Linia Ingusta Electrificata de la Busteni

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Mersi...vai saraca cum arata. Voi va dati seama ca este prima locomotiva electrica din Romania?
Un model ceva ar stii cineva? Sau merg pana la Busteni saptamanile acestea?
 
Dragos a gasit o imagine si asa este.In gara din BUSTENI este expusa locomotiva si un vagon ,am cateva imagini facute recent ( 04.06.2012)
,
,
,
,
Este bine prezentat si intretinut, pe o bucata de linie mica garnitura iti atrage atentia chiar daca esti in trecere cu trenul prin gara.
 
Tin minte de pe un forum ca si macazele erau ceva special, pacat ca nu s-au pastrat.
 
Salutare din nou
Am ajuns pe lumina in Busteni si am facut si eu cateva poze. desi stiu ca au facut si altii si le-au pus aici prefer sa le pun si pe ale mele , poate conteaza pentru cineva care va face macheta asta:
 
Este expusa in gara Busteni, asa cum se vede si in poze.
O gasiti acolo, toti cei interesati. Din pacate, fabrica si reteaua pe care a circulat pana acum cativa ani, sunt istorie.
 
Se poate desena/reconstrui pe hartă traseul căii ferate prin Bușteni? Ar fi folositor pentru o eventuală dioramă.
 
In principiu, daca este vointa, se poate !

Din fericire, inclusiv in mediul online, exista suficiente imagini ale acestei linii (inclusiv filme, vezi youtube) dar si amintiri in mintea multora, inclusiv a subsemnatului. M-am oprit de multe ori in drumurile mele prin zona sa vad ce mai este acolo, asta pana cand, evident, fabrica a disparut. Daca te referi la sectiunea electrica post 1981, vorbim de un segment de linie industriala care facea legatura intre cele doua sectii ale fabricii de hartie. Nu e cine stie ce ...complexitate de linie. Linia originala facea legatura intre fabrica de celuloza si cea de hartie. Urmele in teren se mai gaseau pana aproape de telecabina prin studentia mea cand mergeam prin zona. Dar, si in cazul acestui segment sunt destule surse cat sa ne facem o idee cum arata, inclusiv poze. Din ce-mi aduc aminte complexul de linii, funicular etc, apare in toate ghidurile montane cu Bucegiul pentru ca au disparut relativ tarziu. Material documentar exista daca vrea cineva sa se documenteze.

Da, poti face o diorama interesanta, linia mergea paralel cu cateva linii de garare de "normala" ...traversa un DN, sectiile vechi ale fabricii aveau o arhitectura deosebita. Da, in principiu se pot face multe intr-un spatiu mic....poate sa fie un subiect interesant pentru o mica diorama industriala de tipul celor prezentate pe carendt.com....
 
Din cate am auzit, planurile liniei s-ar afla inclusiv la arhivele de la Ploiesti, insa cand au legat dosarul au cusut direct prin plansa impaturita. Asta e boala generalizata la arhivele noastre...
 
Alex, apreciezi foarte mult contributile tale si toate pozele de arhiva pe care le-ai postat. Informatia despre arhivele despre Ploiesti este minunata si importanta, doar o sa te rog sa stergi ajectivul dintre virgule, statutul tau pe forum este prea sus pentru un ajectiv atat de general :D .

Catalin te rog daca se poate sa postezi o harta veche cu descrierea traseului sau macar o trimitere la un gid care o arata.

Alex, Catalin, Radu o sa incep prin a posta o imagine din satelit si bucata de linie pe care o cunosc personal si din poze. Rog sa completati.

Cu linie puctata am facut traseul de care nu sunt sigur, dar daca va uitati pe imaginea postata de mine in topicul despre AEG si O&K veti vedea locomotiva de la 1899 pare sa fie pe linia puncatata.
 

Atașamente

  • busteni.JPG
    busteni.JPG
    174,4 KB · Vizualizări: 367
Funicularul Schiel - Busteni
http://www.forumtrenuri.com/t3314-funicularul-schiel-busteni?highlight=Busteni