒠linie trenurile vor putea circula cu viteze de pân㒠la 300 de kilometri pe oră’, precizeaz㒠Realitatea.net

"Este vorba de a lega frontiera ungar㒠sau Szeged - frontiera ungară’, Arad, Timişoara, o localitate intermediară’, Braşov probabil, Bucureşti şi apoi Constanţa", a declarat Emanoil Culda, director programe europene CFR.

Cu alte cuvinte, noua linie va fi chiar paralel㒠cu coridorul 4, aflat de zece ani în proces de rebilitare pentru viteze de 160 km pe or㒠care necesit㒠fonduri de câteva miliarde de euro. Mai mult, în prezent CFR ar avea nevoie de peste zece miliarde de euro pentru reabilitarea a peste 5.500 de kilometri de cale ferat㒠foarte degradată’, adic㒠jumă’tatea din reţeaua naţională’.
Dac㒠pentru reţeaua de cale ferat㒠existent㒠nu sunt bani, pentru noua linie s-ar putea gă’si.

"O estimare aş spune foarte aproximativ㒠pentru c㒠nu exist㒠toate datele legate de traseu în jur de 10 miliarde de euro va fi ceea ce înseamn㒠teritoriul României", a mai spus Emanoil Culda, citat de Realitatea.net

Cât priveşte coridorul 4 Arad - Bucureşti - Constanţa, aflat în proces de reabilitare, vor circula trenuri de marf㒠în primul rând şi trenurile locale.

ministresa ori e cretina ori ne crede pe noi cretini
dar avand in vedere ca se apropie campania electorala, numai bine pentru aruncat graunte gainilor romanesti, si de facut vreo 2 studii de fezabilitate, ca tot sunt la moda
noi nu suntem in stare sa circulam cu macar 100 nici macar pe magistralele principale, dar vrem tgv-uri
vazand si traseul, sunt curios cum pana mea (si mai ales UNDE) mai baga o autostrada SI inca o magistrala feroviara cu cel putin 2 linii intre predeal si comarnic (ca de la predeal se presupune ca autostrada ar lua-o prin cheile rasnoavei)

Pai ce naiba doar sunt studii de fezabilitate de zeci de milioane de euro care au expirat si trebuie facute altele pentru autostrada si alea sunt simplu de facut cateva pagini la calculator!!

Un articol interesant doar din prisma starii mizerabile a infrastructurii restul cu viteze de 400km/h sunt vrajeli dupa accidentul din vara in China au scazut vitezele la 250-300km/h

în România, trenurile circul㒠cu o vitez㒠medie de 82 km/h. Chinezii: ”Este cumva o glumă’”

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/chinezii-se-mira-de-cat-de-incet-circula-trenurile-in-romania-154181.html

Apropo de tren, la studenţi se mai dau reduceri doar cu legitimaţiile vizate pe anul 2011/2012. Procentajul celor cu asemenea legitimaţii e undeva la 1%, majoritatea secretariatelor neştiind nici mă’car cum arat㒠contractele de studiu pe anul ă’sta. Evident, am aflat asta la ghişeu la gar㒠aseară’, deşi acum 2 zile aceeaşi angajat㒠îmi spusese c㒠pot folosi legitimaţia pân㒠pe 15 cu ştampila veche.

Åži mai frumos e c㒠circulara asta, dat㒠joi la ora 15, nu e publicat㒠pe nică’ieri, dar toate casierele m-au informat c㒠ele au fost prelucrate s㒠nu mai dea reduceri. Prin urmare, m-am dus la automatul de bilete şi am luat de acolo doar cu legitimaţia ;-) (dar fă’r㒠cupon) şi voi ajunge unde am treab㒠mâine (n-am luat bilet la Scorpions să’-i vă’d la TV c㒠nu vrea CFR-ul ca eu s㒠ajung la Cluj), iar dac㒠vreun naş comenteaz㒠ceva, o să’-l rog s㒠se dea dumnealui într-o halt㒠jos, eventual o s㒠îl şi ajut cu un şut s㒠fac㒠asta :|

Deja nu mai surprinde pe nimeni, 3 vagoane au ars astazi in gara Iasi, fratele meu a fost si a facut cateva poze.

Cred ca incendierile acesta nu sunt intamplatoare, de la o vreme au devenit foarte frecvente...
In Simeria a ars o garnitura intreaga, la Timisoara au ars vagoane de 3 ori !!!
Acum ard la Iasi...
Incep sa banuiesc ca sunt incediate intentionat !

