diorama lui gamitzu

Eu am folosit UHU... Inca se tine. Fiind plastic la modul general cred ca poti opta pentru orice clona de prenandez.

LE: dar Tatra are dreptate. Picatura face minuni, mai ales daca lipeste pe suprafete mici, gen imbinari, etc

:grin: Am o doza de 30 de ml de Locktite Quick cement cu uscare in 10 secunde.E cianoacrilat, gel.Sper sa fie bun

Cianoacrilatul e bun. Picatura este facuta pe baza de cianoacrilat.

:grin: Ultimele retusuri la Padure.Tot padurar si azi.Mi s-a acrit de vopsit ragalii, azi am luat pauza la vopsit si am plantat boscheti si pomi terminati. :grin:

Inca mai am de terminat vreo 3o de brazi si o sa spun stop.Daca o sa mai trebuiasca, mai pun pe parcurs, in timp. Apa se usuca greu, chiar daca in casa e cald.Si e destul de adanca de turnat. Da trebuie sa merg cu maxim 3mm intre straturi. :-(

Am si eu o obsesie: ce folosesti pt. apa de pe diorama ?

bafta frate e super :grin:

:grin: Tot am gasit forex pana la urma, la o firma de reclame publicitare. Aia de la ARTROPIA nu au catadicsit sa raspunda nici la telefoane, nici la mailurile date intr-o saptamana,asa ca am renuntat la ei. Am pus bucata lipsa la fundatie si am probat casele din oras pe locul unde vor veni.Dupa mai multe teste, am ajuns la asa ceva. Daca nu o sa fie modificat intre timp aranjamentul actual voi pune trotuarele si stalpii de iluminat plus luminile in case. Pozele au iesit cum au iesit pt ca nu am vrut blitz.

Te felicit si eu pentru ce ai facut. Imi place mai ales imaginea a treia de sus in jos de la ultimul post.
Extrem de naturala. :aplauze:

:grin: Tot padurar. Am terminat cu pomii din metal si am fct cativa dinaia din plastic. Prin vopsire dispare luciul plasticului, arata chaiar bine si sant si mai usori fatza de cei din aliaj care sant ca de plumb. O sa pun poze cu ei si dupa ce primesc foliajul pe ei.

Dupa ce o sa primeasca foliajul fin de la WS o sa apara mai bine, ala imita bine tare crengutele si ramurelele dintre frunzis. :roll:

:-D Am cam terminat cu impadurirea si acuma o sa trec la loc pe paie, stufarisuri si alt balarii. Urmeaza sa ma dau la oras, am forexul si tot ce imi trebuie, mai e de vopsit vreo 7 cosmelii de la DMP si il dau gata si pe ala.O sa fie modular, atasat de diorama , in caz de nevoie sa-l scot si sa lucrez pe el comod.Poze pana atunci. Deja ecuatia e schimbata mult, diorama e gata in proportie de 70%. :grin:

Am prafuit si tablierul podului putin ca prea era negru tot.

Intrebare de 100 de puncte, valabila pt cei ce au fost curiosi sa masoare asta. Cat este distanta reala intre 2 stalpi de telegraf, aia de lemn de se gasesc peste tot pe marginea liniei ferate. Tura trecuta, pe module, am pus parca vreo 30 de metri. O distanta aproximativa. Multumiri in avans. :grin:

M-am jucat cu decodoarele si am descoperit ca au 4 sunete cu turbina si 4 cu motor clasic , diesel. O proba cu un sunet de ALCO. :grin:

Toate pot si schimbate direct din cab-ul MRC din F12, fara programari sau alte batai de cap.
:evil:

Am am vopsit stalpii de telegraf, i-am patinat si am montat din ei. Poze. Stalpii sant Atlas, cei de la Bachmann aveau multe bavuri si nu erau dintr-un plastic prea bun.

Cele 2 treceri la nivel cu calea ferata la momentul actual.
Urmeaza barierele si tot ce mai e prin zona. :grin: :grin:

:grin: poze cu ceva detalii. Pt ca ma plictiseam numai cu vopsit si patinat case am mai accentuat unele detalii pe ici pe colo ca sa nu turbez cu pensula in mana.Cam asa arata acum niste macro cu un Canon.

Mai urmeaza ceva ierburi mai inalte si mai uscate tot zilele astea. ;-)

:grin: daca tot am gasit mamelucii care dau cu smoala si fac hidroizolati pe acoperis,i-am pus la munca.da cred ca sant clone de romani ca mai mult stau si vorbesc decat munca. Urmeaza hamalii din magazie sa-si ia locul de veci. :-D

:-P

:grin: Am gasit destul de greu materiale pt un oras din aanii 50.Mai ales reclamele luminoase si stalpii.Cu casele nu au fost probleme,DPM Kit's indeplineste toate dorintele. Reclamele si masinile au fost greu pt ca nu pot pune camion petrebilt din 95 langa o loco cu abur. Sau masina de politie din anii 90. Poze cu toate alea, luate de la ModelPower. stalpii de iluminat sant din bronz, un lucru bun. Am preferat becurile pt ca dau o lumina calda, iar in anii 50 nu exista smd. :evil: