Horia_Radulescu a spus:
vatmanul de la 296 insa nu cred ca a respectat tablita cu "v.max 30km/h" ca altfel nu iesea 300 asa. poza cu 110 ca sa-mi dau seama cum arata n-am vazut.
Vagoanele arată aşa: http://www.forum.metrouusor.com/viewtopic.php?f=20&t=2439
S-a ales praful de 300, vagon cu nici 2 luni de traseu după RK. Măcar dispare din peisaj şi 296, care oricum avea probleme grave la rulmenţii crapodinelor (putea deraia oricând, ca peste 50% din V3A-93-uri, care merg aşa pentru că ,,nu sunt piese" şi ,,sunt prea multe de reparat, nu avem cum"). Bine că accidentul nu s-a întâmplat în timpul ,,crizei" de ulei de anul trecut, când Dep. Bucureştii-Noi avea jumate din parc cu reductoarele blocate pe motiv de lipsă ungere (că ei scoteau uleiul, îl treceau prin sită şi-l puneau la loc).
Curios câte se întâmplă în Epoca Udrea-Criţ-V.Popescu... reducere de parc la autobuze de la 1300 de vehicule (şi 1100 ture la oră de vârf) la 1010 vehicule (şi 750 ture la ora de vârf, din care 2 convenţie şi vreo 10 de cărat copii la circ), cu vânzarea la preţ de nimic a vreo 300 de autobuze perfect funcţionale unei firmuliţe din Giurgiu (pe ochi frumoşi şi în cel mai mare secret, că ,,Invitatia de participare a fost transmisa unui numar de 10 societati din domeniu, tinandu-se cont de capacitatea si experienta acestora.", doar nu era să anunţe public să le cumpere altcineva, nu? Mai ales că 0,8 RON/kg de Aluminiu (care se cumpără de la populaţie cu 3 RON, iar combinatele precis dau minim 6 RON pe el) nu găseşti pe toate drumurile), reducerea parcului de tramvaie prin forţarea unor depouri să reducă nr. de ture (de ex. Militari are 10 tramvaie rezervă, că nu i se aprobă să suplimenteze liniile 8/25/35/47 pe motiv că e vorba de Tatre, deşi ar merge câte 2 ture în plus pe 8/35/47 şi vreo 6 pe 25; Dudeşti are vreo 30 de ture la traseu şi vreo 15 rezerve + vagoanele Bucur LF - 5 la număr - care nu prea mai servesc, deşi-s noi), altele sunt cu parcul la limită că au depăşit ,,cota" la RR-uri şi RK-uri (da, aşa se face la noi, fiecare depou are dreptul la n vehicule într-un interval de timp dat... d'aia 240 a mers săracul 12 ani doar cu o rebandajare, în vreme ce alte vagoane au avut RK la intervale de 5 - 6 ani şi nu 8 cum ar trebui). Ă
Ĺži la troleibuze e jale, dar odată cu desfiinţarea liniilor de pe Drumul Taberei (în contul metroului ce va fi gata în 3(0) ani) a rezultat un exces care să acopere cele 9 Ikarus 415T chelite complet (dar care se ţin de mobilă, faţă de autobuzele 100% complete şi funcţionale date aproape cadou firmei din Giurgiu, între care şi prototipul Daf 205 şi autocarul Dac 112 UDM B-99-TUN + TOATE autobuzele Rocar de Simon).
Despre casări am scris la mine pe site: http://transportbucuresti.trei.ro/blog.html şi o să mai scriu, dar îmi e să nu fiu acuzat că fac politică