Regionala CFP

buna Cosmine,

schema "ICE" este cunoscuta in Germania ca schema "Lazarett" (spital de campanie) pentru ca vagoanele aduc a cele din trenul militar de salvare ;)

pentru un IC/EC scurt, actual (cele scurte au si 7-8 vagoane) ai nevoie de un singur Avmz (Eurofima modernizat), WRmz sau mai degraba ARim(z) fost IR, cel putin 3 Bpmz29x din care unul cu acces la handicapati, cel putin un Bvmz185 si vagonul-pilot...

vagoanele aste le am de pe vremea cand aveam de gand sa compun intreaga garnitura,insa prefer garnituri scurte,4-5 vagoane,datorita spatiului ... :(
insa nu este exclus sa o completez....sau sa CFRizez vagoanele ce se preteaza :roll:

pai nu prea se preteaza mare lucru... :(

Avmz Eurofima ioc, poate doar ca Amee 19-80 insa e muuuuuuuuuult de lucru... trebuie aproape tot schimbat, de la coperis la boghiuri...

steuerwagen oricum nu se cunoaste la carpato-danubiano-pontici, acolo se pune bancheta in loc ca sa privesti frumos sina in spate sau... locomotiva :-D

WRmz 133/134 este un fost 132/135, nu a vazut Romania nici in vis... 137 da, insa e cu totul altceva (UIC Z1 contra un vechi UIC X)

poate doar din Bpmz29x sa faci un AVA200 salon, s-a mai facut de Cristi Savin pentru Paul, insa cu multe compromisuri...

inca ceva...

iata aici un Rils al DB Schenker si un Ealos-t (un Eaos pentru transport de lemne trunchiuri), ambele vopsite dupa Vorschrift in RAL3020 rosu aprins, dupa cativa ani de utilizare:

pozele imi apartin, sunt din februarie, respectiv aprilie 2009 si reproducerea lor este interzisa fara acord; Rils-ul este pe linia Rinului la Istein, Ealos-t la Loerrach.

multumesc lui Florin (Gam3) pentru ajutor in postare! ;)

la Bpmz-ula ala ma gandeam si eu....la acelasi AVA200 facut pentru Paul,insa inca nu sunt hotarat.multumesc ptr poze!Ealos-t-ul a fost vopsit in rosu? 8O

vagon etajat cu cabina de control,DB epoca V,Fleischmann.initial doream sa am o garnitura,insa m-am oprit la acesta,datorita lungimii incorecte,
fiind in plan cele de la Roco...
pana atunci l-am dotat cu furtune si carlig...pe care nu le avea...

vagon cl 1-2a,DB epoca V,Trix....achizitionat la un pret derizoriu,m-am gandit ca se poate face un 21-47,insa e muult de munca la el...dimensiunile ferestrelor nu sunt corecte,nici spatiile intre ele,boghiurile trebuie schimbate...o spinare de treaba :P

vagon cl 2a,CFR epoca V,Tillig.initial boghiurile si sasiul erau gri...asa ca le-am vopsit cu vopsea acrilica negru mat de la Tamya.

si ca sa ne faci un model 100% corect ne schimbi si grila laterala (la CFR au lamelele verticale, singurele Y/B de acest fel din lume) si aeratoarele de pe acoperis? :-D