Pai e mai simplu sa le tai asa... ca nu mai e nimic de scos din ele. si asa nu se recicleaza nimic asa ca mai bine se arde. si in plus e un motiv sa le taie mai repede...

Mai mult ca sigur ca linia de contact era deconectata
Cineva vrea sa le ia la pret de nimic si nu mi se par intamplatoarele incendiile mai ales cel de la Simeria cand era in toiul verii si ziua !!
Din cate stiu eu dintr-un vagon de 41 de tone fierul ramane undeva la 23-24 de tone!!

Mai mult ca sigur au luat tot te pe ele si le-au dat foc, a devenit o practica la fel ca cei de la Astra Asigurari cu masinile furate care de fapt erau vandute :lol:
Trist e ca vagoanele vechi au 2 sanse, ori sa ia foc sa ajunga la fier vechi ori le dau cu chit peste rugina si le zic "modernizate" :(

johann07 a spus:
Dac㒠v㒠imaginaţi c㒠nu mai este nimic de furat la Societatea Feroviar㒠de Turism (SFT), v㒠înşelaţi. Dup㒠„tunul”de zeci de milioane de euro din vânzarea pe nimic a hotelului Astoria şi pierderea bazei sportive de lâng㒠parcul Heră’stră’u, din Capitală’, activ evaluat la peste 60 milioane de euro, conducerea SFT a reuşit performanţa de a scă’pa şi de Trenul Sanitar. Deşi a fost evaluat, în 2009, la peste 1,1 milioane de euro, Trenul Sanitar, compus din 18 vagoane, a fost vândut cu aproximativ 150.000 de euro.

Åžefii Societă’ţii Feroviare de Turism (SFT) vând activele ră’mase în patrimoniu pe band㒠rulant㒠şi la preţuri de nimic. Dup㒠înstră’inarea celor mai valoroase active, în patrimoniul SFT se mai afl㒠câteva garnituri de trenuri de epocă’, dar şi locomotive şi vagoane. Tot în patrimoniul SFT s-a aflat, pân㒠la începutul lunii iunie, Trenul Sanitar, o ganitur㒠compus㒠din 18 vagoane. La începutul verii, în data de 8 iunie, dup㒠şapte încercă’ri, conducerea SFT a reuşit s㒠vând㒠“18 vagoane de cale normală’de diverse tipuri din compunerea Trenului Sanitar”. Potrivit site-ului Bursei Române de Mă’rfuri, cele 18 vagoane au fost tranzacţionate la preţul de 594.050 de lei.

“Trenul Sanitar era dotat cu să’li de operaţie şi aparatura necesar㒠pentru orice intervenţie medicală’. în afar㒠de aparatura pentru radiografie, trenul avea în dotare toate echipamentele necesare pentru probleme medicale în caz de ră’zboi. în 2009, Trenul Sanitar a fost evaluat la aproximativ 1,1 milioane de euro. Avea în compunere un vagon tip restaurant, precum şi mai multe vagoane în care au fost amenajate saloane medicale şi bucă’tă’rie. Trenul Sanitar nu a fost folosit niciodată’, îns㒠cele 18 vagoane au fost reparate la începtul anilor 2000”, ne-au explicat surse din Ministerul Transporturilor.

Zeci de vagoane vândute cu 100.000 de euro

în aceeaşi perioadă’, mai precis în data de 1 iunie, tot prin Bursa Român㒠de Mă’rfuri, conducerea SFT a mai vândut 26 de vagoane la preţul de 483.700 de lei. Dac㒠cele 18 vagoane s-au vândut dup㒠a şaptea încercare, lotul de 26 de vagoane de marf㒠a fost tranzacţionat dup㒠prima licitaţie. “SFT a scos la vânzare 23 de vagoane tip Eacs de cale normală’, dou㒠vagone tip Zaekks cale normal㒠şi un vagon tip Zaes de cale normală’. Cele 26 de vagoane erau evaluate, în urm㒠cu doi ani, la aproximativ 1,5 milioane de euro. în administrarea SFT se mai afl㒠complexul Astoria de la Snagov, hotel Decebal din Eforie Nord şi hotel Bucovina din Vatra Dornei. Deşi a închiriat activul din Eforie Nord, SFT are de recuperat peste 100.000 de lei de la chiriaşâ€, ne-au mai explicat sursele citate
Asta in cazul in care articolul dispare, sa ramana stirea :wink: . Daca afla cineva detalii, adica a ajuns la casat sau vor aparea la anul vagoane de calatori facute RK la acestea(vad ca se poarta sa dea cu chit pe o rugina de vagon si sa-l vanda la CFR la pret de nou :aplauze: ) sa ne anunte :grin:

