diorama lui gamitzu

Fine foliage WS in toata gama de culori imita foarte bine tufele si boschetii de orice marime, inclusiv copaci mici. Mie imi place ala care imita ramurile moarte, uscate sau cu omizi.

:grin:

:grin: Si tu ai matza? Al meu ma chinuie, vrea sa se cocoatze sa vada ce fac si deja l-am spalat pe labutze de aracet de vreo 2 ori. O sa incerc sa pun in diferite faze tot ce fac pt a vedea diferenta intre materialele de teraformare. Nu fac reclama la Woodland, nu imi pasa decat ce imi iese mie. Si iese bine, nu e prima data cand ma joc cu asa ceva. pacat ca nu se gaseste cineva sa faca distributie si la noi, da civilizat, nu la plesneala si la preturi de ajungi sa dai divort.Si mie mi-ar conveni sa vin cu un rucsac in spate de locomotive si vagoane in loc sa car geamantan de 23 de kg cu materiale de teraformare. :-D

ziceam de motanul tau ca sta in cap, se vede si in poza :-P
eu n-am rezistat mai mult de 2 saptamani cu el (bine ca eu rezistam, dar pretina se criza prea tare); la diorame n-a apucat sa umble, ca momentan erau doar in plan, altfel cu siguranta ar fi fost incantat sa lucreze cot la cot cu mine :-P

:grin: A meu are deja 17 ani si asa ca sant sclavul lui. Numai ca se cam tavaleste pe unde lucrez eu, ca sta numa cu mine. Cand aveam TT-uri, aveam o loco cu abur dinaia comunista si ma jucam cu el si cu loco pe post de soarece. Fireste bielele au fost primele victime ramase intre dintii lui.

Prima mana de vopsea pe armaturile de copaci deja strambate si chinuite in fel si chip. Urmeaza inca 2 maini de vopsea si o patina cu negru diluat. Vopseaua e inca umeda, urmeaza sa se usuce si sa devina mata si mai inchisa la culoare. Acrilice pe baza de apa.

:-( asta cam asa e. In tzara lu kk, nu prea ai sanse la asa ceva. Unii le iau bulk, desfac pachetul de 10-15 copci gata facuti si ii vand la un pret de 3-4 ori mai mare. Nu intru in detalii, aia se stiu si singuri. Aia din state se bat in oferte de craciun sau iti mai baga in pachet si materiale promo, ca sa te faca atent ca si-a marit gama de produse. Asta e, mai avem de invatzat. :-(

Ultimele 2 culori adaugate pe armaturile de copaci. Deja incepe sa se contureze scoartza crapata sau cazuta. Ultima mana de culoare ca fi un negru diluat , pentru a scoate in evidenta crapaturile din scoarta.

Asa cum am promis mai sus, pozele cu copacii WS, inainte sa primeasca frunzisul. Pentru vopsit am folosit tot gama de la ei, sant gata potrivite ca nuanta si te scapa de chin la un pret atragator.

:grin:

gamitzu a spus:
Nu voi folosi foliajul pus de ei in cutie, ci pe celalalt, ala care arata ca FLOCOSENIA de alga de la NOCH. Imita mult mai bine ramurelele decat scama aia cu frunzulite care se intinde, gen melana sau fibra sintetica.

eu zic ca te pripesti, multi folosesc poly fiber si au rezultate bune :
treeCloseup.jpg

secretul e sa nu incarci prea tare cu poly fiber ramurile (alfel ai transformat saracul copac in vata de zahar)
treeStep2.jpg

Sursa pozelor si intregul tutorial (nu e singurul, dar asta am gasit acum in 5 minute de cautare pe net):
http://ryan.skow.org/tutorials/trees/index.html

@d0ru_b
:-D Uite copac cu polifibra de acuma 3 ani.

si uite si copac cu Fine leaf foliage. O cutie e 15$, da merita ca faci din ea si boscheti la greu din resturi. In plus,ramurelele se vad mult mai natural si se lucreaza mult mai usor cu ea. Uite ceva poze.
]

Mai mult ca sigur o sa le folosesc pe ambele si foliajul si polifibra. Polifibra merge bine la bulk , cand vrei sa acoperi suprafete mai mari. Cu toate ca pt asa ceva astia au inventat Forest canopy, tot un material mai nou.

pai Fine leaf foliage de la WS e un soi de turf lipit pe crengute , nu vad nik' spectaculos in asta. cand le lipesti pe armatura le sortezi creanga cu creanga sa steie cu "cracile" in jos sau cum le pui?aduce a munca de chinez. ar fi interesant sa ne spui "procedura"

pe prima poza esti sigur ca ai pus polyfiber ? pare doar turf mediu

Merge mai bine al doilea model, iar culorile acestuia sunt mai blande fata de primul care are un verde tipator. Cred ca munca in detaliu se merita sa o faci chiar si pentru marginea "padurilor" intinse iar pe interir bagi la "bulk". Cred ca efectul o sa fie maxim cu eforturi acceptabile.

@d0ru_b
:-( Stiai ca nenea ala de la FSM a intins copita?
Era singurul care colecta sage brush de pe camp si ii vindea ca armaturi de copaci, aia la HO erau bestiali, da nici aia la N nu erau de lepadat. La HO ajungea o armatura naturala ca aia din poza la 2-3$ maxim. Mergea pt copaci facuti de expus.si pozat fireste. Pacat.
Ceva poze cu JTT microscale tree, tot de pe subpat de la mine. :-P

:grin: O sa stau cu Canonul pe langa mine si o sa incerc sa fac poze cu toate fazele lor, de montaj, desi o sa fie greu pt ca trebe sa-l lasi din mana mereu.
Pt a respecta tipologia copacului cu crengile orizontale sau in sus, rupi 2-3-5 ramurele de pe creanga mama si le lipesti pe pe armatura. Creanga cu creanga. Efectul o sa te multumeasca sigur. Pt lipit eu folosesc Hob-e-Tac, ST195 de la WS.Asta il recomand folosit indiferent la ce pret ar ajunge la noi.Seamana cu aracetul la culoare si miros, da dupa ce il aplici pe armatura, devine transparent. Ramane lipicios dupa aplicare. Plus ca e foarte economic, cu o doza de 60ml, faci copaci de te saturi. ;-)

arata fain copaceii, pacat ca nu avem toti access la produsele WS . daca foliaj din ala gasesc in ro, armaturi sigur nu gasesc. La noi copacii cei mai utilizati arata ceva de genu :
t3_NO-26401.jpg

ar fi interesant sa incerci sa desfaci o armatura de WS sa vedem cum e facuta (ziceai ca e metalica)

Woodland are 2 feluri de polifibra. Unu e curat, colorat in verde. seamana cu melana. Al 2 are impregnat in el foliaj mediu,de diferite nuante. Tai o bucata din el, il intinzi pana te plictisesti sau iti place cum arata si apoi il pui pe adezivul de pe creanga. Eu personal prefer polifibra neagra, are contrast mai bun cu frunzisul. :grin:

@doru Ai poze cu ele la pagina 12 din spate. Asa cum sant ele plate din turnare. Si poze cu ele indoite. Apropo, prima poza din alea de sus are armatura din plastic. Vopsit si patinat. Are detalii la trunchi mai multe decat vad pe aia de la Noch.