Modulele Clubului Improvizat Bucuresti

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Ziua a treia de lucru.

PDI si Bogdan ajuta la pregatirea clipsurilor pentru alimentarea sinelor ( lipesc fire pe ele).



rezultatul:



si o privire sub "sasiu"





Eu am taiat polistirenul de sub sina in vederea realizarii prismei de balast

Am pornit de la asta:



Si am ajuns la asta :





Spre seara cu ajutorul lui Lok am inlocuit cat de mult s-a putut tot ceea ce inseamna clipsuri izolatoare datorita faptului ca sunt inestetice

de exemplu :





Unele au ramas pentru ca nu se mai aliniau sinele dar in alte locuri am pus clipsuri metalice pe care le-am cositorit, lipituri perfect curate care asigura si rezistenta mecanica si conductivitate. Urmeaza dupa ce punem balast sa taiem liniile pentru a nu face scurtcircuit in bucla.

Aspect curat aproape invizibil al imbinarii sinelor:









Eu am mai lucrat intre timp la o carare ce va lega cele doua cabine din dreptul bretelelor










A rezultat o luunga carare



Cutiile de vopsea din fundal joaca rolul de fixare a sinelor pana se intareste aracetul cu care le-am lipit de terasament.

Am gasit asta:



Si ne-ar fi de folos sa facem balastul pentru terasament dar este alb, aveti sugestii pentru colorarea lui intr-un anumit fel ?


Multumim pentru participare si implicare de la stanga la dreapta : Rastel, je , BogdanRA, PDI (in prima poza) , BrCosmin (in a doua poza)







Opera de arta a lui Bogdan, pacat ca o vom ingropa vesnic in ... iarba !

 
La loc de verdeaţă’.
Eu vreau sa multumesc Improvizaţilor pentru ca pot sa fiu cu ei si sa facem ceva fain - zic eu -.
Am enorm de învă’ţat, iar practica este mai buna decat zece teorii.

Oricum nu am prins faza cu înlocuirea clips-urilor izolatoare. Stiu cum ară’tau, abia astept sa vad cum arat㒠acum.
 
Da, e pietris Noch, gri. Dar, deoarece am vrut sa realizez o zona neintretinuta, am presarat deasupra si ceva praf din ograda.
 
sogard_2003 a spus:
Ziua a treia de lucru.

Am gasit asta:



Si ne-ar fi de folos sa facem balastul pentru terasament dar este alb, aveti sugestii pentru colorarea lui intr-un anumit fel ?

Doar intreb, de ce folositi acel pietris? Cati metri de linie aveti de nu este convenabil sa folositi pietris de la WS? Banuiesc ca asta este motivul principal pentru care folositi materialul din punga. Am scris parca la dioarama facuta in 10 zile cat pietris trebuie pentru 1 m de sina.
 
Salut,

Nici eu nu inteleg aceste tendinte de a munci in plus pentru a face ceva care arata mai prost decat similarul cumparat care oricum este ieftin (5-6 lei / punga).

Fratilor decat daca vopsiti fiecare piatra individual, pietrisul de matza/pesti/etc nu o va arata niciodata la fel de bine ca cel de noch, sa nu mai zic de cel de WS.

Parerea mea.
 
@Gam3: nu, nu ai scris. Ai dat alte cotatii, poate (repet POATE) nu am vazut eu bine, dar daca poti sa redai/refaci calculele si sa ne spui... nu ne suparam deloc:)))

Topicul tau este aici: http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8750&postdays=0&postorder=asc&highlight=zece&start=45

Am vazut ca ai scris de iarba, sol ca si coduri (utile de altfel)

deci...multam in avans de informatie.
 
Daca o sa fie toata lumea de acord vom cumpara WS sau Noch. Eu unul as merge pe WS ca sa fie facute bine din prima.

Restul ce parere aveti ?
 
As merge tot pe WS, n-are rost sa reinventam roata mai ales ca timpul preseaza ! Cat material intra cu aproximatie pe 1m de sina?
 
Cu o punga de pietris WS de 200g am facut 2 metri de linie. Poate voua va iese mai mult sau mai putin. Am folosit Noch la dioarama de la muzeu , parca cu o punga de 250g am facut 1 metru. Cum am folosit pietris si de la Noch si de la WS recomad pietrisul de la WS.

LE

am incurcat dioramele, la nebunia mea am scris codul si cantitatea folosita:
Gam3 a spus:
Planul de sus a ramas in aer, pana nu fac schimbari in camera nu ma mai stresez.

Pana la diorama zilele astea am taiat ceva OSB din vechea diorama, am cumparat iarba sine si pietris ca sa fac un modul pentru poze.
Am vrut ceva simplu, linie dubla electificata. Dimensiune 1000x500 mm.





Pentru terasament am folosit pietris de la Woodland Scenics cod 95651, la 2 metri a intrat aproape o punga.
 
Elemente precum balastul liniei au mare impact vizual, fie in cadrul expozitiilor fie in pozele macro, acolo unde si un fir de par pare imens.
Improvizatiile le inteleg, insa doar daca e vorba de elemente care sunt in partea "ascunsa" a unei diorame sau de materiale scumpe. In cazul pietrisului, nu e cazul.

Pietrisul ocupa pe modulele voastre cel putin 20% din spatiu....

Calitatea aplicarii acestui material face diferenta intre ceva placut optic si o improvizatie. Am folosit Noch si WS (asa cum ceva vreme in urma am folosit boabe de mac, talas etc) si as merge oricand pe WS fara regrete. Pretul e cel scris mai sus de colegii de forum insa efectul obtinut este de .. pietris real. Combinand variante diferite de culoare, in functie de zona liniei (triaj, linie curenta) de epoca dioramei (abur sau TGV) si wheatering, se pot obtine efecte interesante. Ori asta ne dorim toti, nu ?

Alegerea unui substitut ieftin si "adaptat" precum nisipul de pisica/peste/reptila/dromader, etc. o sa "doara" mai tarziu. Din pacate va fi prea tarziu pentru ca schimbarea acestuia va deteriora sinele/patul de pluta (daca este folosit), etc....
Din pacate suntem prea saraci sa folosim solutii ieftine.
 
aici va contrazic si va invit sa comentati rezultatul obtinut cu pietris pentru acvariu (care este piatra maruntita, nu compozitie chimica precum "pietrisul" pentru pisici) in topicul de mai jos.

http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6488

o punga de 2,5 kg=4,75 euro.
 
Evident exista intotdeauna posibilitatea de a folosi exclusiv produsele din comert. In anumite cazuri preturile sunt mici, pentru unele repere insa sunt de-a dreptul exorbitante. Parerea mea este ca se poate obtine un efect suficient de realist prin folosirea de material natural, sort sau nisip, care insa trebuie cernut pentru a se ajunge la granulatia corespunzatoare. Un efect suplimentar se poate obtine prin vopsirea suplimentara a balastului, folosind de exemplu un aerograf, mai ales in zonele unde factorii de mediu isi spun cuvantul (ulei sau multa vreme trecuta de la schimbarea balastului).
In modelism fotografia macro isi spune cuvantul, pentru ca orice imperfectiune este multiplicata pe imagine, insa la o vizualizare normala, lucrurile se comporta mult mai bine.
 
S-a ridicat problema taierii liniilor flexibile de la piko dupa montare in curba . Credeti ca exista posibilitatea sa apara fenomenul de linie rupta (unghi intre cele doua segmente rezultate dupa taiere ?