Stiri

Pe Facebook am vazut mult tam-tam in jurul prezentei trenului regal in Gara de Nord, impreuna cu locomotiva 230.516.
Aici vad ca nu sufla nimeni nimic. Secret de stat (deoparte) sau nu mai sunt pasionati/interesati care sa impartaseasca si muritorilor de rand , o imagine si doua vorbe despre eveniment?

Hyperion la Faurei

https://www.facebook.com/photo.php?v=600077316749161&set=vb.418783221545239&type=2&theater

cosmin78 a spus:
Pe Facebook am vazut mult tam-tam in jurul prezentei trenului regal in Gara de Nord, impreuna cu locomotiva 230.516.
Aici vad ca nu sufla nimeni nimic. Secret de stat (deoparte) sau nu mai sunt pasionati/interesati care sa impartaseasca si muritorilor de rand , o imagine si doua vorbe despre eveniment?

Poi... Cine a facut tam-tam, dac㒠era interesat de popularizarea evenimentul, sigur publica si pe acest forum, si poate si pe altul.
Dar fiind o actiune privata (asa consider), nu au fost invitati anumiti pasionati care ar fi putut relata câte ceva.
Asta, poate datorit㒠faptului, c㒠aceast㒠acţiune are exclusivitate doar pentru un cerc restrans,chiar foarte restrâns (poate 2 persoane) de membri, restul celor ce apar in fotografii neştiind tot ce este în spatele acestei acţiuni.

Deci, singura surs㒠de informare, pan㒠nu apar reportaje ale membrilor acestui forum, ră’mâne faisbuc.
Poate apare ceva din Gara de Nord. Poate... Chiar c㒠poate.... la iarnă’. De Moş Gerilă’!

O zâ faină’!

Crede-ma E. te inseli. E un eveniment public, mediatizat pe web, facebook, protv (in prime time) etc.

uneori e intelept sa nu ne dam cu parerea daca nu stim detalii.

trenul si masina sunt acum in Gara de Nord linia 14 si oricine poate vizita garnitura. Cum insa imi respect promisiunea de a nu mai avea legatura cu altceva decat epoca 1 cfr, va las pe voi sa descoperiti detalii.

Cosmin,uite ce am gasit eu pe net:
Trenul Regal in Gara de Nord - 2014
http://www.youtube.com/watch?v=R5CAPn9XlrU

Mediatizat pe ProTV? M㒠uit zilnic la Esca şi nu am auzit niciun cuvinţel despre acest tren. Dar am vă’zut un mic material la Digi24
Evenimentul e, într-un fel, opera lui Mihai Cră’ciun... evenimentul de anul trecut a mascat strângerea unor bani pentru ,,recondiţionarea" unui vagon. Evident, dup㒠eveniment a dispă’rut site-ul cu tot cu lista donatorilor... şi cred c㒠şi cu tot cu bani. în plus, SFT nu sufl㒠un cuvinţel în raportul să’u de activitate despre acţiunea de anul trecut. Åži, brusc, nici nu îmi mai ră’spunde nimeni la mail-uri pe tema asta. Curios lucru...
Tocmai implicarea lui Cră’ciun în eveniment m㒠face s㒠nu trec cu plă’cere pe acolo... anul trecut am avut un schimb de replici cam dur... adic㒠Cră’ciun cocoţat pe LDH urla într-un limbaj de mahala ,,Bă’ă’ă’ă’ă’ă’ă’ă’ă’ă’, nu te apropia! Paza, s㒠vin㒠paza!" când fă’ceam câteva poze mai detaliate ale LDH-ului de atunci. Dup㒠aia începuse s㒠îmi ţin㒠predici prin e-mail c㒠de ce nu aveam eu ce s㒠caut acolo, c㒠nu era voie, c㒠m㒠lovea trenul c㒠nu ştiu ce, c㒠nu ştiu cum (în caz c㒠nu ştiaţi, nu se mai d㒠amend㒠pentru traversarea cu piciorul a CF de prin 2002). înţeleg c㒠nu pasionaţii (oricum, dac㒠iei toţi pasionaţii din ţară’, încap lejer într-o Malaxa 900) erau ,,grupul ţintă’" de clienţi, dar cu o atitudine din asta de mahala (nu mai zic cum se uitau cei care aşteptau tren la liniile 12-13) îi sperii şi pe ceilalţi potenţiali clienţi.

