Salutare tuturor. Acum ceva vreme incepusem sa-mi fac o diorama HO pe care am abandonat-o, dezmembrat-o si vandut-o. Acum insa vreau o alta diorama. Problema este ca n-as avea un spatiu mai mare de 150x100, deci extrem de mic.....asta-i viata, familia, catelul, etc....e bine si asa decat deloc.
Problemele mele sunt:
1. sa merg de HO unde o garnitura are lungimea plansei sau sa folosesc scara N?
-stiu ca HO e cel mai raspandit si-mi ofera avantaje net superioare scarii N, dar cat de greu se gaseste material rulant, accesorii (cladiri, gari, etc) pentru scara 1:160?
-cat de bine realizat este materialul rulant la scara N....si aici ma refer atat la detaliere cat si la functionare-fiabilitate
-epoca va fi 2-3, adica ceva mai dificila, dar aburoasele au personalitatea lor si nu le pot inlocui cu diesel-uri sau eletrificate
2. vreau sa folosesc o diorama "semi-preparata" ....am constatat data trecuta ca sunt lucruri care ma depasesc
-care ar fi mai indicata?
diorama Konigsfeld

sau diorama Rosenheim

3. materialul rulant pe care as dori sa-l folosesc ar fi:
-pentru HO....Roco
-pentru N....Fleischmann
Pentru inceput cam astea ar fi nelamuririle.
Problemele mele sunt:
1. sa merg de HO unde o garnitura are lungimea plansei sau sa folosesc scara N?
-stiu ca HO e cel mai raspandit si-mi ofera avantaje net superioare scarii N, dar cat de greu se gaseste material rulant, accesorii (cladiri, gari, etc) pentru scara 1:160?
-cat de bine realizat este materialul rulant la scara N....si aici ma refer atat la detaliere cat si la functionare-fiabilitate
-epoca va fi 2-3, adica ceva mai dificila, dar aburoasele au personalitatea lor si nu le pot inlocui cu diesel-uri sau eletrificate
2. vreau sa folosesc o diorama "semi-preparata" ....am constatat data trecuta ca sunt lucruri care ma depasesc
-care ar fi mai indicata?
diorama Konigsfeld

sau diorama Rosenheim

3. materialul rulant pe care as dori sa-l folosesc ar fi:
-pentru HO....Roco
-pentru N....Fleischmann
Pentru inceput cam astea ar fi nelamuririle.