Vagoanele CFR tip AVA 200

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

ionut07

Well-Known Member
20 Februarie 2016
274
1
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Desi vagoanele au fost prezentate la Brasov, nimeni n a deschis inca un topic pentru ele. O fac eu si va invit sa vedeti cateva foto oficiale la minitechnik.ro
Spor la carcotit!
 
buna,

la prima vedere, modelul are sorturile si detailiile acoperisului (grile toaleta, etc) CORECTE, deci aceasta aparitie nu poate decat sa ma bucure! ;)

mai multe detalii?
 
salut,

mai mult ca sigur...

omul nostru de la A.C.M.E. a facut o alegere buna, care a permis realizarea a trei modele romanesti autentice; atat WLABm-ul typ MU fara sorturi cat si vagonul Breda cu 8 ferestre existau deja ca matrite fabricate de Modern Gala pentru A.C.M.E. si se pretau ca atare la modele romanesti...

cu AVA200 povestea este mai interesanta; cum spuneam mai devreme in diferite articole, vagoanele cele mai apropiate de AVA200 din toate B-urile Z1 europene ca forma, numar de nervuri la acoperis, forma ferestrelor de pe usi, forma ferestrelor, grilele de deasupra toaletelor, etc. este B-ul Z1 al FS Trenitalia construit incepand cu 1984, care exista in N la Arnold si in H0 la Rivarossi (grupul Hornby) si mai bun si mai recent chiar la A.C.M.E. :)

de fapt, un Z1 FS cu sorturi noi si cateva detalii schimbate (ca sinele de deschidere ale usilor Faiveley tipice pentru Corailurile pe care e bazat AVA200) arata 99% la fel ca un AVA200 si exact asa s-a obtinut pesemmne si modelul!

sorturile absolut autentice pentru AVA200 CFR sunt de laudat; avem pentru prima data un vagon corect CFR in serie la care se fac modificari de matrite pentru a-l apropia de original (ceea-ce la Sachsenmodelle si Heris nu a fost cazul) si asta la un pret absolut corect! nu pot decat sa-l salut pe cel care a avut aceasta intiativa si sa-l felicit... si sa incit amatorii de H0 din Romania si tarile vecine vizitate de AVA200 reale sa-l cumpere :D
 
Pretul a fost postat pe forum:
grandpagscout a spus:
Set 2 AVA 200( 2 inmatriculari diferite) - 90 euro
Vagon dormit MU- 47 euro
Vagon dinnamometric-47 euro
...

Si informatii suficiente cred eu:
Florinn a spus:
...
Mapa de prezentare:

http://forum.lokomotiv.ro/aux/poze/AFModels-NEW1.pdf
 
Laur, poate o sa ramai surprins sa afli ca Memoba, un magazin cu traditie din Viena nu afiseaza pretul vagoanelor AVA 200, au postat fotografii cu vagonul real, desi ei au exclusivitate pe Austria. Siteul lui Minitechnik este de prezentare si nu de vanzare asadar este normal sa nu gasesti preturi.De altfel gasesti greu niste poze asa cum le prezinta pe site. Trebuie sa recunosti ca ai posibilitate sa vezi diverse detalii pe care de regula nu le arata nimeni ,nici chiar firmele producatoare. Exista site-uri de magazine in Austria si Germania care nu prezinta preturi iti arata gama de produse comercializata si locatia magazinului. De ce nu trimiti un mail sau de ce nu dai un telefon si intrebi ce te intereseaza.
 
Salutare tuturor.

In seara aceasta am vazut si pipait personal vagoanele din acest set. Vreau sa va marturisesc ca am ramas foarte impresionat. In timp, am achizitionat aproape toate vagoanele care au aparut cu sigla CFR la scara HO, indiferent ca au fost corecte sau nu, scumpe sau mai ieftine, mai bune sau mai putin bune din punct de vedere tehnic. Ceea ce am vazut asta seara depaseste chiar si vagonul de dormit de la Roco, care pana la aceasta aparitie detinea locul 1. La un pret comparabil sau chiar mai mic decat alte vagoane CFR, setul acesta depaseste net si prin calitatea realizarii detaliilor si prin modul de rulare pe sine, orice alt vagon CFR aparut pe piata pana acum. Nu as dori sa se creada ca fac reclama firmei care le comercializeaza, dar eu unul nu am mai stat pe ganduri in a le comanda (fara a plati un avans) dupa ce le-am vazut. Din punctul meu de vedere isi merita toti banii si va fi cu adevarat cadoul meu de Craciun.

