Stiri

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Nu se pastreaza nimic , raman doar cele albastre care "circula pe hartie" pentru ca sunt reconditionate pe fonduri europene si inca nu le-a venit timpul, dar au fost un esec total si mai raman cateva care o sa circule pe magistrala 4 .
Pe 115 o cumpara cineva dar, nu o pastreaza de muzeu sau de dragul ce a fost ,doreste sa o faca vagon restaurant sau bar ceva , undeva prin Teleorman, am aflat ulterior.
Cu toate ca am fost acuzat de un posibil furt al unei placi de fabricatie , dar o pastram pentru ceea ce a fost si pentru ca am lfacut 15 ani revizii la ea.
 
Ultima editare:
115 pana la urma a cazut pana la urma sub flacara acetilenei , nu a mai fost salvat nimic.
Multumesc lui Horia ca s-a hazardat sa imi puna stampila de potential infractor.
Cam usor te-ai invatat sa cataloghezi fara sa cunosti persoana si intentiile.

20220326_065523.jpg20220326_065510.jpg20220326_065447.jpg20220326_065425.jpg20220326_065408.jpg
 
Ultima editare:
Daca era din aluminiu, ajunge ceaun prin obor. Dupa ce mai aduna cateva. Si uite asa, inca ceva salvat pt generatia viitoare, in stilul Mioritic binecunoscut.
 
Erau paznicii cu ochii pe mine ca imi facea cu ochiul placuta cu data fabricatiei.
De ce ar dori cineva sa dezcompleteze o rama care prin generozitatea cuiva va fi, macar pentru o vreme, salvata? Mi se pare un gest complet deplasat.

Chiar nu putem iesi din "Romanii sunt toti hoti"? :(

Multumesc lui Horia ca s-a hazardat sa imi puna stampila de potential infractor.
Cam usor te-ai invatat sa cataloghezi fara sa cunosti persoana si intentiile.

Cam asa sta cu "hazardatul". Cand scrii ca ai intentia sa dobandesti un obiect prin mijloace altele decat legale nu trebuie sa te victimizezi dupa aceea.

Imi pare rau, insa nu accept "bagatul batului prin gard". Fiecare isi asuma modul de gandire si cel in care actioneaza si trebuie sa asume si consecintele gandurilor si actiunilor respective, fara puneri in scena si dari in spectacol dupa aceea.

Ar fi mai bine sa vorbim de ce ne uneste, nu ce ne desparte. ;)
 
Nu se baga nici un bat prin gard si nu se victimizeaza nimeni, doar observ ca dupa ce se " bea din izvorul intelepciunii vestice" nu mai vezi si nuantele de gri care exista intre alb si negru.
Sa iti zic un citat interesant:
"Iadul este pavat cu intenţii bune şi acoperit cu oportunităţi pierdute."
 
Ultima editare:
Omule, aici nu e locul pentru asemenea discutii. E subiectul pentru stiri.

Daca vrei putem vorbi de diferentele de mentalitati pe un subiect dedicat, insa nu mai polua tema asta cu mesaje scrise doar din orgoliu ranit, ce naiba.
 
E o discutie unde vezi poluarea?
Se refera la subiect.
Doar ca tie nu-ti place sa fi călact pe bombeu sau cum te-ai exprimat mai demult.

Adică ce e mai bine sa ajunga placa aia la fier vechi sau la un pasionat? si nu doar aia, garile abandonate au fost pline de placute emailate cu diverse inscriptii, vagoanele, locomotivele.

Au ajuns la fier sau la gunoi.
Ce e mai bine sa se demoleze o gara sau sa se vînda ca locuinta si cineva sa-i ia placile sau sa le lase sa ajunga la fier?

 
  • Like
Reacții: gamitzu
E o discutie unde vezi poluarea?
Se refera la subiect.
Doar ca tie nu-ti place sa fi călact pe bombeu sau cum te-ai exprimat mai demult.

Poluarea rezida in faptul ca nu mai e vorba de o stire despre domeniul feroviar ci de divagari pe o alta tema.

O sa va fac un subiect de discutii despre etica demontarii placutelor de pe materialul rulant care se vinde sau se caseaza la "Discutii diverse" si va puteti desfasura acolo in liniste.
 
Inca un incendiu la o locomotiva:


Inteleg pozitia calatorului intervievat insa partea cu "locomotiva cuprinsa in totalitate de flacari" pare exagerata din ce se vede in imagini.
 
Fratilor, REM 218 si REM115 "traiesc" in acest fel; plus "botul" de la REM179, in care zice-se ca s-ar fi facut de catre "Toarsu'" inaugurarea fostei M3 (Gara de Nord - Dristor 2) in 1989.
 

Atașamente

  • IVA10.jpg
    IVA10.jpg
    209,4 KB · Vizualizări: 16
  • IVA13.jpg
    IVA13.jpg
    268,8 KB · Vizualizări: 16
  • IVA14.jpg
    IVA14.jpg
    203,5 KB · Vizualizări: 16
  • Sad
Reacții: AdyAero
  • Like
Reacții: AdyAero
Potențial obiectiv turistic: Locomotivă cu aburi, de patrimoniu, în gara Bacău

 
Potențial obiectiv turistic: Locomotivă cu aburi, de patrimoniu, în gara Bacău

Daca impaierea unei locomotive intr-o gara este obiectiv turistic, atunci am ajuns departe. Alta era situatia daca se repunea locomotiva sub presiune, asa cum a fost in urma nu cu multi ani, ea si alte surate.
Alta "crima" este destramarea trenului guvernamental aflat la Mogosoaia si aduse doar 2 vagoane (a ramas vagonul de trasnport auto), si acelea vor fi imprastiate prin gari. Odata imprastiate, greu (deloc) le mai aduni. Trenul sanitar ne spune asta. Actiuni marca nume de cimitir.
 
  • Sad
Reacții: AdyAero
Cum arată interiorul trenului prezidențial în care s-a semnat retragerea trupelor sovietice din România