Prezentare & reparatie BR64 Guetzold

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
asta nu era nevoie sa scrii, ca oricum nu iti raspund imediat... scrie cand ai pozele, ca doar nu facem aici concurs de mesaje aiurea pe forum! :evil:
 
Uite aici unul din cele trei vagoane de calatori, iar langa el vagonul de posta/bagaje.

Unul din celelalte doua vagoane de calatori este identic cu cel din poza, numai ca este de aceeasi varsta cu aburoasa 64, cu vopseaua & inscriptiile sunt grav afectate de timp si de... subsemnatul (nu stiam prea multe la vremea aceea :fluierat:), iar celalalt este din plastic verde nevopsit. Pot sa-l vopsesc in rosu pe acesta din urma?
Off-topic: apreciez foarte mult tonul simpatic si amical din conversatiile noastre 8) :aplauze:
 
Eu nu pot vedea pozele la dimensiuni mari. Primesc doar mesajul: "This photo may only be saved by friends".
 
Mircea, vagonul de posta si bagaje nu are nici o treaba intr-un tren de pasageri... credeam ca ne arati un Pwi-30 sau Pwi-32, cand colo iata un faimos Pwg Pr.11, unde Pw inseamna Gepaeckwagen (bagaje), g inseamna Gueterzuege (trenuri de marfa) prusac construit pentru prima data in 1911...

este un vagon de bagaje si coletarie pentru trenuri de marfa, un fel de "resedinta a sefului de tren" care chiar nu are ce cauta intr-un tren de pasageri... poate in coada unui Pmg sau GmP (Gueterzug mit Personenbefoerderung)...

celalalt este un Bi-28 scurtat de la Piko...
 
buna,

din cate stiu, asta este un Pwi-28 pentru linii secundare; un model Hobby (prea scurt) exista de cateva decenii la Fleischmann (cel din fotografie) si unul cat se poate de Profi de anul trecut la Brawa (din pacate, la un pret la fel de Profi...)
 
vagonul este din startsetul HO 639881, si mai are doua vagoane de calatori :


asa cum spunea si navigator, locomotiva BR64 din set, nu are toate bielele..... :( :-x .
 
Intrucat se facuse vorbire (vezi pagina a 4-a) despre locomotiva bavareza S2/6, imi permit sa fac aici un mic off topic:



Asa arata, vazuta de aproape, locomotiva S2/6 cu numarul 3201, exemplar unic pastrat pentru posteritate la muzeul DB din NĂźrnberg si despre care va pot garanta ca are bielele asezate in unghi de 180 de grade, intrucat am verificat in mod deosebit acest lucru! :D

Din fericire, este pastrata in cladirea principala a muzeului situata in centru, aproape de gara, si nu la fosta remiza mistuita de flacari, unde a fost "flambata" si copia din 1935 a locomotivei "Adler" si unde acum nu mai este decat un simplu maidan.

Din pacate, modul cum este asezata locomotiva face aproape imposibila fotografierea ei din lateral, asa ca poza postata mai sus este cam tot ce-am putut scoate. Locomotiva este asezata paralel, la distanta ce circa 1 metru de un alt exemplar aparte, locomotiva "Phoenix" construita in 1863 la Carlsruhe, una dintre putinele locomotive tip "Crampton" pastrate in Germania.

In aceeasi sala mai sunt prezente si alte exemplare valoroase, spre exemplu o locomotiva prusaca 0-C-0 foarte asemanatoare locomotivelor romanesti din aceeasi perioada facute de Georg Egerstorff, precum si o alta copie, nefunctionala de asta data, a "Adler"-ului de la 1835.
 
Nici macar poze stanga & dreapta ale osiilor motoare? :D:D:D
Sunt convins ca intre manetoanele celor 4atru biele motoare (doua aussenliegende si doua pe kropfachse) sunt cate 90grade, ceea ce inseamna ca locomotiva este echilibrata aproape perfect :aplauze:

Revenind la bunicuta 64 :fluierat:, cred ca voi alege table care sa se potriveasca cu inscriptiile "DR" de pe vagoanele respective.
 
Pana isi aduce aminte Horia de fonturile alea, uite aici niste modele autentice de numere:

http://www.lokschilder.info/Galeriebilder/1945/64360NMsD.jpg
(DRG)

http://www.lokschilder.info/Galeriebilder/1968/64447GAlR_Satz.jpg
http://www.lokschilder.info/Galeriebilder/DRo/64200NAlS.jpg
http://www.lokschilder.info/Galeriebilder/1945/64226GAlS-RH_Satz.jpg
http://www.lokschilder.info/Galeriebilder/1945/64022GAlS-RH_Satz.jpg

De pe site-ul: http://www.lokschilder.info

Daca gasesti cumva exact numarul care iti trebuie, ai putea inclusiv sa printezi respectiva poza micsorata la marimea necesara si o "lipesti" direct acolo! ;-)
 
Ma bucur ca te ajuta la ceva, Mircea! Sa ai grija totusi cu poza aia, am senzatia ca e facuta din mai multe imagini suprapuse si unele cifre par un pic strambe, in special "4" si "0". Cand vei face "conversia" sa le asezi in asa fel incat axa lor principala sa stea vertical! Tot aici pe acel site gasesti si placi cu "depoul" si "regionala" (bineinteles in germana!)