Stiri

Un tren care transporta autoturisme Dacia a deraiat in Austria.
http://www.railpage.net/modules/news/article.php?storyid=2103

Oricum de cand nu mai circula trenuri pe acea linie, Miercurea Nirajului e un loc mort, lumea e nevoita sa se inghesuie in dube sa mearga la munca(mai nou nu prea mai are unde).

Salvarea acestui tronson ar fi normalizarea cum s-a procedat pe linia Alba Iulia - Zlatna si Satu Mare - Bixad.
Cateva tiruri cu traverse, altele cu piatra, ceva forta de munca de la penitenciare si se rezolva, preluata de un operator privat si cu o viteza de circulatie de minim 50 km/h atunci vor fi calatori numai vointa sa fie, ceea ce nu exista de 20 de ani in ceea ce priveste investitiile in calea ferata.

Sectorul transportului pe linie ingusta nu prezinta interes pentru operatorii privati din 5 motive :

1. Infastructura furata de hoti.
2. Infrastructura proasta care te obliga sa mergi cu 15-25 km/h.
3. Lipsa materialului rulant.
4. Viteza maxima de 40 km/h suportata de unele L45H.
5. Altceva in afara de navetisti locali (pe distante scurte 1-2 localitati) si turisti nu ai ce transporta, iar navetistii pe distante mari nu vor merge cu trenul 100 km in 4 ore numai de dragul de a merge cu Mocanita, vor lua duba pentru ca ii duce la destinatie intr-o ora.

Adevarul a spus:
Accident feroviar în Mexic, soldat cu 13 morţi / Cauza: Cineva nu a schimbat macazul corect
Noémi Varga
Captur㒠BBC News, de la locul accidentului feroviar din MexicCel puţin 13 persoane au murit în urma coliziunii dintre dou㒠trenuri, în nord-vestul Mexicului, cauza accidentului fiind eroarea umană’, a declarat purtă’torul de cuvânt al Procuraturii din statul mexican, Sinaloa.

Printre fiarele contorsionate ale trenurilor a izbucnit şi un incendiu, informeaz㒠BBC News. Oficialii de la faţa locului au declarat c㒠este vorba de trei marfare, pe care că’lă’toreau migranţi clandestini ce voiau s㒠pă’trund㒠ilegal în Statele Unite ale Americii. Unul dintre trenuri transporta porumb, care s-a împr㒺tiat la impact.

Aproximativ 75 de vagoane au fost implicate în coliziune şi 300 de persoane au participat timp de zece ore la operaţiunile de salvare.

Purtă’torul de cuvânt al Procuraturii din Sinoloa, Martin Gastelum, a declarat c㒠accidentul s-a produs din cauza unei erori umane: "Cineva nu a schimbat macazul corect", fapt ce a dus la decesul a 13 persoane şi ră’nirea a cel puţin alte cinci. Cele mai multe victime sunt migranţi neindetificaţi, în condiţile în care nu aveau actele de identitate asupra lor.

Gastelum a menţionat c㒠numă’rul morţilor ar putea creşte: "înc㒠mai că’ută’m s㒠vedem dac㒠mai sunt cadavre sau ră’niţi sub porumbul împraştiat în urma impactului".

Migranţii neidentificaţi sunt numai câţiva din sutele de persoane din America Centrală’, care îşi risc㒠vieţile pe că’ile ferate din Mexic, pentru a pă’trunde ilegal în Statele Unite.

Realitatea a spus:
16 ră’niţi, în urma unui accident feroviar din Germania
Un marfar a lovit un tren regional de pasageri care transporta 66 de persoane. Accidentul a avut loc în jurul orei locale 23.30 (00.30 ora României), în Saxonia Inferioară’, a afirmat purtă’torul de cuvânt al poliţiei din Hanovra.
Dou㒠trenuri s-au tamponat în noaptea de miercuri spre joi, în regiunea german㒠Hanovra, provocând ră’nirea a 16 persoane, a anunţat poliţia citat㒠de presa locală’.

Un marfar a lovit un tren regional de pasageri care transporta 66 de persoane. Accidentul a avut loc în jurul orei locale 23.30 (00.30 ora României), în Saxonia Inferioară’, a afirmat purtă’torul de cuvânt al poliţiei din Hanovra.