Prin urmare, am fă’cut o cerere la SFT pentru vizitarea remizei. Nu mi-a ră’spuns nimeni, deşi a trecut o să’ptă’mână’... curios ce se întâmpl㒠prin SFT, toţi din celelalte societă’ţi m㒠salut㒠cu ,,S㒠tră’iţi", pe când 㒺tia nici nu îmi ră’spund la mail-uri.

Dr2005 a spus:
Mediatizat pe ProTV? M㒠uit zilnic la Esca şi nu am auzit niciun cuvinţel despre acest tren.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/trenul-regal-a-revenit-in-gara-de-nord-garnitura-istorica-va-putea-fi-vizitata-de-elevi-in-saptamana-altfel.html

ca simplu pasionat neafiliat club/organizatie sau angajat al sistemului feroviar stiu ca acest tren si masina 230.516 este in Gara de Nord si pot fi vizitate de oricine, inclusiv de subsemnatul impreuna cu copii, fara probleme si fara sa patrund in "obiectivul strategic" remiza Mogosoaia. Asta e covrigul si asta ma intereseaza.

Ca e Craciun in spate, ca a facut nu stiu ce cu banii....sunt consideratii personale si daca ai ceva cu personajul sau activitatea lui poti sa te adresezi instantelor competente ca un cetatean onest si cu atitudine civica. Asta e gaura covrigului....

Ca un optimist incurabil vreau sa vad covrigul nu gaura :)

Despre treul regal am aflat de pe facebook, de pe alt forum iar la Radio Guerrilla a intrat in direct unul dintre organizatori. La tv nu stiu ce a fost.
Dr2005 a spus:
...

Prin urmare, am fă’cut o cerere la SFT pentru vizitarea remizei. Nu mi-a ră’spuns nimeni, deşi a trecut o să’ptă’mână’... curios ce se întâmpl㒠prin SFT, toţi din celelalte societă’ţi m㒠salut㒠cu ,,S㒠tră’iţi", pe când 㒺tia nici nu îmi ră’spund la mail-uri.

Conditii pentru vizitarea remizei:
Luni - Vineri intre orele 09:00 - 14:00
TARIFE DE VIZITARE
>> 12 lei / adult;
>> 9 lei / copil, elev, student, pensionar;
>> un insotitor de grup/conducatorul grupului - accesul GRATUIT.

Sambata - Duminica intre orele 09:00 - 13:00

TARIFE DE VIZITARE
>> 15 lei / adult;
>> 11 lei / copil, elev, student, pensionar;
>> un insotitor de grup sau conducatorul grupului - accesul GRATUIT.

Vizitarea trenurilor de epoca se face numai in grup organizat, de minim 20 persoane(copii, elevi, studenti, adulti, pensionari), cu programare.

Ei se lauda ca raspund la cerere in 24 ore, (in zile de luni - joi in intervalul orar 09:00 - 16:00 si vinerea intre orele 09:00 - 13:30)

Am vrut sa trimit o cerere dar cand am vazut ca trebuie sa fim 20 de persoane am renuntat. Ma gandeam sa pun pe forum o intrebare sa vad cine e interesat dar am renuntat si la asta.

Incredibil... dar adevarat, avem un tren "fantoma" pe linia 603 :)

http://bdbnews.ro/tiri-locale/618-floreni-masina-de-politie-lovita-de-un-tren-foto.html

Din pă’cate, selecţia natural㒠nu şi-a dus la bun sfârşit opera...

Doua afirmatii din text m-au amuzat:

1)
un loc unde trenul face popas pentru ră’cirea cu ap㒠a locomotivei,

Mecanicul opreste pentru a alimenta locomotiva cu apa si nu pentru a o raci. :-D LOL

2)
4 locomotive cu aburi înc㒠funcţionale exist㒠în Vişeu, toate cu nume foarte frumoase: Elveţia, Cozia, Mă’riuţa, Krauss.

Krauss este uzina care a construit locomotivele si nu numele uneia din cele 4; aceasta ar fi "Bavaria". Gresesc?