Socotind ca in acel tren sanitar aveam vagoane DRG din grupele 30, 35 si 36, vagoane Hecht CFR, vagoane "grele" Astra si alte bunatati, sper ca a ajuns pe maini bune... :-(

în luna septembrie 2011, echipe specializate din cadrul CFR Că’lă’tori au organizat acţiuni de control, la nivelul intregii reţele feroviare naţionale, într-un numă’r de peste 5.500 de trenuri.

Printr-un protocol convenit între Ministerul Administrţiei şi Internelor şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, personalul CFR Că’lă’tori a beneficiat de sprijinul reprezentanţilor Poliţiei TF, desf㒺urând împreun㒠controale în 14% din numă’rul de trenuri mai sus-menţionat.

Aceste acţiuni au ca scop direct - descurajarea că’lă’toriilor frauduloase pe calea ferat㒠şi indirect -îmbună’tă’ţirea calită’ţii serviciilor pe termen mediu şi lung.

în cursul controalelor desf㒺urate, au fost depistaţi 4.800 pasageri fă’r㒠legitimaţii de că’lă’torie, că’rora li s-au eliberat bilete la tarif de taxare în tren, în valoare de 51.400 lei.

Colaborarea cu poliţia a reprezentat un factor important în acest demers, rutele pe care ponderea pasagerilor fă’r㒠bilet a fost mai mare de 15 că’lă’tori/tren fiind urmă’toarele:

Ø Bucureşti – Titu, 20-70 că’lă’tori/tren (RTFC Muntenia)
Ø Bucureşti – Lehliu, 30-230 că’lă’tori/tren (RTFC Muntenia)
Ø Oradea – Salonta, 15-25 că’lă’tori/tren (RTFC Ardeal)
Ø Oradea – Valea lui Mihai, 15-30 că’lă’tori/tren (RTFC Ardeal)
Ø Bârlad – Iaşi, 15 că’lă’tori/tren (RTFC Moldova)
Ø Bârlad – Crasna, 20 că’lă’tori/tren (RTFC Moldova)
Ø Craiova – Filiaşi – Târgu Jiu, 15-35 că’lă’tori/tren (CCC Craiova)

Campania de combatere a că’lă’toriei fă’r㒠bilet în trenurile de că’lă’tori va continua şi în perioada urmă’toare.

E ultimul comunicat de presa. 10 lei/amenda in medie? pe cine sperie :lol:

10 RON ă’la e bilet de taxare în tren pe distanţa minimă’... nimeni nu o s㒠declare agentului de supracontrol că’, dac㒠e prins la Chitila fă’r㒠bilet, mergea de la Bucureşti la Târgovişte. Toţi or s㒠zic㒠c㒠au urcat din Chitila şi coboar㒠la Să’bă’reni.

O stire buna pe anul acesta!
As vrea sa stiu cum se face aceste controale de catre agenti de supracontrol si jandarmi, CINE ORDONA CONTROALE :!: :?:
Ar fi bine sa fie cat mai des propuse pt a avea si CFR cumva profit; si ma intriga aceasta amenda de 10 ron , din cate stiu un supracontrol trebuie sa ofere amenda in functie de procentul maxim 5-10% din costul final al traseului.
Daca pe ruta Bucuresti-TARGOVISTE un bilet intreg la personal costa 10 ron, nu ma intereseaza unde merge individul la prima statie sau la capat de linie calculez in funct. de procent, in total 100 ron AMENDA(pe urma sa vezi vanzare de bilete la casa).
Cunosc bine acest traseu si se vad multe lucruri pe acolo, ramai uimit sa vezi cat de comozi si cu mult tupeu au devenit blatistii, decat sa mai astepte un personal care este in urma asa zisului accelerat sageata albastra urca in acc. fara bilet si ii ofera nasului 1 ron, auzi 1 LEU, ALOOO nici la wc-l public nu mai costa 1 leu.
As vrea sa ramana fara servici NASII de tren pt ca si ei au contribuit serios la ruinarea CAILOR FERATE ROMANE ! 8)