Stiri

http://www.reuters.com/article/2014/07/06/us-boeing-derailment-idUSKBN0FA0QD20140706

Destul de rar am vazut asa ceva. S-a intamplat saptamana trecuta semn ca si "casele mai mari" au problemele lor.

Variatiuni pe aceeasi tema:

http://adevarul.ro/locale/slobozia/cum-reusit-expert-obiecte-patrimoniu-slobozia-distruga-ancheta-veche-14-ani-1_53c229ee0d133766a85f991e/index.html

Marius.

Eh...va intreb eu: ar trebui sau nu sa-i fie " RUPT CAPUL " sefului / sefilor ce au avizat cu DA folosirea vagonului de clasa...XXX pe post de vagon de clasa I ????? :evil: :evil: :evil:

Daca s-a dat OK-ul ca un asemena vagon sa fie folosit pe post de vagon de clasa I, atunci acel sef sau acei sefi sunt INCOMPETENTI si rau voitori si dovedesc , INCA o data CA NU stiu a-si face meseria si nici NU stiu ceea ce au in ograda proprie !!!!

La munca campului cu ei....ori la cersit, dar NU la CFR !!!

DE CE NU s-a comunicat din timp caselor de bilete sa NU mai elibereze bilete de clasa I ????

E greuuuu....

Ar fi frumos sa STIM si noi, plebea platitoare CINE e seful / sefutul / sefuletul care a autorizat tarasenia !!!

Asa...de SANCHI !!

Cititi, vizionati si...cruciti-va ...DA , e Romania lui 2014 !!!!!!!!!!!!

http://adevarul.ro/locale/vaslui/foto-video-Inselatorie-clasa-cfr-calatorie-cosmar-ruta-bucuresti--iasi-1_53cd836f0d133766a8a13227/index.html

Marius.

PS:

In circumstantele date, cei de la CFR NU au nici o scuza !!!!
Stiau ca intra acel vagon in revizie, apoi il inlocuiau cu altul....DIN TIMP !!!!!!

Sau acum reviziile se fac ad-hoc....de zi pe maine ???? :-D :grin: :evil: :evil: :evil: :evil:

@DR2005,

Oare calatorii au contribuit la "ruginirea "WC-ului ?
Pai da....normal...deci trebuia schimbat.....

Oare calatorii au contribuit la starea deplorabila a geamurilor ?
Pai da...s-a folosit vagonul pana la epuizare.....dar FARA mentenanta , curatenie etc etc....

Zic eu ca am mers destul cu CFR-ul....NU am vazut pana acum , vreodata, vreun geam spalat ....poate doar de ploaie !!! :-D :evil:

Curatenia in vagoanele CFR inca se face doar cu o amarata de matura si un faras...si cam atat...praful il sterg calatorii...
....deh !...macar atata sa faca si ei....dupa ce ca platesc un bilet ieftin , nu ??? :-D :evil:

E vina calatorilor ca a inceput sa se desprinda linoleumul ????
Pai da...ca au calatorit cu el :grin: ....

Sa mai continui???

Da, ai dreptate , e vina NOASTRA , a calatorilor....inca mai circulam cu CFR !!!

Inca mai traim in RO...poate ar trebui sa facem NOI o schimbare ....si sa lasam CFR-ul asa cum este...adica in plata Domnului !!!!

Marius.

PS:
Oricum ar fi, sefii/ sefutii de la CFR NU aveau dreptul de a pune in circulatie acel vagon !!!

Acel vagon o fi de clasa I, dar e doar cu....numele ....si atat !!!

PPS:
Aparam CFR-ul, dar NU si multii (ne)oameni din conducerea CFR, multi dintre ei contribuind la starea JALNICA de astazi !!!

@sesamcave sa nu uitam si aerul conditionat care era defect...

Dar nu s-a mai intimplat asa? Chiar eu v-am scris, dar se vede treaba ca ati uitat.

Ati platit calatoria nu ambientul.

uite aici ceva asemanator.Domle , repet CA -LA-TO RI-A, aceasta e abordarea sefilor de la CFR. Adica a factorilor de decizie. Care au firme de curatenie, de paza, de WC, de bagaje de mina, de una de alta pe linga CFR. De unde sa ii intereseze pe ei calatorul.

http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1423&postdays=0&postorder=asc&highlight=ambientul&start=660

Inca o parere despre CFR-ul nostru si, as adauga eu, despre modul in care sefii / sefutii de la CFR au ales sa administreze o infrastructura primita dupa 1989....de-a gata :

http://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/glasul-stresuluidin-tren-1_53cf55f60d133766a8aacc84/index.html

Citez din articol ultimul paragraf, de fapt chintesenta articolului si a ....CFR-ului din Anno Domini 2014 :

E minunat s㒠mergi cu trenul în România. Dar pentru orice eventualitate, data viitoare încerc ruta Bucureşti-Viena. Dus. Fă’r㒠întors.

Marius.

@sesamcave sa nu uitam si aerul conditionat care era defect...

Vagoanele 19-54 si 19-55 nu sunt echipate cu instalatie de aer conditionat. :!:

Inca o parere despre CFR-ul nostru si, as adauga eu, despre modul in care sefii / sefutii de la CFR au ales sa administreze o infrastructura primita dupa 1989....de-a gata
Fara a dori sa ma erijez in functia de aparator nu vreau sa va contrazic...insa de ce nu va uitati si CAUZA sau cauzele principale ... la bugetul CFR care de ani de zile este 0 adica zero sau infim sau cum va explicati ca CFR Calatori plateste conform deciziilor politicului - si nu de acuma ci dintotdeuna - acciza aferenta taxei de drum pentru motorina utilizata in tractiunea Diesel oare cand o locomotiva diesel circula pe sosea-poate la o deraiere...cativa metri si daca se doreste se poate face o verificare a contractelor incheiate pentru achizitia de materiale de intretinere si mentenanta spre exemplu traverse de lemn sau beton si veti constata cu stupoare cum aceste contracte anuale tind vertiginios catre ZERO , atunci veti intelege eforturile de a tine pe linia de plutire o retea feroviara veche,uzata atat fizic cat si moral si veti intelege faptul de ce se doreste asta ...cati dintre politicienii nostrii au afaceri direct sau indirect cu firmele de transport auto de calatori si marfa si atunci veti intelege ca nu sunt interesati de calea ferata decat sa arate ca nu este de interes si trebuie inchisa ...si va invit sa analizati fiecare in jurul vostru pe reteaua feroviara si sunt sigur ca veti observa aceasta tendinta...dar mai sunt si altele si altele...
Repet nu spun ca nu sunt neconformitati care produc neplaceri publicului calator sau ca reportajul prezentat este o chestiune normala...dar asta e starea natiunii in care traim...
Daca CFR-ul merge asa cu buget "zero" de ce in Sanatate se intampla atatea mizerii ca la ei exista buget...nu cat ar trebuii dar exista...si din putinul existent...se fura....ce spuneti de cele petrecute in ministerul invatamantului si aletele...si altele...
Sper sa nu deranjeze pe cineva opinia mea , daca insa am facut-o , rog administratorii forumului sa stearga de pe forum punctul meu de vedere....

Pai cam asa e , mafia politica distruge tot. De multi ani , vreo 25 ...

Societatea Nationale de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. - Calatori" - S.A., aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor are buget de venituri si cheltuieli aprobat prin HG publicata MO (cred ca gasesti si pe net materialul). Ca bugetul nu e suficient, ca la capitolul investitii sunt bani putini sau poate aia care exista sunt folositi prost si ca anul trecut CFR Calatori a generat pierderi de 400milioane lei noi, asta e alta discutie.

Fara suparare, dar nu se poate spune ca o societate comerciala de un asemenea calibru functioneaza fara buget sau buget zero.

Fara suparare, dar nu se poate spune ca o societate comerciala de un asemenea calibru functioneaza fara buget sau buget zero.

Asa as fi gandit si eu ...inainte...
Ar fi bine sa intrebi pe cineva din interior sa vezi cum au fost bugetele din anii trecuti ....

Inca o data, si fara sa fie cu suparare, te rog.
Tu confunzi notiunea de buget cu cea de venituri. Bugetul este o balanta intre venituri si cheltuieli. Nu ai cum sa nu ai buget ca societate comerciala cu activitate.

Cred ca tu te referi la venituri de la bugetul de stat (subventii) care sunt parte din capitolul venituri, parte a balantei bugetare. Cred ca te referi la faptul ca CFR Calatori nu a primit niciun leu de la bugetul de stat pe anumite capitole precum cele de investitii, dar atata vreme cat o societate comerciala "respira" (fie ca e vorba de un SRL care vinde bere la colt sau de un mamut de tipul CFR Calatori) ea are un buget care in cazul de mai sus a fost deficitar pe anul 2013 (a fost pe minus mai pe romaneste, adica a papat mai mult decat a produs).

Ok....poate totusi studiati mai in amanunt problema si daca o sa descoperiti ca am avut totusi dreptate ....sa scrieti aici cateva randuri....
NU vreau sa intru in polemica....

Ba tocmai ca v-am dat dreptate printre randuri, esenta mesajului dvs. este una corecta, doar ca am facut o corectie de termeni contabili.

Respect si hai sa ne intoarcem la trenurile noastre, ca politichia damboviteana are multe cai ascunse si greu de inteles cu radacini profunde in apropiatul Fanar :)

am mai spus-o.
Iaşte an electoral şi puterea promite orice ca sa mai ajung㒠o dat㒠la ciolan!
La fel va fi şi peste 2 ani, peste 4 ani, peste cinci.... ciclic, mai regulat ca orice alt ciclu!