Mecanicul trenului de pasageri şi alte şapte persoane au suferit ră’ni grave şi au fost internaţi.
Cinci dintre vagoanele marfarului au deraiat pe şina pe care circula trenul de pasageri, care le-a lovit. Locomotiva şi dou㒠vagoare ale trenului de pasageri au deraiat în urma incidentului.

Stire feroviara: un copac a cazut azi dimineata in Mures :lol: . Desigur gluma, de fapt stirea serioasa e ca un copac a cazut pe locomotiva rapidului Mures intre Conop si Milova. Nu e de mirare, de azi noapte pe aici bate vantul in rafale de peste 70km/h, adica chiar mai repede decat merg trenurile :grin:

Revin,inca odata, la o stire mai veche data de "060-DA-001"in 10.06.2010 la pag.68,unde se facea referire la faptul ca pasajul la nivel cu calea ingusta de la Acatari a fost desfiintat si asfaltat....la fel ca si cel de la intrarea in Tirgu-Mures de la Cristesti.....
Ieri,23.06.2010,fiind in zona cu treburi,am ajuns si la Cristesti,ocazie cu care am "cioplit" in memoria aparatului fotografic,urmatoarele"fapte de viata"........

.......iar legat de normalizarea unei linii inguste....de exemplu pe Satu Mare-Bixad s-a lucrat cam doi ani pe 52 de km si a insemnat un terasament nou (paralel cu cel de ingusta) si alte poduri si podete,diferenta de tonaj fiind evidenta,plus alte gari si halte.....In rest,conditiile de repunere in functiune comerciala a unei "inguste" de catre un privat.......din pacate...asa este....microscopice sperante......
Tuturor sanatate si toate cele bune.

Dar pare a fi doar ingropata, nu cred ca au scos sinele.
Deci avem sansa ca peste un an s-o vedem inapoi, cand incepe sa se crape asfaltul.
Cine e din Bucuresti, si stie trecerea de la Morarilor, stie despre ce vorbesc. ;)

Probabil au scos liniile, anul trecut doar au pus un strat de asfalt peste iar dupa o luna era crapat asfaltul si au trebuit sa refaca vechile treceri :lol: . Totusi de 12 ani n-a mai trecut tren pe acolo, nu cred ca e o crima asfaltarea :pig:

...de exemplu pe Satu Mare-Bixad s-a lucrat cam doi ani pe 52 de km si a insemnat un terasament nou (paralel cu cel de ingusta) si alte poduri si podete,diferenta de tonaj fiind evidenta,plus alte gari si halte.....
Pai da ca pe vremea lui impuscatul vroiau sa fie totul nou, si in paralel sa nu se suspende circulatia.
Aici se poate merge pe acelasi terasament pentru ca oricum nu ai trafic, cat despre podurile metalice ele sunt identice cu cele de cale normala.

Si totusi cum naiba isi stricau masinile intr-un astfel de pasaj ?

http://www.panoramio.com/photo/18158659

Ca sa nu iesim in "off topic".....pe DN 13 la Acatari si pe DN 15 La Cristesti (iesirea din Tg.Mures spre Ludus-Turda),desi soselele au fost reabilitate si covorul asfaltic este foarte bun,......pasajul Cristesti era cel mai putin sesizabil la traversare (adica foarte bun).....pe cind cel de la Acatari era precum un sant transversal prost astupat,iar cind calcai pe sine ,acestea se lasau cam 7-10 cm sub rotile masinilor....
Ambele au existat pina la sfirsitul lunii mai anul curent,eu am trecut peste ele ........nu s-a turnat asfalt peste ele niciodata (a se vedea pozele de pe "Panoramio" ale lui "uhi67" cu Cristesti-ul /asa arata si Acatari-ul).......acum la "reabilitarea" pasajelor,linia a fost scoasa pur si simplu,iar acest traseu de ingusta pe Valea Nirajului este acum taiat in aceste doua locuri.
Aceasta linie mai are un pasaj la nivel in Leordeni la 2 km de Ungheni pe DJ 151D Acatari-Ungheni (ocolitoarea pentru camioane)....care sper sa fi ramas neatins (n-am mai trecut pe acolo de o luna si citeva zile)!
Din pacate asta este..."case closed"....................... :(

Bun, acuma ca s-a lamurit injurati-i mai bine pe tiganii din Tg Mures ca au furat 5 km de linie ingusta, nu pe cei de la drumuri ca au demontat 5 metrii :lol:

Atentie BLATISTI!

http://www.ziare.com/preturi/bilete-cfr/faci-blatul-in-tren-te-urmareste-fiscul-1024620

E.

