Stiri

Fabricantul este nou (de fapt un phoenix), nu locomotiva :D.
Acum, vorbind serios, boghiurile si sasiul sunt o parte din locomotiva. Dar mai avem si motorul diesel, actionarea si comanda lor... care categoric nu mai au treaba cu batranul LDH...

Sasiul, boghiurile, transmisia, repere deja proiectate din perioada comunista, motorul importat de la Caterpillar, partea de comanda preluata din diverse surse. A mai ramas tabla de pe caroserie si "balustradele" de inox. Astea sunt sigur meritul lui Gruia Stoica. Aspectul caroseriei este insipid.
In presa se scrie ce se comanda, asa ca daca tovarasii de la Grampet spuneau ca locomotiva este naveta spatiala, metrou si autobuz in acelasi timp, asa scriau si in gazeta. Povestea cu inovatoarea si senzationala industrie romaneasca constructoare de locomotive este un pic exagerata. In fond, aproape toate locomotivele de succes produse la noi in tara sunt produse sub licente din strainatate.

ionut07 a spus:
Sasiul, boghiurile, transmisia, repere deja proiectate din perioada comunista, motorul importat de la Caterpillar, partea de comanda preluata din diverse surse[...]

Daca exista subansamble testate, care si-au dovedit fiabilitatea pe parcursul timpului, de ce ar trebui ca cei de la Craiova, sau de oriunde din alta parte, sa re-inventeze roata? :?:

Si la fel se intampla in orice alta industrie. De exemplu, producatorii de calculatoare sau echipamente mobile: crezi ca HP, HTC, Lenovo sau oricare altul, atunci cand scot pe piata un nou telefon mobil, laptop etc il construiesc folosind numai componente proaspat proiectate? Nu. Ei folosesc si refolosesc aceleasi circuite integrate, panouri LCD, etc etc optimizate si uneori fabricate cu multe luni, si chiar ani, inainte de a scoate ei pe piata produsul respectiv.

Arhitectura "Haswell" din calculatoarele care se fabrica azi in lume este veche de aproape un an.

Inainte sa incepi sa critici un producator sau altul, invata sa apreciezi posibilele avantaje care rezulta din lansarea produsului respectiv!

Daca exista subansamble testate, care si-au dovedit fiabilitatea pe parcursul timpului, de ce ar trebui ca cei de la Craiova, sau de oriunde din alta parte, sa re-inventeze roata?
Pentru randament ;).

Din cite se vad in imagini, "noua" locomotiva e un LDE 1250, vedeti cele de pe Oravita Anina. Banuiesc ca are rotile recalculate cu un "PI" cu mai multe zecimale si caroserie "Stealth" dupa suprafetele inclinate. :-D

Numa' bine!

Salut!Oare LDE125-055,care era la Dep.Crv,mai este acolo?Daca nu e,ma gandeam daca nu cumva ea e la originea noii locomotive.

Domnule Felippe, am stat putin pe ganduri daca merita sa-ti raspund. O fac totusi.

Mi-am insusit sfatul tau si iti prezint doua linkuri pentru a le studia aprofundat.

DB Class V 100

MaK / Vossloh G1206

Este vorba de locomotiva BR211 de la DB si una din urmasele de peste ani G1206. Sunt produse in aceeasi fabrica insa le separa vreo 40 de ani de inovatii tehnologice. Te rog frumos sa le studiezi si sa-ti pui sincer o intrebare in fata oglinzii. Cine vorbeste fara sa se documenteze? Locomotivele din seria V100 inca mai circula, atunci oare de ce locomotivele din ziua de azi nu folosesc aceleasi subansamble care au trecut cu succes proba timpului? In aceeasi ordine de idei, de ce in Romania trebuie sa accepti la nesfarsit o tehnologie veche? In stilul asta trebuia inca sa mai circule Postalionul.
Imi permit sa te intreb in gluma, ai cumpara o masina construita pe sasiu de Dacia 1100 cu toata partea mecanica aferenta, insa cu o caroserie noua si geamuri actionate electric? Si toate astea sub titulatura de masina performanta din secolul 21?

