Stiri

Platforma România Feroviar㒠2020 a fost lansată’

„Este o iniţiativ㒠privat㒠ce se va constitui într-un grup de lucru pentru dezvoltarea unei strategii de relansare a transportului şi industriei feroviare în România. Este de fapt un sprijin din mediul privat acordat sectorului de stat. Strategia pe care vrem s㒠o propunem Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii va cuprinde toate domeniile sectorului feroviar (infrastructură’, transport de că’lă’tori şi marfă’), liberalizarea şi transportul public pe şin㒠(tramvai şi metrou). Platforma nou lansat㒠are ca obiectiv constituirea unor organisme de cercetare-dezvoltare în domeniul operatoriei de că’lă’tori
care s㒠urmă’reasc㒠adaptarea tehnologiilor la reţeaua româneasc㒠şi dezvoltarea de parteneriate tehnologice pentru noi sisteme de material rulant, fapt ce va aduce un beneficiu industriei feroviare ”, a declarat Åžtefan Roşeanu, secretar general al AIF.
„în prezent, CFR Că’lă’tori înregistreaz㒠un numă’r de 50 de milioane de că’lă’tori transportaţi anual, pe segmentul de marf㒠se înregistreaz㒠un volum al mă’rfurilor situat la 50 de milioane tone, atât în transportul privat cât şi de stat. Aceste cifre se reflect㒠şi în evoluţia veniturilor realizate de CFR SA din TUI, astfel că’, dac㒠la nivelul anului 2000 înregistra venituri de 1,23 miliarde lei, în 2010 a înregistrat încasă’ri din TUI de 873 milioane lei. Rolul infrastructurii este primordial în susţinerea transportului feroviar”, a adă’ugat Åžtefan Roşeanu.
Construirea liniei Râmnicu Vâlcea – Vâlcele pentru atragerea traficului de marf㒠pe Valea Oltului, fapt ce ar avea rezultate în descongestionarea traficului pe Coridorul IV şi reducerea costurilor de transport pe teritoriul României precum şi constituirea grupului de lucru pentru reţeaua de mare vitez㒠de pe teritoriul României şi realizarea paşilor preliminari pentru demararea construcţiei, se numă’r㒠de asemenea printre obiectivele legate de revitalizarea că’ii ferate.
Stabilizarea numă’rului de că’lă’tori transportaţi pân㒠în 2014 şi intrarea pe un trend ascendent şi asigurarea creşterii numă’rului de că’lă’tori cu min. 3-5% pe an începând cu 2015, separarea pieţei în servicii de scurt şi servicii de lung parcurs şi crearea de reţele metropolitane şi integrarea transportului feroviar în ofertele de transport metropolitane şi construirea de servicii suburbane, reprezint㒠câteva din obiectivele Platformei nou lansate.
în ceea ce priveşte transportul de marfă’, printre obiective se numă’r㒠construirea unui cadru legal şi administrativ care s㒠faciliteze creşterea vitezelor comerciale, dezvoltarea de facilită’ţi logistice care s㒠ajute transportul de marf㒠pe calea ferat㒠şi echilibrarea taxelor comparativ cu transportul rutier.
;-) :|

deci ma distrez de minune cu r.valcea - valcele ... ba se face, ba se caseaza cica, ba se face din nou peste noapte; si ca tot suntem rpin zona lu mesterul manole, poate o zidesc si pe nuti la pilonul viaductului, sa fie mai trainic

Eu de mult nu mai imi fac mari sperante. Speram odata ca se va face ceva cu transportul intermodal. Era o chestie buna atat pentru mediu cat si in privinta protejarii soselelor. Din pacate doua garnituri fabricatein Germania ruginesc de ani buni pe la Valea liui Mihai. Parerea mea este ca deocamdata platforma feroviara este si va fi multa vreme in aer.

Se scad banii de salariu al celor care CHIAR muncesc la CFR...

Numai sefii si afacerile lor pe spatele CFR NU sunt prinse in aceast carusel, ca deh, asa e in tenis !!

http://www.adevarul.ro/actualitate/social/Angajatii_CFR_Infrastructura-somati_sa_isi_ia_o_zi_libera_neplatita_pe_saptamana_0_557944647.html

Marius.

PS: Culmea, lumea se mai intreaba DE CE se pleaca din RO?
Pai, chiar, oare de ce ?? :grin:

locomotiva unui tren international a luat foc la Orastie.

http://www.citynews.ro/cluj/eveniment-29/locomotiva-unui-rapid-a-luat-foc-in-orastie-201848/
Despre ce tren poate fi vorba? Tren international cu tractiune diesel la Orastie? Daca poza din articol e reala, treaba pare serioasa. Mai caseaza astia un Sulzer.

aici sunt sanse sa fie o foto reala http://www.huon.ro/incendiu-pe-calea-ferata-locomotiva-unui-rapid-a-luat-foc/984338 . cred ca deja e cazul sa se introduca o interdictie la nivel de CNA sau lege referitor la pozele atasate aiurea articolelor. functie de sursa, am vazut loco cfr marfa deraiata, garnitura de cisterne pe boghie diamond, pompier stingand incendiu parca generat de o sonda, s.a.m.d. ...

Probabil ca incendiu a avut loc dupa ruperea retelei de contact de catre camionul respectiv. Doar asa se explica prezenta unui Sulzer la tractiune la trenul respectiv.

Da da sigur, international tras de un diesel clasic...

http://www.cfrcalatori.ro/presa/reluare-circulatie-cu-locomotive-diesel,-pe-un-singur-fir,-intre-Orastie-si-Aurel-Vlaicu-56/s-1/p-1

Ard LDEurile precum picau Migurile pe ogoare..

Incepand cu data de 1 octombrie 2011 transportul de calatori pe sectia 317 Arad-Brad va fi deservit de Sc.Regiotrans.Srl Brasov.

Eu sunt foarte curios cum la privatii sectiile sunt rentabile cu aceeasi calatori si chiar daca pe ele CFR circula si cu automotoare deci motivul ca privatii au material mai rentabil pica!!

30 de ani de TGV: http://sncf.fr/fr_FR/html/media/CH0001-Le-groupe/BR1237-Tous-aux-30-ans-de-TGV/MD0005_20110916-Lire-larticle.html

daca va uitati, printre altele, manifestarile includ concurs de "povesti de calatorie". pe langa faptul ca la noi nu se organizeaza nimic asemanator ca si eveniment, ma intreb cum ar fi reactionat publicul roman la un astfel de concurs (in sensul ca l-ar fi luat la misto si in deradere, ca e "comunist", etc.)

si un site dedicat evenimentului:
http://www.30anstgv.sncf.com/

Accident de tren cu urme de ....bere :grin: :

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/web_Trafic_feroviar_blocat_intre_Miercurea_Ciuc_si_Brasov-_Un_tren_a_lovit_un_tir_cu_bere_0_559744038.html

In lumina celor de mai sus, propun sa facem locomotive care sa aiba ...volan cu directie :-D , poate asa vor putea sa-i fereasca pe toti tampitii care traverseaza aiurea calea ferata !!!!

Marius.

Sa zicem ca de data aceasta nu a fost tâmpit.

Camionul a fost încă’rcat, masa total㒠marf㒠şi maşin㒠aprox. 40.000 kg.
Trecerea de nivel, ca multe alte din ţară’, este mai ridicat㒠faţ㒠de nivelul drumului, şi denivelată’.
încă’rcă’tur㒠+ faptul c㒠nu a nimerit bine unghiul de atac al denivelă’rii l-au fă’cut s㒠dea cu cutia de şine. Poate a spart-o, a blocat-o şi de aceea nu a putut elibera linia.
în acest caz vina este a infrastructurii şi a drumurilor judeţene sau naţionale.
îar pentru cei din cantoane transformate în locuinţ㒠poate fi un avertisment....

Trenul nu era CFR ci aparţinea unei companii private (nu cum au spus pe la ProTv ca CFR-ul)

E.

@interesantul,

In articol spune clar ca "a fost o problema la cutia de viteze" !
Daca ai sti cati oameni se urca la volan, cu toate ca stiu ca masina lor e plina de defectiuni !!!
....si totusi risca...se gandesc ca "..poate mai merge si astazi asa....o repar maine..."

Atunci, in acest caz cine e " tampitul" ?

Marius.

PS: Am lucrat pentru Coca Cola Romania...stii cum sunt camioanele alea care pleaca zi de zi din depozit ca sa livreze marfa ?
Adevarate "bombe pe roti": placute de frana neschimbate cu anii, masini incarcate peste limita, sasie STRAMBE de la o incarcare muuult peste limita , pneuri super UZATE ( suprafata pneului este la fel de fina ca ....pielea de bebelus :-D :grin: ).....

...si asta e doar un exemplu....ca se poarta la case mari care AU bani, nu mai zic de astia mici care NU au bani !

Florin-Dej a spus:
Din Dej-Calatori la Dej-Triaj se poate ajunge cu niste personale fiind prima statie, sau din centrul orasului (cca 10 min de mers pe jos) cu autobuzul nr 1 pana la capatul liniei (15 min), pretul biletului 3.3 ron dus-intors. Accesul este liber.

Am fost in vizita la Muzeul din Dej, asa ca tin sa multumesc pentru informatiile primite care mi-au fost utile in a gasi rapid locatia. Locul arata exceptional, am fost impresionat, muzeul fiind peste asteptarile mele. Exponatele sunt in stare foarte buna, cu multe detalii, de la felinare la perdelute, vopsite corespunzator si expuse civilizat. oricum, voi cauta a mai vizita acest muzeu, mai pe indelete, pentru ca merita, fiind o oaza de normalitate in cotidianul debusolant. Cinste celor care pun umarul si sufletul la asa ceva.
Pun si cateva imagini, desi poate ca nu este locul lor aici.