diorama lui gamitzu

:grin: http://www.modeltrainstuff.com/Rusty-Rails-Painter-106-Shale-Acrylic-Paint-p/350-106.htm
http://www.modeltrainstuff.com/Rusty-Rails-Painter-101-Applicator-w-Rollers-p/350-101.htm
Primul link e vopseaua pt invechit liniile
Al 2-lea e rola de vopsit propriu zisa. Au si sticlute separat, da am considerat ca un set de 4 sticlute diferite la pretul ala nu poate sa strice. Am mai multe optiuni si pot sa le amestec mai usor pt a obtine nuanta dorita. La 6 dolari......pomana :evil:
A folosit cineva rola aia sau ceva asemanator? E buna pt ruginit linia deja montata pe diorama sau tot pensulica ramane mai buna?
Nu am idee cat tzine un disc, oricum vopsesc numa linia care se vede, in tunel ramane noua. Ceva sfaturi. Nu stiu cat tine o rola si din ce e e facuta, ma gandeam sa mai iau un pachet sa fie acolo. Ca de obicei
:-(

Daca transportul nu implica mari costuri, fa un gest frumos si imparte-l pe din 2 cu obi, particip si io la un set. Plateste statul, ca pana acum 3 ani le-am dat bani jaba. daca se mai fac inca 2 diorame, te-am scos la un sfert.Daca ma razgandesc, nasol :grin:

:-D O doza din alea 4 are 60ml de acrilic. Tinand cont ca rola numai se imbiba si lasa un strat uniform pe lateralele liniei, cred ca este mult peste nevoie. Ajunge de uns linii de la Galati la Cluj si inapoi. E setul de 4 doze. Tu ai folosit asa ceva inainte? O rola cat crezi ca tine? Nu am nici cea mai vaga idee, da o sa incerc sa vad cum iese.
E singura solutie tinand cont ca am montat intai liniile pe diorama. Cred ca era mai simplu sa le patinez intai si apoi sa le montez, da asta e. :-(

Nu am folosit asa ceva, stii ca ma roade curiozitatea si vreau sa incerc. Chiar e mult de lucru sa dai pensula la atata sina, de aceea s-a inventat dispozitivu' cel bengos. Daca pe ala care a conceput trafaletul nu-l nastea ma-sa, si azi spoiam peretii cu bidineaua sau dadeam la pompa ca un apucat. Sa moara ma-sa, traiasca ma-sa :-D . O punem de-un trafic cu acrilice? :|

:grin: de, mai bine mai tarziu decat deloc.Daca tot vbeam mai sus de mazgalit liniile cu rugina si alte dracovenii de patinat, am intrat deja in posesia lor.Americanu tzicnit care le face, a lipit o bucata de carton pe eticheta de la punga, ca sa vada omul cum arata dupa ruginit si patinat. Plus o droaie de sugestii in prospectul de pe pachet. Plus si rolele de mazgalit mai repede liniile cu rugina.Rustalul are culorile deja facute, in 4 nuante la set. Poze. :
|

;-) Si ceva poze cu copacii noi, alte modele, tot JTT microscale, la fel de reusiti ca textura si culoare.

astea sant ceva acrilice, la un pret de ras, vreo 90 centi bucata, 60ml, luate din wallmart. La galeriile de arta in Galati sant cca 30Ron, pret de pictori bogati. :-D

E interesanta chestia cu rola. Ceva ce eu nu am mai vazut ! Sunt foarte curios de rezultat dupa operatiunea de ruginire. Observ ca are o parte de plastic acea rola de diametrul buretelui, presupun ca se pune cu acea parte spre tirfoane ca sa nu le murdaresti nu ?

:grin: inca nu m-am uitat in prospect. Atent. da o sa-l citesc si il pun pe net cu poze pentru cei interesati. Pretul la toata porcaria, setul ala, e undeva la 17$. Stiu ca pe net cand am citit de el zicea ca e bun pt N si pt Ho, precum si ce tip de linie ( cod 80 sau 55 ) cu ce tip de rola. Cred ca rolele sant pt Ho iar discurile pt N, ca e mai mic. cum am timp o sa pun informatia exacta.

Pai stai putin discurile ce le vad eu acolo au rol de absorbant ? sau sticluta doseaza constant rolele indiferent care sunt ele ?

unele sant din material poros, alea pt sine mai mari. Pt. n astia zic ca se folosesc alea transparente, un fel de plastic, mai degraba Mylar ca ala nu se dizolva si e dur.o sa pun niste poze mai detaliate a porcariei, cred ca merge facuta si de manutza daca esti indemnatic.In schimb, vopseaua e vopsea. Si ei spun in prospect ca trebuie o anumita vascozitate. Nu mai zic de nuante si tonuri.

Pai daca este din material dur e clar ca trebuie o anumita vascozitate. Inseamna ca pe asta se bazeaza, in timp de se roteste discul vopseaua curge pe acesta si de pe acesta pe sina. Daca ai facut vopseaua prea subtire curge peste tot :-D . E o chestie interesanta oricum si cred ca scuteste ceva timp de lucru cu pensula. Iar pensula nu cred ca ofera aceiasi uniformitate a rolei. Astept cu mare interes rezultate de la tine si poze. :grin:

Spor la treaba !

