diorama lui gamitzu

Probabil ca au invatzat de la evrei cum se face negotz. Noi, ca natie mai avem multe de invatzat de la ei si de la altii. astia stiu cum sa te agatze de picioare, sa vii singur sa cumperi ceva ce nu iti trebuia sau nici nu te gandeai la ele. Eu am patzit cu multe firma de aici. Peste 200$ sau ma rog, o suma anume, incep sa iti puna in cutie peste ce ai cerut si alte produse de propaganda, care, recunosc mi-au priiit. absolut toate.Cred ca au ceva psihologi care se ocupa de vanzari. Se uita la ce cumpara omul si in functie de ce ia, vede ca bani are in buzunar si ce intentiii are, dupa produse. Si ii baga de proba cate ceva. Si papagalu se incanta si le ia , vede ca sant bune si le comanda imediat. Si asa se face banu si iti faci si tu treaba. Tot un fel de reclama ascunsa. :grin: Pacat ca nu avem si noi idei dinastea. :-(

ceva copaci de pe meleaguri americane, daca tot stau pe acilea pana in sept:
astea sant linkurile:
http://fsmtrees.com/Gallery/FSMTrees/Sagebrush_model_tree
http://fsmtrees.com/Gallery/FSMTrees/Hoffmann3
http://fsmtrees.com/Gallery/FSMTrees/FSMtree_11
http://fsmtrees.com/Gallery/FSMTrees/4480_West_120_j
http://fsmtrees.com/Gallery/FSMTrees/4485_West_126
http://fsmtrees.com/Gallery/FSMTrees/swing_set_tree_001
http://fsmtrees.com/Gallery/FSMTrees/finishedTree2
Din pacate tipu e bolnav si nu mai poate culege matzachinii de pe camp.
pacat, ii vindea cu 1-2 $ bucata
eu am luat acum ceva de la JTT microscale, astept sa vina si sa vad cum arata. Pozele de pe net nu sant mereu ceea ce dorim. Eu m-am frit cu asa ceva la NOCH.
De la nemti am pretentii da se pare ca nu prea le iese.

Superbi, ne aduci si noua ? :grin:

Daca nenea ala de la FSM s-a inbolnavit si nu mai umbla pe coclauri sa adune matzachinii aia misto, m-am uitat in ograda la JTT MICROSCALE TREE si am luat ceva copaci la gata, destul de bun pretul, numa le trebuie un pic de patina la coaja si o sa arate bine
Tinand cont ca nu prea am timp sa fac multe, de, vacantza scurta, merita pentru mine. Astea sant pozele,abia le-am scos din cutie:

Dupa ce m-am jucat un pic cu produsele de la KATO, semnalele montate pe diorama, am hotarat sa trec pe produsele lor in totalitate si sa renuntz la tot ce am luat pana acum de la Bachmann, locomotive si vagoane, absolut noi pe care o sa le pun la vanzare dupa ce o sa le fac ceva poze. Loco sant digitale cu decodoare cu sunet de la MRC, la fel ca Prodigy Express-ul. Am vazut clar diferentza intre made in China si made in Japan. E ca de la pamant la luna. :-D

Cum merge statia MRC? ma intereseaza si pe mine sa imi cumpar o statie dcc pentru americane si inca stau in dubiu ?

:grin: Eu sant multumit de ea, a costat 116$ si face tot ce trebuie pt orice decodor. ce imi convine e faptul ca daca bagi o adresa cu 4 digiti o ia in calcul ci seteaza cv29 din start fara sa faci calcule astronomice. Face programare pe main sau pe program, nu vreau sa-i fac reclama, mie imi convine. Am decodoare cu sunet de la MRC, cu 56 de coco bucata si sant multumit de ele.
Si animalu ala cu abur de la ATHEREAN, tot MRC are in el.Eu sant satisfacut deocamdata.
Aia din state zic ca se incalzesc si crapa, da nu cred inca, cal putin pana nu vad
Ei zic ca e mai bun TSUNAMI, da ala e dublu ca pretz.Ma rog, o sa vad pe pielea mea.Am luat deocamdata 3 MRC diesel pt KATO si 2 SHERRBRILLIANCE pt abur. Urmeaza sa le testez si sa dau de veste.Dieselul a rulat azi pe macheta in tractiune tripla, in consist vreo 35--45 e min si nu a dat semne ca ar fi cald sau sa ia foc, cred ca e vba de setari mai mult decat de decodor

eu am avut decodor cu sunet mrc intr-un genesis Sd45-2 (HO), intradevar se incingea destul de bine, asta pana cand intr-o zi a luat-o razna locomotiva si am schimbat-o in garantie (culmea: dupa mai multe luni de nefolosire !!!). Am si Tsunami si pot spune ca (dotate cu difuzoare adecvate) sunt cele mai realiste sunete la HO, cel putin cel de emd 645 (sd40-45) e bestial, fiind mult peste Loksound, MRC...

