Stiri

Ca o stire care nu mai e stire, dar speram sa fie, a inceput Transport-Ar 2010, fara prea multe chestii feroviare, in gara nu au ocupat o linie in care sa prezinte vagoanele noi de la Astra, asa ca daca nu sunteti pasionati de dube sau de auto kitch tuning nu mergeti :lol:

Un alt episod din Traim in Romania.
http://www.realitatea.net/trecerile-la-nivel-cu-calea-ferata-din-cristesti-si-acatari-au-fost-desfiintate_717692.html
Este vorba de linia ingusta Targu Mures - Baile Sovata.
woow
Pe langa ca actiunea este ilegala, este trata ca o mare realizare a autoritatilor locale.

Acum de ce nu se sezizeaza nimeni ?
Aia de la militie ce fac ?
Frumos, bine ca ancheteaza oameni nevinovati si pe astia ii lasa sa distruga in voie...
Tara lui Papura Voda.

Pai e o mare realizare, linia au furat-o tiganii, nici nu mai poate pleca mocanita din Targu Mures, de ce sa-ti rupi masina pe un drum european care intersecteaza o linie inexistenta :mrgreen:

Datorit㒠efectuă’rii unor lucră’ri la infrastructura feroviară’, începând cu data de 15 iunie 2010 vor interveni modifică’ri în circulaţia trenurilor.

începând cu aceast㒠dat㒠trenurile Intercity 12011 şi 594 Bucureşti Nord - Caransebeş - Timişoara Nord şi retur, se vor anula pe distanţa Caransebeş - Timişoara Nord şi retur şi vor circula numai pe distanţa Bucureşti Nord - Caransebeş şi retur. în perioada 15 iunie - 5 iulie 2010.

- trenul Rapid 694 Timişoara Nord - Bucureşti Nord va circula ca tren R 13144 Timişoara Nord (pl. 13.46) - Bucureşti Nord (pl. 22.29);
- trenul Personal 9572 Timişoara Nord - Caransebeş va circula ca tren P 19216 Timişoara Nord (pl.7.36) - Caransebeş (sos. 10.04);
- trenul Personal 19213 (varianta trenului 9572) Caransebeş - Timişoara Nord va circula ca tren P 19217 Caransebeş (pl.13.20) - Timişoara Nord (sos. 15.39);
- trenul Personal 9196 Timişoara Nord - Drobeta Turnu Severin va circula ca tren P 19218 Timişoara Nord (pl.12.54) - Drobeta Turnu Severin (sos. 18.05);
- trenul Personal 9553 Orşova - Timişoara Nord va circula ca tren P 19219 Orşova (pl.13.06) - Timişoara Nord (sos. 18.20);
- trenul Personal 19214 (varianta trenului 9192) Timişoara Nord - Drobeta Turnu Severin va circula ca tren P 19220 Timişoara Nord (pl.14.18 ) - Drobeta Turnu Severin (sos. 20.26);
- trenul Personal 95553 Orşova - Caransebeş va circula ca tren P 19221 Orşova (pl.16.46) - Caransebeş (sos. 19.26)

http://www.adevarul.ro/locale/baia_mare/Vom_putea_calatori_cu_hotelul_prin_Maramures_0_277772644.html
Pina la urma s-a facut cu toata criza.Totul este sa vrei!

Uite ca se poate, bravo lor, desi sincer cam mic traseul totusi pentru un hotel, ca parca erau cativa zeci de kilometri. Dar sa faci o nunta pe roti, he he, interesant (numai sa nu cada mesenii beti din tren, ca e problem).
Pacat ca stirea m-a scarbit in final, iar pomenea de primul criminal alcoolic al tarii si prima curva a rromaniei, ca sunt marile personalitati asteptate. Nu mai moare draq odata sa scapam de imbecil ?
Dar hai sa lasam idiotii la o parte, si sa ne bucuram ca avem totusi traseu pitoresc. Poate ajung si eu anul asta prin Maramu, si clar nu pot sa ratez plimbarea cu mocanita.

Ziceau pe la stiri ca au intarziere "trinurile". Cica vara se dilata sinele si merg incet... Iarna e zapada si merg incet sau deloc... Primavara si toamna au cam disparut... Voila! :-D Tara scuzelor si a gasirii de motive, insa fara remediu. Aia din desert stiu sa aiba iarba verde ca o iriga, nordicii stiu sa se adapteze la clima rece. Toti oamenii de pe lumea asta fac treaba. Numai la noi hoti, putori si toata scursura. Nu stim decat mici si bere la padure, iar cand plecam daca am putea sa ne c...cam acolo sa nu mai treaca nimeni. Cat ne-o mai rabda Dumnezeu?

Faza cu base si amanta de 3,5 miliarde de euro pe criza e ca sa apara la ziar, altfel nu aparea, si ziaristii sunt sclavii sistemului si pana nu aud cele doua numa nu au orgasm :-x
Ar fi interesant de aflat pe ce ecartament e hotelul, din cate am inteles cand am foat la Viseu e pe normal, deci e un hotel static de fapt. Oricum ai ce vizita acolo, cat timp mai sunt copaci va circula mocanita cu aburi chiar daca pe lemne si nu pe carbuni :grin:

macleod a spus:
Uite ca se poate, bravo lor, desi sincer cam mic traseul totusi pentru un hotel, ca parca erau cativa zeci de kilometri. Dar sa faci o nunta pe roti, he he, interesant (numai sa nu cada mesenii beti din tren, ca e problem).

