Stiri

Pai discutia s-a dus dincolo de fondul imaginilor. Si a celor din Italia si a celor din Austria. De aceea m-am gindit ca daca nu postam, nu apareau discutiile astea.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16580378-analiza-cum-mergeau-trenurile-romanesti-1939-cum-merg-astazi-poveste-surprize-dezamagiri.htm

trist.... oricum faceti abstractie de... "aburi"...

D-lor, forumul se numeste lokomotiv.ro si nu este facut special (.eu) pt Europa, inseamna ca fiecare poate posta orice este considerat o stire interna sau externa si NU ar trebui sa fie un forum de dat cu parerea despre unul sau altul si ce anume a postat.

Adminul site, ar fi bine sa fii impartial si sa ai putin timp pt fiecare, un raspuns simplu in care ai fi putut sa-mi spui daca ai sau nu poze cu locomotiva avariata sau in ce depou de regionala s-a retras pt reparatii, era suficient :|

Ps: Este loc de mai bine :!:

@ Dan TM, link-ul cu deraierea din Italia e chiar interesant si iti multumesc frumos pentru el, chiar nu e nevoie de scuze. Calea aceea ferata (care face legatura cu Franta) este de-a dreptul spectaculoasa tocmai prin faptul ca trenul merge chiar pe buza falezei. In general merge in conditii de siguranta; exista insa si exceptii, dupa cum am putut vedea.

catalin a spus:
E doar un proiect aparut in urma accidentului din ianuaria cu YR-BNP. Atunci, o televiziune locala a filmat locul accidentului cu o drona si, cineva competent si care a rezolvat toate problemele tarii, a venit cu nazbatia asta.

Evident, inca o goanga imposibil de controlat si aplicat...

Este un act normativ în vigoare, OMT 8/2014, publicat în M.Of nr. 50/21.01.2014. A fost afişat pentru dezbatere public㒠în noiembrie... cu mult timp înaintea accidentului lui Iovan.

http://www.mt.ro/transparenta/2013/noiembrie/10_11%20HG.pdf

Art. 1. – (1) Operarea aeronavelor civile motorizate fă’r㒠pilot la bord în
spaţiul aerian naţional este permis㒠numai în zone de spaţiu aerian segregat temporar, înfiinţate, alocate şi activate conform reglementă’rilor aplicabile în vigoare.
(2) Zonele prevă’zute la alin. (1) se stabilesc în întregime în spaţiul aerian de clas㒠G, iar limita vertical㒠superioar㒠a acestora trebuie s㒠fie cu cel puţin 150 m sub limita minim㒠a spaţiului aerian controlat.
[...]
Art. 5. [...] (2) Prezentul ordin nu se aplică’:
2) Prezentul ordin nu se aplică’:
a) aeromodelelor, aşa cum acestea sunt definite şi clasificate de că’tre Federaţia Internaţional㒠de Aeromodelism şi de că’tre Federaţia Român㒠de Modelism, atunci când sunt utilizate în cadrul competiţiilor, demonstraţiilor aeriene sau al altor manifestaţii oficiale organizate de Federaţia Român㒠de Modelism;
b) aeronavelor civile motorizate fă’r㒠pilot la bord şi cu masa maxim㒠la decolare mai mic㒠sau egal㒠cu 1 kg, atât timp cât:
- sunt operate într-o zon㒠deschisă’, fă’r㒠construcţii cu destinaţia de locuinţă’;
- sunt operate fă’r㒠dep㒺irea câmpului vizual al persoanei care asigur㒠comanda aeronavei de la sol, dar nu mai mult de 150 m distanţ㒠pe orizontal㒠şi de 100 m distanţ㒠pe înă’lţime faţ㒠de aceast㒠persoană’;
- nu au montate pe ele aparatur㒠pentru filmare sau transmisie de date.

Prin perioada comunismului era o lege care interzice orice tip de fotografie şi filmare aeriană’.

Pai tu ai uitat ca astia au ramas tot cu ideeile formate in perioada comunismului?
Plus ca acuma le este frica sa nu le vada cineva domeniile dobindite.

Lucrand in domeniu, am ajuns la concluzia ca legile in Romania sunt faute pe vine si ca raspuns imediat la o anumita nemultumire populara. Intra-adevar dronele propriu zise ar trebui restrictionate din moment ce interfereaza cu dreptul la viata privata (atata timp cat zboara peste proprietati private), sau pot afecta intr-o anumita masura traficul aerian daca sunt folosite in anumite locuri, DAR problema in Romania este ca in aceasi oala (lege) data pe vine a fost incadrat si aeromodelismul, acest hobby fiind condamnat la disparitie sau ilegalitate...

nu cred ca Luftverkehrsgesetz interzice aeromodelismul...

Pai daca pui camere video pe model... Acum nu stiu ce va fi in viitor cu vagonul cu camera a lui Bogdan I ;-). Cum ar fi sa nu ai voie sa pui nicio locomotiva pe diorama daca nu are RK facut:)

Problema care se pune in Romania nu este cea legata de lezarea vietii private (camera) ci despre presupusa perturbare a a traficului aerian...de parca toate ultrausoarele si tot zborul VFR se face la altitudini de pana la 50-100 m AGL. Oricum mi se pare o aberatie sa ai nevoie de autorizatii speciale emise de romatsa pentru a zbura un aeromodel si mai mult de a-i face si anunta plan de zbor... macar la cum stim noi sa facem legi aici, nu au trecut sanctiuni in acel ordin...