Prima proba cu scula de vopsit sinele. E usor de folosit, pe diorama cred ca merge mult mai usor, pt ca sinele sant deja lipite si stabile
Eu am facut prima incercare, pe o bucata de linie, in mana si recunosc ca dupa 25 de ani de vapor am jocul la culbutori cam mare. Am pus poze cat de cat sa se vada si eventual cine e curios sa o faca home made sa poata sa incerce. Eu zic ca e o nimica toata. Plus prospectul. Cred ca merge facuta lejer dintr-un ac de seringa mai mare, un surubel si saibele alea de plastic. Rola e din burete chior. Poze.

interesanta jucarica

Da, super tare ideea, e interesant ca se recomanda chiar si disc chior. Ma gandesc ca daca il folosesti pe ala nu mai murdaresti asa mult priderile sinelor si nici ciuperca pe interiorul sinei.

Asta, de a inventat porcaria zice ca discul se foloseste la Z si N cod 55. Cod 80 si pana la HO e discul de burete cu discuri de plastic. Ala de plastic pt Z si N are cantul rolei tesit la un unghi (30...45 grade). Scrie si in instructiunile de la ei. :-D In functie de cat sant discurile de stranse sau daca sant un disc mai mare si unu mai mic in diametru, se creaza o suprafata conica sau rotunda sau plata pe zona de vopsire. Simplu da util rau. Mai zicea si de vopseaua subtire.Daca curge repede recomanda o bucatica de vata in tzeava, pusa acolo la ho-ha ca sa intarzie scurgerea vopselei.

:-D Daca tot a plouat azi, mi-am facut timp de teste pe diorama, la ruginit sinele deja montate. Poze:

Mie imi pare ok culoarea de la ala cu rola de buretel, plus ca se lucreaza curat, fara sa murdareasca. Cred ca o sa schimb putin tonul si la balast, pe ici pe colo, sa para mai murdar in zonele de trafic sau unde curge de pe locomotive si vagoane. Pareri despre tonul vopselei, daca e bun sau mai merge schimbat?

Asa din poze pare mai bine decat tot ce am vazut pana acuma :grin: fara sa jignesc pe cineva dar toate ruginirile pe care le-am vazut eu ba erau prea rosii ba prea maronii...eu cred ca e echilibrul perfect de culoare in cazul tau. Fireste acuma culoare este data si de vechimea liniei, in cazul tau fiind probabil o linie circulata des nici rugina nu o mananca mult.
O singura piatra as avea: Nu imi place deloc cum s-au vopsit tirfoanele :-( Iese foarte mult in evidenta stratul de vopsea cred ca din cauza stratului prea gros.

:grin: Pai ala zice sa practici cat mai mult pe linii de rezerva. Eu nu prea am fct exercitii, m-am dat direct la ele. Probabil o sa mai diluez un pic vopseaua ca mi se pare prea groasa. Si ei zic ca se obtin rezultate mai bune dupa mai multe incercari. Cine stie la urma cum trebuie sa fie vopseaua de groasa sau subtire. A stat la mine in dulap 3 luni + cat o mai fi stat la nenea ala in magazie din momentul in care a facut-o. Probabil ca in strat subtire iese mai bine. Apropo, pozele sant facute imediat dupa vopsire, probabil ca o sa se mai stranga in timp, sant acrilice, astea par mai ciudata dupa vopsire , da in timp se mai inchide si se mai strange stratul de pigment. Ramane de vazut, o sa mai las asa vreo 2 zile si apoi ma mai joc pe o portiune.

Sa amesteci bine vopseaua si daca poti sa o diluezi putin. de obicei dupa mult stat se aduna pe fundul cutiei iar deasupra ramane un strat foarte diluat si neuniform. E valabil la orice tip de vopsea.
Eu cred ca o sa imi fac un amestecator automat de vopsele pentru ca m-am saturat sa arunc cate 7 lei pe un borcanel si dupa trei utilizari sa il arunc. Daca fac ceva sigur pun poze :grin:

Spor la treaba !

Aici ai dreptate, acrilicele sant ciudate, sedimenteaza destul de repede si te baga in boale cand sant crude. Norocul meu e ca dupa uscare devine o coaja subtire. Cand e cruda si plina de apa, nu se lipeste de degete, zici ca e uscata, da se vede ca dracul in poze. Mai ales la scara asta mica. Cred ca o sa o diluez si eventual o sa merg pe 2 maini.Plus o patina cu un pic de negru, ici pe colo,ca sa nu para rugina prea uniforma. Cu trifoanele ai dreptate, da cred ca e din cauza faptlui ca sant out of scale. Daca le faceau la scara 1:160 cred ca se rupeau numai cand tuseai. Iar culoarea asta le scoate si mai mult in evidenta. :-(
O sa mai diluez vopseaua un pic si mai dau inca un rand de traverse, sa vad cum e.

Am reusit sa fac fundatia orasului dupa ce casutele mi-au mancat ficatul aproape tot. Azi am descoperit diferenta intre Loctite Quick cement gama prof si ala de 2 lei cumparat de la magazine. Cu ala nu am reusit sa lipesc forex, se dezlipea la suprafete mari. Asta de care vorbesc, dupa contact se incinge de zici ca ia foc, ami ales la cantitatea mare folosita de mine la trotuare Urmeaza stalpii de iluminat, luminile in case, marcaje etc. Poze pana atunci.