LOCOMOTIVELE ELECTRICE

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

DORIN

Well-Known Member
Trenulist
25 Aprilie 2016
634
0
BUCURESTI
LOCATION
BUCURESTI
am observat ca printre noi sunt citiva iubitori declarati ai locomotivelor electrice si pentru a le da sansa de as vedea micile vedete pe site si celorlalti de a le admira cum se cuvine, m-am gindit ca ar fi bine sa avem un topic special pentru acest subiect...
va rog deci colegi forumisti sa postati aici fotografii ale locomotivelor electrice indragite din colectia personala si sa adaugati linga ele citeva date tehnice si nu numai, atit ale modelului cit si ale piesei reale :wink:
 
Salutare
Mi-a fost mai greu sa ma decid care locomotiva sa o aleg :D,dar cel mai mult prefer locmotivele electrice ep.III-IV,asa ca am ales locomotiva elvetiana Ae6/6 de la Roco sa o prezint in acest topic.Roco ,in prezent nu mai produce aceasta locomotiva.
Cateva caracteristici tehnice:
-Tractiune pe toate cele 6 osii
-nu are cauciucuri de frictiune,in schimb este prevazuta cu inele din bronz pe 2 dintre osii.
-lumini albe-rosii in functie de sensul de mers (in fata se aprind 3 faruri albe si in spate unul rosu :wink: ceea ce este specific locomotivelor SBB)
Suspensia boghiului este indentica cu cea a locomotivei diesel 060-DA CFR
Cateva poze: 
Salutare,
Pentru moment va prezint locomotiva electrica 1043.010 OBB oranj/bej, cl.Bo-Bo, care acum e vopsita CFR.Niste date tehnice:motor cu volant, tractiune pe toate 4 axe(2 roti cu cauciuc), interf.digitala.
 
intradevar doua frumuseti ale locomotivelor electrice. am putea spune doua reprezentante demne ale acestei categorii de locomotive!
recunosc ca nu sunt un adept al locomotivelor electrice pe macheta, cu toate ca imi plac mult, poate din cauza pacatoasei de catenare atit de dificila si de incomoda mai ales la depozitarea dioramei...
lipsa spatiului in locuinte ne obliga sa facem multe compromisuri, din pacate...
 
DORIN
recunosc ca nu sunt un adept al locomotivelor electrice pe macheta, cu toate ca imi plac mult, poate din cauza pacatoasei de catenare atit de dificila si de incomoda mai ales la depozitarea dioramei..

Oare din acest motiv sa fie asa de putini cei ce nu au electrice?Poate nu au aparat foto?Eu chiar as vrea sa vad si alte locomotive.
 
miine am sa pun poze in sfirsit o sa reusim (nu de alta dar se va ocupa fiul meu de asta)am si eu una mai veche cred ca din 1984 adica luata atunci la primul meu salariu chiar daca aveam atunci TT este o loco de manevra
 
Sal ,

Intru si eu in acest topic cu doua achizitii recente, dar foarte frumoase:

BR 242

image011.jpg


BR 163


image012.jpg
 
Frumoase si locomotivele moderne, desi fan al epocii a II-a, nu insemna ca nu am si un Taurus ROCO. Dar tot asa ceva imi merge mai bine la inima!

detail


detail


Este o locomotiva seria 1189 BBO trecuta dupa anschluss sub livreaua DRG E 89.1.Aici in dubla tractiune cu BR12 DRG (214 BBO)

PDI
 
salut !

frumoasa locomotiva

Si eu sunt pentru epocile mai vechi II, III si IV dar materialul rulant inca sufera de prezenta pe liniile mele
Sper sa pot sa-mi iau un BR 55 si un BR 57 adica seria 40 si seria 50 de la CFR

BR55

BR55.jpg


BR 57 (foto MPUrsu - Oradea)

BR57.jpg


Desi am postat la locomotive electrice am vrut sa subliniez ca-mi place foarte mult materialul rulant din Ep.II, Ep.III si Ep.IV

Legat de electrice am un E69 care trebuie adus pe linia de plutire.
Este varianta fara pantograf - Piko - unii spun ca ar fi existat si o varianta pe acumulatori (!)

Picture011.jpgPicture012.jpg


Daca nu a existat o varianta cu acumulatori va trebui s-o reconstruiesc putin
 
este destul de buna ma refer la aspect cu putina munca si migala o sa arate bine nu stiu cum functioneaza :?: ma refer la E69 LDH daca te tuci duminica prin tirg la Vitan Barzesti poate gasesti o E69 sau un start set care are E69 eu am mai gasit ,am avut-o dar nu stiu de ce m-am razgindit si i-am dat-o inapoi era de culoare rosie :!: vezi ca poate gasesti .bafta :wink:
 
Salut LDH si FloS imi pare rau ca nu pot veni la tirg duminica sa ne cunosteam ,mai vorbeam dar lipsesc motivat este ziua nevestei si a socrului de nastere si mergem la tara duminica dar poate in alta simbata sau duminica ne vedem tot pe la tirg sau la ALEEA CASTANILOR ca si pe acolo se mai gasesc trenulete second hand(unde se vind tot felul de ciurucuri linga statia RATB spre magazinul CRIS-TIM)
 
pai Silviu "La multi ani" sotiei si socrului ...si ne-om vedea cand avem timp...petrecere frumoasa duminica.
 
multumesc pentru urare :D in alta ordine de idei nu mai are nimeni loco electrice sa le prezinte ca poate mai vedem ceva interesant sau ceva nou :?: :shock: