Colectie personala Santa Fe

Salut,
Revin cu F7 A-B-B-A Freight SantaFe.Locomotivele de marfa la Santa Fe erau vopsite in galben albastru (si aici erau trei scheme diferite)

Modelele sunt de la Athearn .Sunt semi kituri (deci trebuie montate ,dar sunt deja vopsite).Am aplicat eu bare extra,stergatoare si grilaje fotodecupate.
La locomotive inchise la culoare am impresia ca trebuie altfel lucrat cu lumina :roll:

Dar cam greu scot acesta diorama de peste 6 m afara la lumina.. :-D :-D :-D
Oricum trebuie sa ma apuc de iluminatul dioramei cu tuburi "sunlight".

si asta e ceva, insa 10000lux tot nu ai cum sa ai...

poate o lampa profi foto, cu paravan si tot tacamul...

la mine nu era afara, ci direct sub un Velux si cu lampa din partea opusa, zum aufhellen :)

Aha,de sus am doar un "funzel"care nu da lumina cum trebuie.Aveam doar din partea opusa o lumina mai puternica.Nu am sa investesc acum intr-o aparatura profi ,dar am sa iluminez mai bine toata pivnita.Oricum trebuie pe viitor.

Salut,
Iata si un 40'Box Car de la Kadee (firma care face acele cuple americane).Este deoasebit de finutz realizat,cu usi glisante ,si este gata montat.Boghiurile sunt cu arcuri !!!

Of, Rudi, ne imbolnavesti cu pozele astea...
Daca l-ai facut si pe Horia sa spuna ca e dragut...
Lasand gluma la o parte, ia uitati-va la pozele 1 si 2: ce proportii frumoase vagon - cupla!
Si sa nu il intrebam cat a costat.

Horia_Radulescu a spus:
tare dragut, Boxcarul asta! asemenea boghiuri Diamond (sunt Diamond?) ar merge si la anumite vagoane CFR...
Horia ,daca nu ma insel sunt A.S.F. Ride Control .Seamana tare si cu Bettendorf.

Alex_Stoicia a spus:
Lasand gluma la o parte, ia uitati-va la pozele 1 si 2: ce proportii frumoase vagon - cupla!
Si sa nu il intrebam cat a costat.
Alex ,ai uitat de flancul rotilor (RP 25 ) :evil:
Iar cat au costat ? Ceva mai mult ca cele despre care stii tu.Deoarece sunt gata montate(nu in China ,ci in Statele Unite ).Dar si cele din kit sunt tot asa daca se lucreaza ordonat :mrgreen:

Salut,
Iata si o locomotiva EMD SD60 .Este o locomotiva de marfa .

Modelul este un Proto2000 ,deosebit de fin realizat.L-am prezentat fara cuple,deoarece l-am scos repede din cutie si mai trebuie inca montate cateva chestii mici (cele din acea punga mica )

Salut,
Modelele americane in 99% NU au asa ceva (si asta este foarte bine pentru mine).Sunt foarte grele ,iar tractiunea este intotdeauna pe toate rotile.Dar sunt si cazuri cand unii producatori (BLI) ofera la locomotivele cu aburi o osie in plus cu modelul.Aceasta Osie poate fi montata dupa gust de catre modelist (sau o lasa sa fie montata de catre dealer :-D ).Daca se modeleaza rampe corecte,atunci nu este nevoie de cauciucuri .Sau exista locomotive reale care au asa ceva ? :evil:
Aceste cauciucuri murdaresc sinele si reduc numarul punctelor de culegere a tensiunii.

LDH ,sper sa stie lumea ce vreau sa spun... :-D
Imi dau silinta sa scriu cat de cat pe inteles ,dar poate nu reuseste de fiecare data :-(

SantaFeFan a spus:
LDH ,sper sa stie lumea ce vreau sa spun... :-D
Imi dau silinta sa scriu cat de cat pe inteles ,dar poate nu reuseste de fiecare data :-(

Normal ca stie dar am vrut sa subliniez ca este de exceptie asa ca nu iti face probleme dar ... chiar este marfa masina

Acum am inteles :grin: :grin: :grin:
Prea mult servici azi ,ar fi mai bine sa merg la culcare.... :lol:

si eu sunt total impotriva cauciucurilor de tractiune...praf,uzura,bani bagati in
cauciucuri de schimb...si nu se uzeaza toate in acelasi timp,schimbi unu apoi dupa
ceva timp altul si uite asa cu banii de ii dai pe caucioace mai bine cumperi o osie
fara inele de aderenta

Cosmin,ai perfecta dreptate !!!Mai am cateva modele europene pe care am sa le pastrez,si aici am sa schimb toate osiile cu cauciucuri.Am sa le fac toate ca cele americane.Se imbunatateste si culegerea tensiunii....Cand vad ce prostie faceau si cate unii producatori europeni....montau la un automotor cu patru roti un cauciuc :-x ,deci pe o parte era doar o singura roata care culege tensiune.Pentru ce are nevoie un automotor de o guma ??? :-( :-( :-(