Gandeste-te ca eu mi-am facut un modul format din cadrul exterior si "coastele" interioare in numai doua ore. tai patru stinghii de brad de 40mm la dimensiunile dorite, le imbini la capete ori cu holzsurub, ori cu o imbinare "artistica" tipica tamplariei clasice prin injumatatirea capetelor si suprapunearea acestoraintre ele iar la imbinare folosesti aracet... aici e ceva de lucru dar te asigur ca se face repede cu un pendular bun.
"Coastele" la pui longitudinal, transversal si cum mai vrei tu astfel incat sa definesti inaltimile traseului, formele de relief etc. Materialul folosit este placajul ce se pune pe spatele mobilei numit PFL... se taie cu cutterul la cateva treceri.... se lipeste cu aracet si este usor.
Traseul liniilor in "pavezi" tot cu acest placaj pe care il lipesti cu aracet sau alte lipiciuri gen montagekit.
Peste coaste pui ceva plasa impletita, metalica sau nemetalica pentru a defini formele de relief, dupa care pui hartie igienica sau servetele inmuiate in aracet putin diluat cu apa... iar dupa vreo 12 - 24 de ore ai un relief tare ca plasticul de pe machetele preformate.
Nu iti ramane decat sa te apuci sa vosesti dupa gust relieful, sa montezi cateva stanci facute in forma de ipsos, si sa aplici iarba si copaci.
Constructia machetei pana la stadiul in care relieful este facut nu poate sa dureze mai mult de o zi de lucru. asta daca te tii de treaba.
Si acuma sa iti fac un mic calcul:
- stinghie raschetata 2 metri costa intre 5 - 10 lei. iti trebuie 2 - 3 bucati in functie de marimea machetei.
- PFL, daca te duci pe la depozite de PAL, gasesti cat vrei prin tot felul de resturi, daca vorbesti cu baietii care se ocupa de taiere. Poti sa cumperi de la Brico, Hornbach, Parktiker si care o mai fi.... nu cred ca dai mai mult de cateva zeci de lei...
- Plasa metalica gasesti la magazine de constructii la metru patrat 5 - 10 lei.... o poti inlocui cu succes cu tifon de la farmacie 2 - 3 lei...
- servetele sau hartie igienica

astea nu stiu cat costa dar e nesemnificativ ..
- aracet, moment parket... 18 lei 1 litru parca... sa presupunem ca iei totusi doi litri.
- vopsea lavabila si pigmenti de culoare pentru relief 15 lei lavabila - 6 lei pigmentul...
Fa si tu un total si vei vedea ca iesi pe la 200 de lei - 300 cu ierburi stanci si alte nebunii.... deci cam 70 de euro... hai sa zic 100. In nici un caz 300 - 400 de euro sau dolari.
:cafea: