Pe sine imi indica 16 V , iar in punctele indicate, maximul obtinut, 15,90 V. Pe pad-urile 21MTC imi indica 15,87 V.Cel mai probabil cele 4 diode formeaza puntea care redreseaza tensiunea DCC; verifica daca intre punctele rosu si negru ai o tensiune comparabila cu cea cu care alimentezi centrala. Punctul rosu ar trebui sa fie si comun cu firul albastru (+V), iar cel negru masa (GND).
Am renuntat la powerpack pe decodorul ESU V2. O sa il pun prin vreo locomotiva cu 6 osii, iar pentru piticania de la Liliput o sa iau unul mai mic, ca sa pot avea loc pentru condensator.
Am pus un condesator de 470uF, altul mai mare nu avea loc, nici asta nu prea a intrat bine, insa efectul a fost nul, nu am observat nicio schimbare, desi am lipit firele, repectand polaritatea indicata de colegul @dac. Ii multumesc din nou pentru ajutor.
Deocamdata locomotiva fara foc trece printr-o schimbare radicala, las decodorul pe final.
Tot din seria aventuri cu decodoare:
-oferta irefuzabila si de neratat, masina ca noua, in ciuda celor peste 25 de ani.
-stiam ca-i pentru AC, insa nu are patine colectoare de curent pentru sistemul Marklin, iar cand o pun pe sine, cu butonul MMausului in 0, pleaca de pe loc (cu decodorul Lenz).
-decodorul este un Lenz cu switch-uri de programare sau ce-or fi.
- rotile sunt pentru AC, pe sinele Roco Line merge de zici ca-i deraiata, bandajele calca pe tirfoane.
Locomotiva, Roco 43850
Vezi atașament 7590
Lenz-ul
Vezi atașament 7591
Si mufa cu 8 pini, cat tabla de pe casa, mai lata decat circuitul electronic al locomotivei
Vezi atașament 7592
Intrebare catre cunoscatorii digitalului:
Ce stiti despre decodorul din imagine si despre functionarea in digital a locomotivei SBB Ae 8/14?
I-am aplicat si un decoder ESU, insa nu se inteleg grozav, nu raspunde prompt la comenzile inaine/inapoi, unul din cele 2 becuri de la fiecare capat, ramane aprins, fie ca-i activata sau nu functia * lumini.
Rotile sunt izolate, fiele de la colectoarele de pe roti sunt lipite pe placutele elctronice precum la orice locomotiva DC.
L.E. Am gasit decodorul, un Lenz 10911, dar instructiuni despre cum trebuie setati jumperii aia de pe el, nimic. O "vechitura" de 1,5 A , numai buna pentru a duce in spate 2 motoare.
https://www.lenz-elektronik.de/pdf/Decoderidenttabelle_01.pdf
http://www.roundhouse.ch/Digital/Lenz_Decoder_Info.htm
Mulțam! Am să aprofundez peste câteva săptămâni, când ajung acasă, mai mult din curiozitate. Oricum, mașina va primi decodor nou.Ceau Cosmin,
Decodoarele de acest tip sunt facute special pentru standardul vechi DCC Marklin Motorola , deci doar pentru alimentarea cu curent AC a locomotivelor ( sper sa ma fi exprimat binie ... )
Adresa decodorului este stabilita prin comutare sus-jos a acelor pini care se numesc DIP-switch.uri.
In configuratia data, se poate "citi " usor ce adresa Marklin Motorola este : adresa 1.
Am dat un Google search ( dar a TREBUIT sa stiu eu ce sa caut !) , iar Google mi-o returnat acest link fain ce te ajuta sa vezi care e adresa locomotivei tale Märklin :
Cheers,
Marius.
PS: La baietii de la Decoderwerk ma uitam si eu, au preturi ff faine si decodoarele lor sunt cel putin la fel de mici si destepte ca cele de la producatorii consacrati, plus zic ei ca sunt produse in DE.
Prea complicată chestia cu montat catrafuse in plus pe locomotivă.4 chuf. Unul la fiecare 90 grade manivela din 360 grade pe roata.La HO e usor de instalat kit de cama pe spatele unei roti. Cu conditia ca decodorul sa suporte. Asa eviti orice desincronizare. Stiu ca Soundtrax avea fir pt cama. Sant niste discuri care se ajusteaza la diametrul rotii, se lipeste pe spatele ei, inchide un contact electric intre decodor s linie. Asa scapi de orice reglaj.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.