diorama lui gamitzu

Iar liniile arata foarte bine fata de inainte.Liniile nu ruginesc in halul ala.Am mai vazut linii foarte ruginite (poze) pe o diorama si sincer pare foarte ireal.Eventual au un pic de rugina pe lateralul traversei,si e o culoare mai inchisa, nu ruginiu intens. iar partea de sus a traversei, cea de rulare este mult mai lucioasa, ca de, trece trenul.totul e sa te inspiri din natura.eu am pus cateva linii la ruginit natural, sa vad cum ies.

:grin: Stiu ca exista prin state un kit de oxidat liniile, pretul era bun. Nu stiu in schimb ce contine, este clar ca un acid. Daca ma uit prin computer si dau de link o sa-l afisez pt cei interesati.

http://forum.atlasrr.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=46941
Am cautat pe forum si uite ce zic ei despre bazaconia aia :-D
E clar, tot vopseaua e mai buna. Stiu ca au iesit linii oxidate din fabrica, da cineva spune ca trebe curatate si curatate mereu pt ca procesul continua pana in ziua cand omul se hotaraste sa-i dea foc :-?

http://www.nscalesupply.com/MEE/MEE-Track.html
Aia e solutia de ruginit liniile. Cred ca e coroziva, are o avertizare mare ci cap de mort pe eticheta. Cine stie ce dracie e, parerile sant impartite in bune si rele.

:grin:
s-a jucat cineva cu asa ceva?
As vrea sa iau vreo 100m da as fi vrut ceva pareri. Aia de pe forumurile din state zic ca sant bune pt ca procesul de oxidare e stopat dupa ce liniile au culoarea dorita. Se ingrijesc la fel ca orice linie obisnuita.
http://www.nscalesupply.com/MEE/MEE-Track.html
PECO nu are linie oxidata. Asta gasita mai sus, cod 70, are o diferenta mica intre cea normala, obisnuita, care e 4,71$ si cea ruginita de ei care ajunge la 4,93$. O sa iau o cantinate de 100 buc si atunci mai scot ceva la discount. Deja am in plan diorama intr-o camera de 8mp, pe langa perete, cu o trecere la usa si loc numai in mijlocul camerei. Inca e la faza de documentare si costuri. :evil:

la noi inca nu s-a ajuns la stadiul acesta "avansat" de imbatranire a liniilor, se merge doar cu pensula si cu vopsea... sa spunem clasic ! In majoritatea cazurilor iese bine deci se alege metoda aceasta pentru ca e mai ieftina.

Treaba cu corodatul chimic e buna, doar in cazul in care vrei sa scapi de multa munca.

Referitor la linii, incearaca un Code 55 ! Nu o sa iti para rau !

Nu imi place cod 55, e prea joasa. Nu e cazul la loco americane. Astea, chiar si la N au rotile foarte asemanatoare cu cele reale, nu pizza cutere :evil: Cele cod 80 care le am acum, au alt profil, seamana cu cele de la noi pt incarcare mare si trafic intens. Am ales cod 80 pt ca are ciuperca asemanatoare cu profilul de la noi, dar putin mai inalt. Oricum, am avut Atlas cod 50, cu pat de balast din plastic si mergeau toate foarte bine, fara sa atinga tirfoanele si sa creeze zgomotele alea ciudate. Mie sincer, cod 50 imi par joase rau. Poate printr-un triaj sau linii de manevra.

Dupa o scurta pauza si timp de gandire, am ajuns la concluzia ca lampile alea gen gat de lebada arata nu prea vesel, asa ca nu le-am mai pus. Am optat pentru lampadare cu abajur clar la strada principala si cu abajur alb mat pe alei si prin spatele cladirilor.

Pentru marcajele stradale pe modulul cu orasul am optat pentru dungi autocolante, autotransferabile, din aceeasi gama cu cele de pe feretii cladirilor. Sant subtiri si nu pare ceva aplict sau lucios. Urmeaza conectarea cablariei de la iluminat , ceva retusuri, aplicarea caselor definitiv.

Daca tot a venit caldura inapoi am profitat de ea si am mai turnat cateva straturi de apa pe unde era nevoie. Pare alba cand nu e uscata in profunzime da se regleaza in timp. Iarna se usuca foarte greu. Am terminat si cu conectarea stalpilor si iluminatului public, urmeaza ceva retusuri si asamblarea caselor. Apoi reclame luminoase, butelii de gaz, scari de incendiu, etc. :grin:

Podul a ruginit si el intre timp.

Intrucat liniile iesite de la ruginit cu rola au iesit prea uniforme, le-am dat un strat de negru diluat + o picatura de detergent de vase cu o pensula moale. Asta a fost al 2 strat dupa uscarea primului in pozele de mai sus. Mie imi place mai mult acum, sant mai aproape de realitate.

Pentru comparatie, alaturi am pus o linie asa cum a iesit dupa rola cu vopsea acrilica.

Incearca sa legii stilpii de telegraf cu fire unii de altii. Asa par nerealisti fara fire.

Poti incerca sa faci firele rupte daca te impiedica la interventii.

In rest imi place cum arata.

:-( Cam naspa la scara N. Am avut o tentativa cu sarma de bobinaj, un 0.1 sau chiar mai fina, dintr-un releu. Se rupe in 3 secunde dua ce e gata. Eu o sa zic ca e acolo si gata. Daca era Ho era alta socoteala. La N ori te transformi in chinez, ori renunti la multe detalii.

Da, asta e o problema. De asta e de preferat o scara mai mare la machetaj.
Probabil ca si la cladiri sau vegetatie e munca de chinez la scara asta.

:grin: Ceva poze de prin gradina cu zarzavat. Un pasaj terminat pe un sens. Am continuat cu luminile si gara, voi reveni cu poze. Ultima poza cu linia ruginita dupa uscarea completa. Acum ma declar multumit.

Frumos! Bravo! Liniile arata super bine! Asta e culoarea naturala! cum le-ai realizat pana la urma?

Rugina o manutza cu rola si 2 spalari cu un negru chioor. Al meu era mai concentrat, daca e chior rau, mergi pana iese cum vrei.

Am reusit sa aplic gara dupa ce am facut conexiunile electrice si ceva retusuri. O poza cu ea si un filmulet cu o loco cu abur.
.
De filmat cam naspa ca trebuiesa ai 4 maini. Si pt camera si pentru cab-ul digital.

gamitzu a spus:
Rugina o manutza cu rola si 2 spalari cu un negru chioor. Al meu era mai concentrat, daca e chior rau, mergi pana iese cum vrei.

Am incercat si cu ocru ars (burnt umber)acrilic.Arata destul de bine.O sa fac si o poza.

:grin: Rugina nu e problema, ci negrul. Ala il faci diluat rau si il dai in 2-3 maini sau mai multe pana place la tine.

Gara si-a primit portia de balast pe langa peron, ceva jeg si putine ierburi crescute pe ici colo. Am renuntat, dupa o documentare atenta la dungile galbene, ceva ce arata bine da nu se incadra in epoca care o descrie diorama.In perioada 1950-1955 nu se gaseau dungi galbene la marcaje. Am refacut dupa o poza veche gasita pe net la o trecere la nivel de genul celei din diorama. Erau trase cu vopsea alba, destul de grosolan. :-D
Daca asa arata atunci nu vad de ce as schimba ceva , chiar daca mie imi placeau mai mult cele galbene.

poze cu trecerile din diverse unghiuri. Mai e a 3-a trecere de terminat si gata cu soselele.