Vă gândiți și voi la ce mă gândesc și eu?
Datorită conexiunilor separate ale celor trei
chip-uri din acest LED (3rei catozi pe latura marcată și 3rei anozi pe cealaltă), pot să activez numai
chip-ul de sus și cel de jos, lăsându-l stins pe cel din mijloc. Luminile sunt foarte puternice, așa că am încercat să înseriez rezistențe de 100kohmi (da, ați citit bine) și așa le-am mai temperat. Totuși, în această modalitate de alimentare se observă un punctuleț alb sus și unul jos și cam atât. Ca să duc mai departe acest experiment, am colorat cu un marker permanent sărăcuțul LED și... iată ce a ieșit...
În această configurație, deasupra și dedesubtul "benzii negre" din mijloc se văd două punctulețe albe, iar semicercurile sunt luminate într-un gălbui difuz. Poate că o mască neagră metalică fotodecupată s-ar potrivi aici perfect și felinarul ar fi destul de acceptabil. Cât despre alimentare, mă gândesc la conectarea în antiparalel a celor două chip-uri și înserierea acestui grup cu o rezistență de 100k, iar întregul ansamblu să vină conectat la cele două șine. Astfel, în sistemul DCC, felinarul ar rămâne aprins atâta timp cât la șine avem semnal DCC.