diorama lui gamitzu

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Doua poze cam din acelasi unghi. Camioneta noua si cum arata acum dupa ce s-a muncit cu ea o perioada de timp.





:D
 
:D Pe aproape.

http://www.hobbylinc.com/htm/mwi/mwi50279.htm

Ceva de genul asta. Clasic metal works face modele ca lumea, dar nu imi place sistemul lor de a vinde cate 2 la aceeasi culoare. la taxiuri e ok, da la masini macar puteau sa combine cate 2 de diferite culori.
 
Ultima editare de un moderator:
Cam asa arata jegul de pe cladiri, dupa N straturi de prafuri si de vopsele acrilice diluate:




 
Doua poze cu copaci achizitionati de ceva vreme in urma din care am plantat de proba pe modulul pentru poze. Arata destul de bine pentru pret, se mai pot incarca cu foliaj la nevoie. Kit de 50 buc la 38$ punga.
Link la producator:
http://www.grandcentralgems.com/scale-model-trees.cfm



 
Ultima editare de un moderator:
Dupa chin amarnic, am reusit sa inghesui unul din cele mai mici decodoare de pe piata, Zimo 648, intr-o locomotiva Kato, cea mai mica din colectia mea, dupa Kato 9600. Am schimbat firele de pe decodor direct pe cablaj cu unele mai subtiri (scoase din casca de tel mobil) si mai flexibile. Apoi am mers direct cu ele in locomotiva, la locul fiecaruia, 2 la pick-up la roti, 2 la motor si 2 la farul frontal. Tenderul are numai 18mm lungime, nu am vrut s-l schimb cu unul mai mare de la Bachman, am vrut sa vad daca reusesc. Primul difuzor montat, o pastila de 10mm fara incinta suna metalic si ascutit rau de tot,nu avea bass deloc. Asa ca am taiat incinta de la un Zimo sugar cube, care are 8mm inaltime si am ajuns cu ea la 3mm, exact cat sa intre sub carbuni. Acum loco suna bine, mai am de reglat parametrii la motor si sunetele care din default suna aiurea de tot. Cand baga nenea carbuni sunetul e mai puternic decat sunetul aburului din cilindri. :D :D :D

Poze cu animalutul:








Am reusit sa-l inghesui in tender dar si sa las jumatate din lestul acestuia pt a-i conferi stabilitate pe linie si pt a imbunatati culegerea curentului pe rotile acestuia.

3 filmulete scurte cu ea. Vad ca Photogaleata nu mai afiseaza poza la filmulete.Ori ei ori eu nu mai stiu sa pun filmulete.

http://vid1022.photobucket.com/albums/af345/gamitzu/FILMULETE/C51 A.mp4

http://vid1022.photobucket.com/albums/af345/gamitzu/FILMULETE/C51 B.mp4

http://vid1022.photobucket.com/albums/af345/gamitzu/FILMULETE/C51 C.mp4
 
Ultima editare de un moderator:
Kato2-8-2 MIKADO decodor Soundtrax TSU 750 la munca dupa ce am gonit paianjenii din hibernare si am curat bec liniile.
http://vid1022.photobucket.com/albums/af345/gamitzu/FILMULETE/2-8-2%20MIKADO.mp4
 
In incercarea de a rezolva problema cu inductanta aia tampita de imi tot da batai de cap pe diorama (cu decodoarele Paragon 2 si mai nou cu Sound Value SoundTraxx, instalate din fabrica pe unele modele noi de Bachmann) am hotarat sa incerc sa casapesc bucla la mijolc. Am ales varianta de a cositori o placuta PBC sub linie intai si apoi sa tai firele cu un disc. Liniile flex de la Atlas sant de tipul celor care se arcuiesc elastic si apoi revin la forma initiala daca nu sant fixate. Taieturile fiind in curbe mi-a fost teama sa nu stric curba si sa ma trezesc apoi ca in acel punct toate garniturile sar de pe linie. Zis si facut , am cositorit, taiat si apoi am constatat ca nu am rezolvat nimic. Nu sant sigur ca inductata sau pierderea de semnal DCc e din linii sau din jumatatea de metru de cablu pana in conectorul statiei. Am montat inaine pe parchet cca 10-12 metri de linie flex si aceleasi locomotive care nu merg ioc pe bulca de cca 7 metri de pe diorama, ruleaza pe linia improvizata fara probleme, cu aceleasi cuplaje si acelasi cablu. Semnalul in volti este acelasi pe toata lungimea, nu inteleg daca se pierde din el sau se distorsioneaza in asa fel incat cele 2 tipuri de decodoare nu il vad sau nu il recunosc. Mi-a mai ramas sa incerc cele 2 decodoare cu sunet sa vad daca ruleaza pe diorama in analog.