Pai multi nu le seteaza cum trebuie CV-urile si de aia cred ca se incing. Mai ales CV2 si CV5. Ca daca saraca locomotiva e setata cu CV2 la 0, o sa primeasca comanda sa plece in decodor inainte de a apuca sa invinga frecarea din ea si rezistenta motorului. Practic decodorul vrea, da loco nu poate, tu o mai incarci putin si tot asa. E normal sa o ia razna. Alea 3 noi luate de la Kato, sant numa caldute un pic si ruleaza deja de vreo 1 si un pic. Din pacate trebe sa plec si o sa opresc testele.
Alta treaba misto la cab-ul asta e protectia la scurt. A sarit animalul de challenger de pe linie, la un macaz uitat pe invers si a fct scurt cu bielele intre linii. Protectia a pus capat unui scurt in care in mod normal nu prea mai ai ce face. Si s-a rearmat dupa reset, simplu si eficient. :grin:

Am asamblat un turn de semnalizare de la ATLAS, si care spre surprinderea mea a iesit foarte bine pt banii dati pe el si pt o chinezarie. Urmeaza niste gari, 2 mai precis, pt. ca nu m-am decis inca care dintre ele se incadreaza mai bine in tema dioramei. Turnul are inclusiv jaluzelele vopsite pe geamuri, destul de interesant pt un lucru ieftin. :-D

ce bine luceste!!! :grin: Cre' ca ploua des p' acolo ;-) Scapa si tu cevauri pe ele . Daca ai cevauri mate ar fi si mai bini :-P

Am plecat, ca iese Dunarea pe dig 8)

:-D fiule, abias-au uscat. de acuma incolo, urmeaza patina si ceva culori mate pe colo pe colo, niste pamant pe dambul ala. Forta e cu tine. :grin:

Dupa ce o zi intreaga am dezmembrat si montat la loc loco cu abur pt a beneficia de decodor cu sunet, am reusit sa montez si gara de la Atlas care va fi montata pe diorama. o sa mai stea asa lucioasa pana o sa termin toate cladirile, mai am inca vreo 7-8 pt a termina orasul. Apoi o sa le patinez pe toate odata , e mai usor si mai simplu.Astea sant pozele la ea deocamdata, fara carucioarele din gara, cantar, paleti cu coletarie si alte dracovenii, care mai au de stat un pic.

:grin:

Desi am cumparat mai multe in timp, pe unele le-am montat, pe altele le-am lasat in cutia originala, cred ca voi ramane la gara cu peroane de mai sus, pt ca celelalte sant prea mici , fara peroane. Una seamana cu o magazie, cealalta cu o halta din camp. Asa.

:-D
Probabil ca o sa le pun la bataie cat de curand, iar daca e cineva doritor, mesaje pe pm. ;-)

Pana la case am decis sa incep sa montez ceva copaci pe diorama,ramasa asa de multa vreme, din lipsa de timp. Copacii noi de la JTT sant ok, dupa putina patina si retus, Coaja era la o singura culoare. Asa par mult mai ok. Merge si ceva muschi pe coaja, da asta dupa ce ii montez.

Urmeaza si altii la rand, ramasi in cutie deocamdata.Femeiul vrea sa-i dreg tot ce s-a stricat in lipsa mea de 5 luni. :grin:

Sunt cam goi copacii tai. Ce specie vrea sa fie modelul ?

Cum copacii se usuca si asteapta mana dupa mana de culoare,,pana o sa placa , am inceput sa pun ceva zarzavat de la Woodland peste covorul de iarba ramas la uscat vreme de 5 luni cat nu m-am atins de diorama.Pozele sant facute dupa ce am imbibat cu adeziv si in asteptarea celei de-a 2 maini de aracet. Trebe intai sa se usuce. :grin:

Astea sant cele mai mici balarii de la Woodland, alea de cresc de obicei pe sub copaci, si cele mai mici de pe camp. Urmeaza inca vreo 3 tipuri.

Iese bine, dar drumul ala parca e de placa de beton si ploaia a spalat tot pamantul de langa el... cred ca ar trebui sa il maschezi cumva.

Macazele sunt cumva Atlas ? Tare mult seamana cu un macaz pe care il am eu. Nu s-a putut monta actionarea sub macaz ? Sau macar in lateralul lui dar intors cu burta in sus , ca nu prea arata bine. E grosolana :lol:

:grin: Atlas cod 50. Cu drumul mai e mult pana o sa iasa.
E asfaltat proaspat, urmeaza dungile si abia dupa aia se pune nisip sau pamant pe langa el. Asta in caz ca nu ies dungile ok si va trebui asfaltat din nou. Cu actionarea e tarziu, da o sa creasca ceva iarba pe ea si o sa fie ok. Inca mai am mult de pigulit, abia de acuma incepe.

Ceva poze cu copacii de la Woodland, kituri, din metal alb turnat, detaliati in draci. Chiar daca scosi din cutie par la fel, cu mici diferente, cand ii schingiui ca pe GH. DOJA ies foarte bine. Urmeaza culoare, patina si foliajul. Nu voi folosi foliajul pus de ei in cutie, ci pe celalalt, ala care arata ca FLOCOSENIA de alga de la NOCH. Imita mult mai bine ramurelele decat scama aia cu frunzulite care se intinde, gen melana sau fibra sintetica.

poza cu ele scoase din cutie, plate.

poze cu unele din ele indoite si gata sa primeasca vopsele acrilice mate. :grin: