Modulele Clubului Improvizat Bucuresti

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

sogard_2003

Well-Known Member
Trenulist
19 Ianuarie 2016
3.617
67
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Dragi prieteni de suferinta , impreuna cu ajutorul a cativa pasionati de pe plaiuri bucurestene am pornit la drum cu constructia unor module pentru participarea noastra la expozitii si nu numai.

Am inceput prima data cu o bucla de intoarcere construita foarte rapid si cu ce am avut lamdemana prin vara lui 2012 cu 3 saptamani inainte de expozitia de la Rasnov.

Modulele au fost cat se poate de simple din toate punctele de vedere, am utilizat materialele pe care le-am avut din donatiile fiecaruia si le-am facut cat mai ieftin posibil.

Ei bine, in cele ce urmeaza vreau sa va prezint cum s-au schimbat lucrurile pe module, cum am inceput treburile si ce urmeaza sa facem.

In primul rand am pornit de la un plan nou, ce cuprinde o bucla putin mbunatatita si cateva module standard pregatite pentru intercalarea lor in orice moment in cadrul altor module dintr-o expozitie.

Asadar planul buclei de intoarcere:

Spatiile cu gri nu sunt module , este spatiu liber destinat accesului la trenuri, sine si altele.

Am ridicat pe picioare cele trei module existente si am mai construit inca trei la dimensiunile standard 500 x 1200 mm.

Structura de sub planseu este facuta din PAL de 16 mm iar placajul folosit la fata modulului este din tego de 5 mm in trei straturi.

Poze din timpul lucrarilor :

Pentru patul de balast am folosit polistiren extrudat de 5 mm

Andrei s-a ocupat de fixarea pe pozitii cu aracet, decuparea a facut-o mecanno .


Eu m-am ocupat de pozitionarea macazelor si pregatirea pentru gaurile n care vor veni fixate actionarile macazelorGauri (nu dinalea la care va ganditi voi) :
Andrei slefuieste gaura :
Ne pregatim sa lipim materialul pe care vom face prisma de bal;ast si fixarea macazelor :Intre timp s-a uscat aracetul si ne apucam sa fixam liniile curbe de pe bucla de intoarcere.

Aici am folosit sina de set piko pentru ca nu doream sa ne mai chinuim prea mult cu fixarea flexibilei si cu alte probleme intalnite la racordul flexibilei pe raze mici:

Am fixat macazele pe pozitii, aici am folosit macaze Peco de raza larga cu inimi ce vor fi polarizate din comutatoarele ce se vor monta pe actionarile macazelor:

Am inceput sa facem racordul intre bucla de intoarcere si macaze cu ajutorul sinelor flexibile de la piko:Intre timp am pregatit si breteaua de la intrare pe bucla deoarece avem linie dubla

Vom face si o mica zona de triaj sau un mic depou (inca nu ne-am hotarat si asteptam idei in continuare) pentru asta am facut un racord si un macaz pentru a avea doua linii de triere:

Pana acuma cam atat am reusit sa facem, urmeaza mai multe pe masura ce avansam si avem timp.

Stadiul actual :Multumiri pentru BogdanRa , Andreiul , PDI-ul, Catalin Mecanno si nu in ultimul rand LDH-ului
 
:D Dupa cum scrie si titlul e vorba despre club, o improvizatie Ad-Hoc ! De ce intrebi ? E ceva in neregula la module ? :D
 
:D Nu pot prezice viitorul Catalin, daca ramane ceva permanent as fi tare bucuros, eu zic ca odata porniti la drum nu ne mai oprim. Acuma totul depinde de fiecare membru.
 
Salut

Ma bucur sa fiu alaturi de voi, desi nu am fost exact cand trebuia:))) dar am si eu surprize pentru voi.

Treaba este super... Dragos... here we go! de data asta chiar stim ca am plecat mai departe...
 
Bogdan, abia astept surprizele ! Dar sa fie placute :D !

Hai cu ideile pentru zona cu doua linii !! minitriaj ? minidepou ? altceva ?
 
Salut!
Eu propun sa avem o zona cu descarcare/incarcare. Daca m-as duce cu gandul mai departe as propune si un segment H0e, dar deja exageram...

As merge eventual cu o macara (pe care POATE o facem sa mearga) de mutat containere de pe camion pe vagon? Ah?