Cu stima,
cotyRC6
 
Montalbano:
Nu m-am gandit la aspectul acesta si nici nu sunt atat de bun cunoscator al acestor detalii incat sa iti pot raspunde fara sa am la dispozitie ambele modele. Am si vagoanele Heris cumparate de la Rally, care la vremea respectiva m-au impresionat poate la fel de mult, exceptand dezaxarea rotilor si dunga de pe acoperis a unuia dintre ele. Erau oricum peste cele de la Tillig si ceva mai ieftine. Imi pare rau ca nu te pot lamuri in problema care te intereseaza. Tot ce pot sa iti spun este ca vagoanele ACME sunt peste tot ce am vazut eu pana acum. Repet acesta este punctul meu de vedere.
Cu stima
CotyRC6
 
Montalbano:
Am spus ca am achizitionat aproape tot ce a aparut CFR. Nu am luat de la Minitechnik alte vagoane CFR de persoane. Acestea vor fi primele.
Cu stima,
CotyRC6
 
Ar trebui sa lamurim doua mici detalii referitor la aceste vagoane.
1)- Vagoanele sunt facute de firma AF Models. Este adevarat, au o colaborare cu A.C.M.E. dar vagoanele sunt opera lor
2)- Aceste vagoane sunt corecte pentru ca s-au facut MATRITE NOI si nu cum s-a afirmat mai devreme ca ar proveni din matrite de la A.C.M.E. modificate
Producatorii au riscat destul de mult si vor sa vada acum reactia modelistilor romani. Daca aceasta reactie este slaba, atunci nu vor mai scoate alte modele.
Am constatat cu surprindere ca modelistii din Ungaria si Austria sunt mai interesati de acest model decat cei din Romania. Pana acum toti se plangeau ca nu exista modele romanesti. Iata ca acum vine o firma care anunta cel putin 3 modele de vagoane diferite fabricate la un nivel de detaliu cum nimeni nu a mai realizat pana acum, cu un raport calitate/pret foarte bun si reactia este cea care este.
Oare cand o sa intelegem ca daca nu exista vanzare nu vor exista nici modele noi si nu vom avea parte nici de preturi bune???
 
@MTK: Cei care am fost la Bv, poti fi sigur ca o sa achizitionam cel putin cate unul din fiecare(nu numai setul de AVA 200), reactia de acolo a fost pozitiva, cel putin din unghiul meu. Deocamdata sa apara pe piata pe piata la mai multe magazine si poti sa fii sigur ca o sa se vanda, mai ales la pretul care s-a anuntat.
Eu personal astep sa apara la magazinul meu favorit de trenulete (mi-a fost confirmat ca o sa le primeasca - asa e rally?)
 
@ CotyRC6

chiar ruleaza mai bine ca vagonul de dormit roco ???
si eu am mult cfr si clasez vagonul roco pe locul 1 pana acum
da si pt ca ruleaza ff bine chiar pe raze mici ....


(cred ca si daca ar face shina unchi de 90 grade vagonul roco ar lua curba :) ) :|
 
mixu:
Roco ruleaza foarte bine intr-adevar. Ceea ce cred eu ca il depaseste pe cel de la Roco, sunt detaliile si finetea executiei, atat la interior cat si la exterior, de accea am spus ca aceste vagoane sunt pe locul 1 din punctul meu de vedere. Eu nu sunt un prea bun cunoscator al tipurilor de vagoane, nefiind specialist in domeniu. Daca vrei un exemplu, nici nu as fi bagat de seama ca vagonul Roco are 4 usi fata de numai 2 cum are vagonul real. Este posibil ca cei foarte pretentiosi sa gaseasca defecte si acestor vagoane. Repet, Roco este depasit la capitolul detalii, si mai ales la interior. Am mai vazut vagoane ACME si sincer Roco sunt sub ele. Poate doar RAILTOP sa le depaseasca.
Cu stima,
CotyRC6
 
MTK:
Imi cer scuze. Ai dreptate vagoanele sunt produse de A.F. Models in colaborare cu A.C.M.E.. Toata stima pentru producatori.
Cu stima,
CotyRC6