Salut
Din pura intamplare lucrez la macheta unui oras nord american folosind aceleasi kituri N de la DPM ca si tine.
De admirat migala cu care ai vopsit aceste cladiri ! Eu le-am lipit cu Revell Contacta Prof si a fost super ok. Pentru ca peretii sa stea la 90 de grade am folosit niste profile dreptunghiulare pe interior, sa nu amortesc tinand peretii la unghi drept.
Acum, indraznesc sa iti scriu si o parere personala:
1. e foarte bine ca la strazi ai folosit regula celor 90 de grade, specifica nord americana. Dar, pentru un efect maxim, ideal ar fi fost sa mergi pe o structura stradala de tip H, cea care a consacrat arhitectura stradala americana (orasul de tip rectangular).
2. ai mers bine pe fatade egale fata de linia strazii dar ai ingramadit prea mult cladirile. Doar pe strazile centrale cladirile fac corp comun insa in restul cartierelor exista destule spatii intre cladiri. Ai ocazia sa amenajezi intre cladiri o curte interioara, garaje, lazi de gunoi etc.
3. lipind cladirile subvalorifici peretii laterali pe care ai putea sa lipesti acele imense postere (lipite sau vopsite) din nou des intalnite in US@Canada si care dau farmec aparte molcomei provincii.
Ca sa nu ma acuzi ca sunt doar teoretician, uite cum arata la mine in batatura -in timpul lucrarilor- doua dintre cladirile care exista si pe macheta ta, putin transformate de mine.
Succes in continuare !