Idei "este" multe
 
Bravo domnilor, felicitari pentru initiativa ! Astept cu interes continuarea ... Primiti membri noi ? Improvizati, bineinteles :)
 
In sfarsit ati inceput improvizarea improvizata cu dreptul , spor la lucru, lasati ideile si idioti sa curga, si asteptam cu interes dezvoltarea improvizata.

Cat despre HOe - cu riscul ca majoritatea sa-mi sara in cap - modul(e) functionale la aceasta scara nu va recomand, eventual ceva static deoarece sunt foarte sensibile locomotivele si sinele si o sa aveti numai batai de cap. Cei care au lucrat cu asa ceva pot confirma.

Bafta
 
Buna domnu'
Cat despre HOe - cu riscul ca majoritatea sa-mi sara in cap - modul(e) functionale la aceasta scara nu va recomand,

Nu iti sar toti, iti sar numai eu si asta ajunge :D
Las' ca vezi tu cand mai ajungi pe aici, Scufita Rosie! :evil:

Nimic nu este legat automat de "batai de cap" daca se lucreaza bine, cu materiale corecte si cu o oarecare precizie... Nu e Ne sau Nm, e totusi H0e...
 
Visam si noi frumos cu HOe-ul asta ! Se pot face multe , maini iscusite avem si multi dornici de lucru mai ales ... dar bani ? :D Trista treaba dar adevarata facem cum avem posibilitatili.
 
Hmmm, nu mai invertiti cutitul, ca doare; de mult imi doresc ceva H0e; macar pe module sa fie; insa din pacate nu acum, din motive financiare.

Si eu subscriu la o zona de descarcare: rampa depozite, spatii de depozitare, eventual o macara.

Pentru triaj nu, pentru ca nu ai spatiu, iar depou.... idem.
Si eu visez la uzina de reparatii vagoane/locomotive si alte chestii, sau o zina industriala cu linie incastrata in drum (evident, cu piatra cubica), cu o locomotiva de manevra care trage de 2 vagoane pe poarta fabricii, etc. Insa pentru asta trebuie spatiu.

Nu stiu inca, ramane de discutat.

PS: materialul rulant H0e nu mi se pare nici mai scump nici mai ieftin decat cel H0 de exemplu.
 
Sincere felicitari! Sper ca treaba cu improvizatia sa treaca si sa ajungeti un club in toata regula! Spor la mesterit!
sogard_2003 a spus:
Visam si noi frumos cu HOe-ul asta ! Se pot face multe , maini iscusite avem si multi dornici de lucru mai ales ... dar bani ? :D Trista treaba dar adevarata facem cum avem posibilitatili.

Treaba cu finantarea este dureroasa peste tot, dar trebuie sa ne adaptam vremurilor si sa folosim materiale din care sa mesterim tot ce avem nevoie: cladiri, stalpi, console, vegetatie si altele.
Cu aproape 100 de lei poti cumpara jumatate de coala de forex de 1 sau 3 mm grosime. Si ce lucruri poti face cu materialul astaaaa.... :cool:
 
A doua zi s-a incheiat cu finalizarea lucrului la cercul pe care se intorc trenurile si lucrari pe la macaze si am montat intre macaze si actionari bucati de cartoane sa nu se scurga pietrisul terasamentului.
PDI s-a ocupat de taierea liniilor si "cuplarea" lor cu macazele...

Iesirea pe bucla din partea stanga este gata conectataLa partea dreapta a buclei intervine si Lok
FIxarea sinelor se face prin gaurirea blatului si montajul cu ajutorul acelor de gamalie
BogdaRA ne ajuta cum poate , de jos !
Aproape de finalizare
Inchiderea cercului
S-au fixat si legat pe pozitii sinele din linia curentaEu am fixat si macazul din viitoare zona de ... ? acolo e .
Sinele de trecere dintre module, urmeaza ca dupa ce punem pietrisul de terasament sa le taiem la imbinarea dintre module
O vedere cu breteaua pe pozitia finala
O vedere de ansamblu
Multumiri pentru participare , LDH , PDI, Lok , BogdanRA , BrCosmin ! Daca am uitat pe cineva ....


PS: Astept in continuare pozele de aseara pentru a putea continua povestea, cosmin ? bogdan ?
 
Salut, ti le trimit acum cu transfer.ro; este clar ca lumea va crede ca eu sunt un betivan NEratat, deci ma va trimite la echipa lui Sandy de la Cluj... Poate reediteaza Desperados videoclipul s sunt tocmai bun pe acolo:))

PS: In pahar nu era bere... mmmda, cred....