Regionala CFP

Te urasc :)))
Asa ceva caut si eu pentru TT si nu gasesc ieftin...de fapt cam deloc...:)))
Oricum vezi ca in loc de bolduri sa pui niste ace de siguranta... Sunt pentru siguranta... si daca vine vreo incundatie poti andoca locomotiva la mal:))

:))

Tu vrei sa faci un vagon de cl a 3-a CFR din anii 1920, un fost prusac ca in pozele de la Sinaia din 1924?

Eu am ales alte vagoane, unele care sunt aproape identice cu ce au ajuns la noi dupa WWI.

Un prusac C3 Pr07 pentru C3 (clasa a 3-a) C.F.R.
Roco 45411
3fa8e852a87065f07dfe29e009580a324.jpg

foto ebay.at

Un C3 pentru C3 (clasa a 3-a) C.F.R
Roco 44505
6.jpg

sursa - http://www.modellbahn-community.net/forum/threads/neuanschaffungen-april-2008.11225/

Putem face si un C3 (clasa a 3-a) C.F.R. cu 5 compartimente
Roco 45410
5131ac1fce5e25a473cc4f17cfc5c4633.jpg

foto ebay.at

Inca nu am cautat si nu stiu daca este model, as vrea si un BC3 ( clasa 2/3) bavarez, ala e fara cabina de frana si fara luminator.

Mare lucru nu e de facut, trebuie sa pun pe usi literele de la A la F si cifra 3, sa dau cu negru pe sasiu peste unele inscriptiile prusace/bavareze si sa pun C.F.R. La C.F.R. au fost pastrate numerele originale.

La vagonul tau au fost puse invers literele pe usi, F E D ... in loc de A B C ... Indiferent cum te uiti la vagon A-ul trebuie sa fie la cabina de frana.

Da Florin,ai dreptate, vagoanele de la Roco sunt numai bune pentru vagoanele cu 3 osii din prim-planul imaginii lui Willy Pragher

https://www2.landesarchiv-bw.de/ofs21/bild_zoom/zoom.php?bestand=20946&id=1303773&screenbreite=1366&screenhoehe=738

Insa, vagonul din spate, este identic vagonului meu, are tot 6 compartimente precum celelalte, insa dispuse 1+5, cabina franarului este plana.
Am vazut la Horia, la N, un vagon cu aceeasi dispunere a compartimentelor, in versiunea fara cabina si sunt sigur ca nu este un model fantezist :P

La vagonul Flm ar mai trebui adaugate aeratoarele , asa cum se vede in fotografie, taiate scarile (in poza treapta superioara este cate una pentru fiecare usa) si poate ne mai indica altcineva alte modificari, care nu se vad :)

Trage sau impinge? :P
Acelasi lucru s-a intrebat si fotograful meu, cocotat intr-un pom, sa vaza mai bine liniile regionalei.

Ceva vanzoleala, au sosit cele 2 vagoane noi , comandate mai demult...

Pana sa isi gaseasca fotograful un loc mai bun, ferit de ochii Sigurantei, au aparut 2 cazane, ce erau garate pe alta linie.

Nelamurit fiind in continuare, se coboara din pom si mai face un ultim cadru inainte sa se ascunda.

Si totusi, trage sau impinge? :roll: :P

Eu zic ca sta pe loc ! :grin: Frumos castel de apa avem.

Eu tot cu vagoanele prusacele in cap.

De la 3 osii putem trece la boghiuri:

Romania - Iasi - Gara 1
873_001.jpg

sursa - http://www.delcampe.net/page/item/id,196504873,var,Romania--Iasi--Gara-1--photo-85x60mm,language,E.html
foto facebook.

Avem model de la Flh cod 5802:
7799.jpg

Dar:
- model din anii 1983
- prea inalt, prea scurt
- proportii la cutie gresite.

Sau dai un ban si stai in fata:
45263
45263-Abteilwagen-C4-KPEV_0e99212c77.jpg

45259
45259-Abteilwagen-C4-DRG_fffe69121c.jpg

Eu chiar nu stiu ce sa fac, sa dau 100 euro pe Brawa si sa am model corect sau sa dau 25 euro pe FLH si sa am un model departe de realitate.

Aaa, am comandat asta:
45462
45462.png

Pentru un CFR ep II.

Dai un ban si ai modelul corect pentru restul vietii. :P
Daca iei ce nu trebuie, o sa fii tentat sa iei ce trebuie. :-D Si ajungi la vorba, "Sunt prea sarac sa cumpar ieftin". :roll:

Suta la suta de acord cu Cosmin! :grin:

Intotdeauna vei fi frustrat daca vei cumpara unul fals si apoi il vei converti cu bani grei sau cu munca grea. Si ce daca ajungi sa bagi cutterul intr-un vagon de 100 de Euro... e tot plastic :|

Da. :-D

Eu am comandat 2.Au venit 4, au ramas 2 in magazin, una bucata s-a maritat si la asta mi s-a oferit o reducere frumoasa, nu puteam sa refuz. :grin:
Mai ales ca imi plac G-urile foarte mult...