O sa fie hotel in statia cff Viseu,static,nu pleaca niciunde de acolo,am inteles ca i-au pus si locomotiva 150.000 -ul care era in Razboieni! :grin:

Este vorba despre locomotiva 150.216 care nu functioneaza si nici nu va functiona. Vagoanele de dormit sunt venite din Cehia, acolo au gasit vagoane in stare mai buna. Vagonul restaurant este tot din Cehia.

http://www.vol.at/news/vorarlberg/artikel/autozug-in-ausserbraz-entgleist/cn/news-20100616-04413588

Un eveniment neplacut s-a petrecut in Austria azi noaptea pe la ora 3:00 . Un tren marfar de 16 vagoane plin cu Logan-uri si Sandero a deraiat.

La ceea ce a dat ca stire "060-DA-001" la pag.68 a acestei rubrici,in 10.06.2010....revin cu citeva poze facute simbata 12.06.2010,cind - dupa o saptamina de peregrinari prin tara - venind catre Brasov dinspre Vatra Dornei,via Bistrita-Reghin-Tg.Mures,am ajuns la Acatari si i-am bagat im mama lor pe desteptii cera au aplicat SOLUTIA FINALA la pasajul la nivel cu linia ingusta de pe DN 13.........Niste cretini.....care atitia ani n-au reparat trecerea la nivel......ba nu.....au facut un lucru de mintuiala,fiindca pasajul avea acea imbracaminte cu folii cauciucate (solutie aplicata la c.f. dupa 1995),dar sub el nu s-a mai ranforsat terasamentul....au Taiat "nordul gordian",la sesizarea soferilor care oricum aveau obligatia de-a opri si a se asigura la treceri de acest fel........
Iata cum arata azi...totul..... ALOOOO,ai avut aprobarile necesare CNADR-ule ??????

Traim in Romanica si solutia finala.....e mai ieftina...la orice......

Si apropo de deraierea din Austria......cred ca acel proprietar de casa de acolo......n-a avut atitea masini in parcare in viata lui.......cu tren cu tot.... :grin: :grin: :grin: :grin:

Da, dar apropo de deraierea din Austria, se pare ca la mijloc era o defectiune tehnica... si tare ma tem ca defectiunea se va dovedi tot a garniturii romanesti. Asa ca se pare ca din nou CFR-ul va fi bun de plata: si pentru Daciile distruse, si pentru infrastructura austriaca. Bravos, Radu Berceanu, halal sa-ti fie!

Fiind cu treba prin imprejurimile Brasovului si aducindu-mi aminte de o informatie data de un coleg de-al meu care a vazut unde nu se astepta doua locomotive cu abur de cale ingusta (si care este paralel cu trenulismul).......am purces a le cauta....si mare mi-a fost bucuria cind le-am vazut "gazduite" cu mare "cinste si pretuire".....asa cum vi le arat in poze......

Pot face citeva mentiuni....Locomotiva care nu are inca placa cu numarul de serie pe ea,iar celelalte sint in culoarea alamei (de la stinga la dreapta - poza a doua) este comleta si in stare de functionare (cineva din curte mi-a spus ca-i in aceasta stare).In marchiza sint toate manometrele si levierele de comanda.Pe domul de abur,pe placa se poate citi : Nr.525 / 1949 / Uzinele 23 AUG. ,iar mai jos pe marchiza pe o placa cititi Depoul Tg.M . Dupa cum arata este reconditionata complet.
A doua locomotiva aflata inspre interiorul curtii....nu este reconditionata complet...mai are nevoie de vopsire exterioara....are nevoie de intreg sistemul de biele....iar in marchiza n-am putut vedea bine in ce stare si cit de completa este! Pe placa cu serie (toate placile ei sint pe fond rosu cu litere albe) este trecuta seria 764.160 si "Depoul Tg.M. !
Curtea este a unei firme ce lucreaza pentru calea ferata.
Oare si acest om ar putea fi pus la zid ca si Hocevar ?????

In ceea ce priveste Dacia si CFR Marfa am vazut duminica ca s-a intors ceva tren gol pentru transport auto cu locomotiva CFR Marfa ce tare scartaia si troncanea la Paulis la 50 pe ora, credeam ca au pierdut contractul :grin:
dimitrov a spus:
Oare si acest om ar putea fi pus la zid ca si Hocevar ?????
Eu zic sa nu le dai idei, destul au alocat 90 milioane euro ca sa fac un site deja existent(romania.nustiuce) deci nu mai da detalii ca avem 7 servicii secrete din care unul sigur citeste tot ce scriem :-D . Deh, am ajuns la 20 de ani de la mineriada sa avm mai multi securisti decat in noiembrie '89 :-x
dimitrov a spus:
pasajul avea acea imbracaminte cu folii cauciucate (solutie aplicata la c.f. dupa 1995),dar sub el nu s-a mai ranforsat terasamentul
Tin sa anunt ca acum un an cand s-a asfaltat/modernizat acel drum antieuropean au astupat trecerea, turnand si peste ea asflat :lol: . Probabil dupa au revenit si au improvizat trecerea la nivel mai ridicat al soselei, cu vreo 10 centimetrii si nu le-a iesit. Atunci anul acesta au zis "si asa nu-i linie folosita, hai s-o scoatem" :skul: .
Oricum de cand nu mai circula trenuri pe acea linie, Miercurea Nirajului e un loc mort, lumea e nevoita sa se inghesuie in dube sa mearga la munca(mai nou nu prea mai are unde).