Desi s-a intamplat acum ceva timp, tot observ ca se vorbeste de garnitura romaneasca de transport auto. Ceva nu e in regula zic, pe vagoanele cu pricina scrie mare STVA. Stiti ce este asta? Daca nu, cautare pe Google. Nu vad pentru ce sa arati cu degetul CFR Marfa si Berceanu, au ceva de a face cu firma STVA? Inca ceva, transporturile sunt asigurate.

Printre vestile triste as vrea sa semnalez un lucru chiar ok:

"Reduceri între 5-13% la cumpă’rarea cu anticipaţie a biletelor de tren
01-06-2010
CFR Că’lă’tori anunţ㒠publicul că’lă’tor că’, începând cu 1 iunie 2010, se acord㒠reduceri între 5-13% pentru cumpă’rarea cu anticipaţie a biletelor de tren (bilet preţ întreg/ copil).

Procentul de reducere se aplic㒠la preţul biletului de că’lă’torie şi la suplimentul de tren, în funcţie de perioada de anticipaţie a procură’rii biletului. Aceast㒠reducere nu este valabil㒠la tariful de rezervare a locului şi la tariful de supliment de pat/cuşetă’.

Procentul de reducere aplicat la biletele de tren cumpă’rate cu anticipaţie:
13 % reducere la cumpă’rarea cu anticipaţie peste 21 zile;
10 % reducere la cumpă’rarea cu anticipaţie de 11 pân㒠la 20 de zile;
5 % reducere la cumpă’rarea cu anticipaţie de la 6 pân㒠la 10 zile faţ㒠de data că’lă’toriei.

Reducerile menţionate se aplic㒠numai la emiterea electronic㒠a legitimaţiilor de că’lă’torie prin sistemele electronice de emitere (on-line, xSell) pentru bilet întreg şi bilet copil.

Informaţii legate de orarii, tarife, oferte etc. sunt disponibile în toate staţiile şi agenţiile CFR"

Sursa: CFR Calatori

Revenind, chestia asta trebuia sa se intample demult... adica in majoritatea tarilor sunt reduceri la biletele luate cu anticipatie plus ca si la transportul aerian se practica aceste reduceri.

Un bă’rbat de 44 ani a fost prins în timp ce încerca s㒠fure 75 litri combustibil din interiorul unui depous de locomotive.

C. Florin Ioan a fost surprins de lucră’torii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj – Biroul de Investigaţii Criminale în timp ce încerca s㒠scoat㒠combustibilul din depou. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar bă’rbatul este cercetat în stare de libertate pentru să’vârşirea infracţiunii de furt calificat

P.S. Nu puneti doar un link, el in timp dispare, va e lene si un copy/paste? :pig:

Apropos, ca tot am vazut in poza, de ce nu a luat chefere-ul desiro mai lungi ? Stiu ca exista, ca am vazut si la bulgari si la greci, numai la noi nu. Sunt ale lor modele mai vechi care nu se mai fabrica ? Nu de alta dar nu stiu daca am vazut pe undeva pe la noi vreun desiro singurel. Intotdeauna sunt fie cate 2, fie cate 3. Intr-adevar, daca le iei mai mici e mai simplu sa le gestionezi in garnituri mai mari. Dar cred ca un desiro de 4 vagoane e substantial mai ieftin decat 2 garnituri desiro ca la noi. Ce-i drept insa, la pret mai mic scade si shpa^H^H^H comisionul. Asta sa fie motivul ? Ca e perfect plauzibil la romani.

Desiro alea lungi sunt electrice, eu zic ca la noi nu s-au cumparat desiro electrice din cauza ca anumite persoane implicate in afacerea cu desiro au gindit cu buzunarele nu cu capu.