Mai Mircea, eu de ce ti-am dat pozele alea de placute? E foarte simplu sa obtii niste placi absolut autentice, doar sa te hotarasti in ce epoca vrei sa le faci!
a) se realizeaza imaginea placii dorite din bucatele de imagini preluate de pe site-ul respectiv. Atentie, mare, pozele respective sunt de multe ori deformate in perspectiva, deci cel mai corect este fie sa "corectezi" perspectiva (exista programe de editare imagine care stiu sa faca asta, de exemplu cele din gama "Corel". Fie, mai simplu, sa "tai" individual fiecare cifra si sa o aranjezi sa stea vertical (poti face asta cu programul "Paint" care vine inclus in orice Windows... un program extrem de simplu, dar cu niste facilitati interesante)
b) scoti imaginea placilor dorite la o imprimanta color de buna calitate
c) se micsoreaza la un copiator color destept pana ajunge la dimensiunile dorite. Atentie mare, copiatoarele actuale au capacitatea de a mari/micsora procentual; maresc de obicei pana la 400% si micsoreaza in consecinta, dar trebuie sa verifici cat mareste/micsoreaza copiatorul la care ai acces. Cu cat se micsoreaza mai mult cu atat imperfectiunile vizibile in poza mare vor deveni mai minuscule. Un alt avantaj
: copiile scoase de un copiator color sunt stabilizate termic, deci ai garantia ca acele culori nu se vor decolora dupa cativa ani, cum este cazul imprimantelor clasice.
d) se taie hartia respectiva la dimensiunile placilor si se protejeaza cu lac mat, de preferinta suflat cu aerograful.
e) se lipesc placile obtinute pe model. Voila!