inca ceva, @Dragos... inlocuirea vagonului Bmee distrus ar fi cerut ca respectiva administratie sa dispuna in parcul propriu de un vagon echivalent, adica:
- standard UIC Z2 v.max 160km/h (aici au mai toti, insa BDZ de exemplu nu avea la data respectiva)
- vechime a cutiei si aparatului de rulare < 10 ani (numai PKP si CSD/CD/ZSR aveau)
- 11 compartimente cu 88 de locuri (si aici se cam rupe filmul, in afara de B11u 21-71 ale SNCF si primele Bmee de Bautzen din 1984-85 ale CSD asta nu mai avea nimeni, pentru ca in lumea civilizata la Z2 clasa a II-a erau numai 6 locuri pe compartiment).
in plus, asa cum am afirmat inainte, trebuie ca in cazul in care operatorul "vinovat" poseda un vagon echivalent, "pagubitul" sa fie de acord cu schimbul si sa nu ceara plata vagonului.
CFR a fost probabil bucuroasa sa livreze un Bc 59-50 la schimb ca sa nu dea valuta si sa incaseze valuta pe Bmee 21-80 care, ca sa nu uitam, nu au fost platite la DWA integral decat la sfarsitul deceniului, cu un credit Hermes (dupa buna traditie balcanico-romaneasca, "foloseste vagonul neplatit cat poti ca poate da producatorul intre timp faliment si-ti ramane tie".
din aceleasi motive CFR nu a primit niciodata cele 30 de Bcmee 50-80 si cele 15 WRmee 88-80 comandate la inceputul anilor 1990 la DWA, pentru care nu s-a putut dovedi la producator ca ar fi existat cel mai mic mijloc propriu de finantare. WRmee nu au fost niciodata produse iar Bcmee au ajuns ca Bmee cu 11 compartimente la PKP...