Urmatorul pas: interzicerea pasarilor ca doar si ele zboara la altitudini mici.

Ma gandesc acum, ce s-ar intampla daca o pasare ar da peste un aeromodel...

Cred ca interzicerea dronelor are mai multa legatura cu anume proteste legate de o anume viitoare exploatare cand s-au folosit drone pt a transmite imagini pe internet...

Nu exist㒠o limit㒠deasupra proprietă’ţii de la care nu se mai consider㒠proprietate privată’? C㒠aşa... s㒠m㒠apuc şi eu s㒠dau în judecat㒠TAROMul pentru avionul care îmi zboar㒠pe deasupra casei, c㒠doar e pe proprietatea mea :-D

Zborul pân㒠la 3 - 400m nu ar trebui s㒠perturbe cumva traficul aerian... mai ales c㒠drona e ghidat㒠prin GSM sau prin Wi-Fi. C㒠ar însemna c㒠şi dac㒠m㒠sui la ultimul etaj din turnul IFMA, mobilul meu perturb㒠aeronavele, ceea ce clar e fals.

Cu drone pot fi scoase la iveal㒠multe nereguli, gen:
- furtul de lemn
- diversele exploată’ri ilegale, gen Roşia Montană’
- furtul de fier vechi
- vilele bine ascunse de ochii publicului şi nedeclarate ale miniştrilor, parlamentarilor şi apropiaţilor lor
- şantierele de infrastructur㒠şi alte şantiere unde se sifoneaz㒠bani publici
- traficul aglomerat despre care Oprescu spune c㒠nu există’
- cursele ilegale de maxi-taxi

Aşa c㒠legea e benefică’, doar 90% dintre politicieni au afacerii în domeniile respective :))

Ar trebui intr-adevă’r interzise, dar în zone cu adevă’rat unde este nevoie de protecţie.
De exemplu în zona aeroporturilor, deorece o dron㒠scă’pat㒠de sub control (sau nu) poate provoca un accident catastrofic.
Dar de la a interzite total, pân㒠la a impune restricţii este o distnţ㒠infintă’.

Pentru puliticieni e mai simplu s㒠generalizeze ceva, decât s㒠personalizeze (nu pot gândi)

O zi faină’!

CFR reloaded.... sau mai bine zis : nimic nu se pierde , totul se transforma....in bani...

Dei CFR plateste "unei firme din Constanta " ( care o fi aia nu stim, ca nu se spune, e secret / a ! ) circa 1200 lei per 6 oameni PER ZI ....

Oare ce salariu LUNAR au acei oameni --paznici care trebuie sa se bata cu oamenii--neoameni si care trebuie sa indure invective si scuipati ..... ?
700 lei + bonuri ???

Deci un om produce pentru respectiva firma 6000 lei , iar el poate, si zic poate, primeste acei bani de mai sus, eventual chiar si 1000 lei + bonuri...

Omul respectiv trebuie motivat corespunzator pentru ca EL va trebui sa faca fata scuipatilor, injuraturilor si ..eventualelor incaierari cu "neoamenii " !

Acel zis bodyguard va fi in linia intai, fata in fata cu NESIMTIREA !!!

De aceea va trebui motivat puternic financiar , altfel
...SPAGA REDIVIVUS !!!

http://ro.stiri.yahoo.com/proiect-pilot-agen%C8%9Bi-paz%C4%83-%C3%AEn-trenuri-%C3%AEn-lupta-171421834.html

PS:

Acuma nu dau eu cu pietre, dar tot umbla pe forumuri de ziare un tip care spune lucruri NU foarte bune despre dl. Valentin Dorobantu ( managerul privat al CFR Calatori ), cica poreclit in lumea CFR-ului ca si "Smart"...

Se stie ceva concret despre acest aspect ?

Intreb si eu...

Si ceva link-uri despre cele spuse mai sus , din presa "libera "....

http://www.ziuanews.ro/stiri/valentin-dorobantu-directorul-cfr-calatori-chemat-la-guvern-112844

http://www.enational.ro/dezvaluiri/valentin-dorobantu-a-pompat-banii-din-cfr-calatori-in-contul-din-panama-361597.html/

Si un interviu in ziarul "Bursa":

http://www.bursa.ro/in-timp-ce-conducerea-cfr-sa-a-fost-demisa-managerul-cfr-calatori-nu-am-niciun-stres-legat-de-controlul-ministrului-226521&s=companii_afaceri&articol=226521.html

Marius.

începând cu data de 24.02.2014, operatorul de transport feroviar de că’lă’tori SC REGIOTRANS SRL nu mai opereaz㒠pe relaţia Nă’dab – Gră’niceri, astfel trenul R 14407 se anuleaz㒠începând cu data de 23.02 iar trenurile R 14404, 14405, 14406, 14408, 14409 se anuleaz㒠începând cu data de 24.02.

Am auzit ca a inceput macelul la Brasov . Am inteles ca LEM-ul este istorie. Ceva masuri luate de catre parintele cailor ferate BR ?

Da, asa se pare LEM a fost casata.

http://www.forumtrenuri.com/t175p70-locomotive-parasite

parintele??
te referi cu sensul de popa nu?
adica popa cailor ferate
:-( :-?