Ciao,

Nu stiu cat ar avea legatura cu domeniul feroviar, dar este o stire interesanta si , zic eu, merita expusa aici.

In poze, veti gasi si o multitudine de cladiri vechi .

La fel, daca prizonierii au sosit in Baragan, apoi numai cu trenul se putea face acest lucru...o "expeditie" in zona pentru a vedea ce si cum ar fi de mare ajutor.

Povestea neştiut㒠a prizonierilor de culoare din Bă’ră’gan

Marius.

PS:

....si un link interesant despre Baragan (via Facebook):

Baraganul De Altadata

Prima gara privata la un Parc de distractii in ROMANIA

FOTO Parcul de distracţii Divertiland are gar㒠proprie. Bucureştenii ajung în 20 de minute la cel mai mare parc de distracţii din România

Prin „Parc Divertisment Chiajna“, prima gar㒠privat㒠din România, va ajunge primul tren la jumă’tatea acestei luni, dup㒠ce conducerea parcului de distracţii Divertiland a decis s㒠investeasc㒠300.000 de euro pentru amenajarea noii staţii de tren. Aici, în perioada mai-octombrie, vor putea ajunge cu trenul locuitorii Bucureştiului, Craiovei, Ploieştului şi Braşovului. Åžtiri pe aceeaşi tem㒠FOTO Cel mai mare parc de distracţii din Capitală’, dup㒠1 an: 100.000 ... Divertiland, cel mai mare parc de distracţii din România, şi Regiotrans, unul dintre principalii operatori privaţi de transport feroviar de că’lă’tori din ţară’, lanseaz㒠un parteneriat prin care, vizitatorii din Bucureşti, Ploieşti, Braşov şi Craiova vor putea sosi cu trenul la Divertiland, situat în vestul capitalei, în zona Militari. începând de la jumă’tatea acestei luni, trenurile vor opri zilnic, în perioada mai – octombrie, în staţia amplasat㒠chiar în faţa intră’rii în parcul de distracţii. Bucureştenii care vor s㒠ajung㒠la Divertiland cu trenul trebuie s㒠plă’teasc㒠4 lei pentru o că’lă’torie la clasa a II, în timp ce stundenţii şi pensionarii trebuie s㒠plă’teasc㒠2 lei. Pe ruta Bucureşti Nord – Chiajna Parc Divertisment şi retur, circulaţia va fi asigurat㒠de trenurile regionale 14092 şi 14093, cu plecare din Bucureşti Nord la 09:01 spre Divertiland, iar retur, din staţia distracţiei Chiajna Parc Divertisment vor pleca la 20:42 şi vor sosi în Capital㒠la ora 21:02. “în intervalul iunie – august 2013 am înregistrat un numă’r de 100.000 de vizitatori. Mai bine de jumă’tate dintre aceştia au venit la Divertiland cu alte mijloace de transport decât autoturismul personal. Mulţumit㒠parteneriatului încheiat cu Regiotrans, ne bucură’m s㒠putem oferi celor care vor alege Divertiland ca destinaţie de distracţie şi relaxare şi în sezonul 2014, un mijloc de transport accesibil, direct, sigur şi confortabil”, a declarat Alejandro Poulakis, CEO-ul parcului de distracţii Divertiland. Divertiland, cel mai mare parc de distracţii din ţar㒠Divertiland este cel mai mare şi mai modern parc de distracţii din ţară’, având 22 de tobogane spectaculoase, singura piscin㒠cu valuri din Bucureşti, plaje cu nisip, un râu leneş, restaurante şi baruri, zone VIP şi dedicate copiilor, un bungee dome şi multe alte facilită’ţi. Reprezentanţii parcului de distracţii spun c㒠aici se gă’seşte o ap㒠de cea mai înalt㒠calitate din Bucureşti, datorit㒠sistemelor de filtrare, recirculare şi dezinfectare, care sunt create şi implementate conform standardelor germane, cele mai stricte dintre standardele internaţionale din acest domeniu. Parcul de distracţii a fost inaugurat în 2012, iar în urmă’torii ani, în urma unor investiţii continue în facilită’ţi de distracţie în aer liber şi acoperite, Divertiland va deveni cea mai important㒠destinaţie de distracţie pentru Europa de Sud-Est.