:lautar:
 
Din categoria NU FACETI A MINE, o sa continui topicul cu inductanta aia tampita care ma chinuie de ceva vreme (de cand am luat locomotivele cu decodoare PARAGON 2si 3 de la BLI), cu speranta de a-i ajuta si pe altii sa evite greseli de doi lei la inceput care pot fi capitale dupa ceva timp}. Testam zilele astea niste locomotive noi in analog si mi-a trecut prin minte sa incerc sa rulez o locomotiva de la BLI pe analog, stiind deja ca ele sant dual mode. Si surpriza, merge fara probleme, fireste numai sunetul diesel si luminile. Cand am construit diorama am conectat intr-un punct cele doua fire de la statia digitala si atat. Nu nu am mers pe varianta cu sarme buss groase, rasucite de nu stiu cate ori sub diorama, de care sa leg absolut tot cu alte fire din 30 in 30cm. Am cositorit liniile intre ele, a rezultat o linie perfecta, cu racordari excelente, fara sa deraieze nimic. Dar tot odata a rezultat si o antena perfecta de 8 metri lungime, care distorsioneaza semnalul digital. Decodoarele Soundtrax, Loksound, Zimo, MRC, nu au probleme. Paragon probabil sant mai sensibile sau cine stie ce nu le convine, nu merg. Initial am blestemat statia digitala dar dupa teste cu Dragos cu statia lui am obtinut aceleasi rezultate. In consecinta, recomand mai ales incepatorilor sa se documenteze bine si sa faca tot ce trebuie ca la carte pentru a evita neplacerile si frustarile mai tarziu. Recunosc, eu cel putin la vremea cand am inceput tot ce e in spate, am gandit pentru analog, nu mi-a trecut prin minte cat de repede o sa trec la digital. Desi aveam si atunci prima locomotiva cu sunet, Challangerul. :lautar: In consecinta, cititi carti, intrebati pe altii care au patit-o, documentati-va inainte de a incepe ceva ce este greu su imposibil de refacut dupa ce este terminat :mask:
 
Ultima editare:
  • Like
Reacții: dac
Profitand de vremea urata de afara si de faptul ca am scos din dulap pentru modificari pe partea de sunet si lumini a unei parti din locomotivele din depou( difuzoare cu incinta de la Zimo si led-uri de 3mm in locul smd-urilor chioare made in china) am pus pe diorama la lucru un consist format din 4 SD70Ace.Poze:
IMG_9935 by Constantin Dac, on Flickr

IMG_9934 by Constantin Dac, on Flickr

IMG_9932 by Constantin Dac, on Flickr

IMG_9931 by Constantin Dac, on Flickr

IMG_9936 by Constantin Dac, on Flickr
 
Un consist de locomotive tip PA si PB . Cele care sant mai lucioase si par nichelate sant de la Precision Craft-BLI iar cele ce par argintii si mai mate sant de la KATO. Diferentele intre ele le-am facut cunoscute in colectia mea. Este destul de lunga gruparea, plus vagoanele daca le-as pune ar ajunge ceva exagerat pt diorama ramasa mica . Probabil vine vremea sa ma apuc de module si de ceva mai mare. Deja vad boturile celor 18 bucati de SD70ACe iesind in usile deschise ale unui depou rotund cu placa turnanta. :D

IMG_9940 by Constantin Dac, on Flickr

IMG_9941 by Constantin Dac, on Flickr

IMG_9938 by Constantin Dac, on Flickr

IMG_9942 by Constantin Dac, on Flickr
 
  • Like
Reacții: Cristake1974
Mda...te invidiez cateodata, dar daca si la N te plangi de spatiu, e grav! Glumeam...
Insa este o scara imposibila pentru mine, asta ar insemna sa imi pensionez ochii inainte de vreme, chiar daca exista lupe si extrasuperlupe.
De material nu mai zic nimic, la scara 1:1 nu-mi place deloc, insa in miniatura se schimba lucrurile, la 180º...

Cam curate locomotivele, nu le tratezi putin?
 
Varianta cea mai simpla ca sa ma pot apuca de treaba este sa scap intai de diorama actuala. Nu de spatiu ma vaicaream, ci de faptul ca ce am acum este un oval incrucisat in 8 de circa 7-8m lungime Daca scot din dulap vagoane si fac o garnitura pe masura locomotivelor, va iesi un sarpe care isi fugareste coada. Despre diorama am 2 optiuni : Reciclare sau Vanzare. Materiale stranse pt cea noua am, chef vine pentru asa ceva instantaneu.
Referitor la lcomotive, am apucat sa patinez doar 10 bucati diesel si aproape tot ce am cu abur. Cele diesel au explodat subit, au intrat din ce in ce mai multe in depou si inca mai sant de adunat. Absolut tot ce am pana acum in masura timpului disponibil, va fi invechit si murdarit, mai mult sau mai putin. Problema e timpul (care pana la urma ne ajunge din urma).
 
Ultima editare:
@ Cosmin78:
Daca gaseam si eu 060DA la scara N facut de Kato sau chiar si de cel mai amarat chinez, in ziua de azi aveam 70 de DA-uri in toate culorile posibile. Asa a trebuit sa ma multumesc cu material american. :mask: Nici eu nu m-am omorat la inceput dupa ele mai ales dupa ce am copilarit la TT :D Probabil ca ma voi razbuna pe o garnitura RO cand o sa apara primul 060DA sau LDH-uri la N. Nu conteaza detaliile, o sa trec peste ele, numai sa semene cat de cat cu originalul.


Urmatorul carnat de locomotive, EMD E8 UNION PACIFIC in formatia cunoscuta ABBA :D Cand sant puse in consist, cele 4 decodoare fac o harmalaie de nedescris, mai ales ca nu pornesc in aceeasi secunda si pe acelasi ton. :D
IMG_9951 by Constantin Dac, on Flickr

IMG_9950 by Constantin Dac, on Flickr

IMG_9952 by Constantin Dac, on Flickr