P.S. Ma indoiesc ca laptopul pe care il folosesc azi, incorporeaza falnica tehnologie a calculatoarelor din anii '70. Poate al tau face o exceptie.

Nu cred ca ironiile si exagerarile din mesajul tau isi aveau locul aici. Ar fi fost mai frumos sa explici de ce teoria mea nu este valida si sa vii cu argumente care sa sustina criticile tale din mesajul initial asupra calitatilor acestei locomotive. Dar, ma rog, asta-i caracterul tau si, in niciun caz, afirmatiile tale nu-mi vor strica ziua. :)

Nu am niciun fel de pasiune pentru tehnologiile folosite in locomotivele diesel sau electrice, fie ele de actualitate sau de acum 50 de ani asa ca am luat de buna declaratia managerului general:

"Este o locomotiv㒠a viitorului ce întruneşte condiţiile stagiul 3B pentru emisii poluante care nu este înc㒠obligatoriu în UE".

Din care am dedus ca motorul si linia de transmisie sunt de cea mai noua generatie.

Oricum, eu am considerat normal ca lansarea unui nou produs industrial fabricat in Romania, cu toate consecintele acestui eveniment, sa ma bucure.

In rest, sunt sigur ca, fiind mult mai priceput decat mine in ale locomotivelor, ai dreptate in ceea ce spui:
ionut07 a spus:
Sasiul, boghiurile, transmisia, repere deja proiectate din perioada comunista, motorul importat de la Caterpillar, partea de comanda preluata din diverse surse. A mai ramas tabla de pe caroserie si "balustradele" de inox. Astea sunt sigur meritul lui Gruia Stoica. Aspectul caroseriei este insipid.
[...]

Asa cum am spus si mai sus, ar fi fost bine, insa, sa aduci si argumente in sprijinul afirmatiilor tale astfel incat aceia dintre noi care nu au un bagaj de cunostinte atat de bogat ca al tau sa inteleaga de ce aceasta realizare este un esec total.

cateva imagini cu interiorul

https://www.youtube.com/watch?v=_wVEpux8z2I&feature=youtu.be

Exact cum spune si reprezentantul Caterpillar, a carui declaratie de presa nu cred sa fi fost facuta (citez) "la comanda":

"[...] cu aceasta locomotiva introducem pe piata o noua tehnologie [...]"

Asadar, pe cine sa cred? Pe reprezentantii Reloc / Caterpillar sau pe cei care spun, fara argumente, ca locomotiva este un esec?

Am facut o cercetare pe net despre "stagiul 3B pt. emisii poluante in UE". Foarte interesant ca acel manager ori nu cunoaste normele europene ori intentionat vorbeste prostii. Nu vorbesc engleza la nivel avansat, dar cred ca se intelege clar ca stagiul 3B a fost adoptat in UE si deja se vorbeste de stadiul 5!!! Cititi in acest link.

Nonroad Diesel Engines

[...]

O zi buna tuturor!

Pe "noua" locomotiva , partea de pupitru de comanda, nu este deloc, noua ca tehnologie, mansa de comanda ,este aceeasi ca si la LDH1250 modernizate la Remarul Cluj,cu toate "butonasele si lampile de semnalizare",ea incorporand controlerul pentru tractiune, si frana directa ( din ce stiu eu ) iar robinetul de frana automata cu comanda electropneumatica ,Knorr B,este identic cu cel adus prima oara pe LE 5100 Siemens ,EGM 621, partea de sasiu si aparat de rulare este identica cu LDE 1250 CP de la FAUR, locmotiva in sine este noua doar la motorizare, transmisie ( electrica ) si recarosare, desi prezentatorii declara ca este hidraulioca, ma insel ca asa o fi ... . :idea: