Expozitie de Modelism Feroviar la BRASOV, editia a II-a

Poze noi

Se pot observa foarte bine detaliile de la interior, manerele usilor, casutele pentru rezervarea locurilor, si altele. Sub boghiu sunt prezente pe osii discurile de frana si intreg mecanismul de actionare al acestora.

Vagonul de dormit nu este cu nimic mai prejos, scaritele usilor sunt realizate cu fotodecupaje, interioarele sunt realizate in detaliu.

Aceste 3 modele sunt practic prototipurilor seriilor ce urmeaza a fi lansate pe piata in luna ianuarie 2009.

Vom reveni cu noutati.

Firma "Amintiri Feroviare" este din Barlad.

Fondatorul firmei, Adrian Corodescu, a lucrat timp de 5 ani la ACME ca si vopsitor (de aici si adresa de italia), intors in tara a infintat aceasta firma si a investit 15 mii euro intr-o matrita pentru a produce vagoanele AVA200. Cu putina consiliere din partea celor de la ACME a reusit sa produca aceste vagoane.

Daca aceste modele vor avea succes pe piata, vor urma si altele, inclusiv de epoca.

superbe modelele CFR. foarte reusite dupa cum se vede din fotografii.

Acum 5 minute a fost la PROTV la stiri un REPORTAJ de la expozitia de la Brasov si de la lansarea DA-ului la BUCURESTI.

A fost frumos.

Ma bucur ca am putut vedea cateva secvente cu diorama lui d-lui PANAIT.

Vagoanele au niste detalii care m-au lasat cu gura cascata.Nu va suparati,ASTEA merita 47 de euro!
Ma bucur nespus ca exista o asemenea initiativa la noi si doresc sa il felicit pe d-l Corodescu pentru curajul si discretia cu care ne-a surprins.
Florin a facut deja comanda pentru mine(multzam!!!) si cred ca la un asemenea raport pret/calitate vor fi destui doritori.
s

carcotas sa fiu, vagonul de dormit arata mult mai bine decat locomotiva TAM TAM lansata in gara.

http://stirileprotv.ro/bin/front.php?media_id=60204873&section_id=18

Salutare

Am avut ocazia sa ajung ieri la Brasov si sa ma bucur de aceasta reusita deplina a organizatorilor. Cea ce se intampla azi la Brasov este o mare "sarbatoare" a pasionatilor de modele feroviare din Romania. In opinia mea este una din cele mai reusite expozitii de acest gen de la noi din ultimii ani.
Am reintalnit cu mare bucurie multi dintre pasionatii din toata tara pe care numai in astfel de imprejurari rare mai ai timp sa-i reintalnesti. Felicitari maxime organizatorilor. Se pare ca de acum incolo la Brasov aceasta expozitie o sa devina traditie. Atat ca si posibil participant dar cat si ca vizitator nu prea ai voie sa ratezi un astfel de eveniment.

Am facut azi dimineata un montaj de cateva minute cu un material filmat ieri. Precizez ca ce se vede in imagini este doar o parte din ceea ce ofera acest eveniment.

Multumim,Florin Tuica .pentru reportaj!
La drept vorbind,consider ca este pe departe cel mai important eveniment modelistic feroviar al anului si se vede ca am evoluat cu totii ca si comunitate.
Felicitari cu totul speciale pentru Bogdan,stiu ca nu i-a fost deloc usor sa organizeze acest eveniment care,sincer,arata "ca si afara".Personal cred ca ar trebui filmat si de catre un camaeraman profesionist cu HD si apoi facut un montaj,ca e pacat.Probabil ca ati rezolvat deja aceasta problema.
Intr-o asemenea zi importanta pentru modelismul feroviar romanesc,intr-un moment in care sintem o comunitate puernica si care a facut investitii serioase in acest hobby,nu pot sa nu remarc faptul ca inca nu sintem suficienti de uniti.
Cu toate neajunsurile sale(ca sa ma exprim elegant) ,DA-ul romanesc ar fi trebuit lansat la Brasov,in cadrul acestui eveniment.
In fine-ca si co-organizator al expozitiei Machetist,nu pot decit sa fiu invidios(dar am si o scuza,Machetist nu e numai de trenuri :grin: ) si sa spun raspicat:Bogdan,e o onoare ca te cunosc personal!
Numai bine,
s

Salutare tuturor
Multumesc de aprecieri si sper ca la anul tot cu ajutorul si participarea voastra sa o facem si mai lata :grin:
Multumesc in mod special "mainilor mele drepte " fara de care expozitia nu ar fi ajuns la un asa nivel
Vescu Florin , Vornicu Florin , Nagy Gabriel (KFC :| ) , Coste Vasile ,Dan Moisa si nu in ultimul rand dl Balteanu Corneliu reprezentantul Centrului Cultural Reduta , un om care chiar daca nu are nici o legatura cu trenuletele a avut incredere in noi si ne-a acordat tot sprijinul pentru a face aceasta expozitie un eveniment unic la Brasov .
Ma bucura faptul ca in acest an am avut un numar record de reprezentanti ai firmelor importatoare care s-au intrecut in a-si face produsele care le reprezinta mai cunoscute publicului larg
Lansarea vagoanelor CFR de catre firma Amintiri Feroviare (reprezentant ACME ) in paralel cu lansarea DA-ului la Bucuresti intareste faptul ca incepem sa existam pe harta lumii in domeniul modelismului feroviar .
Visul meu este ca aceasta expozitie sa devina un obicei anual de intalnire a tuturor modelistilor, importatorilor din Romania si din strainatate.
Primul pas a fost facut prin prezenta la Brasov a dl. Gayer MĂĄrk reprezentantul muzeului feroviar Nostalgia din Budapesta si a unui reporter al unei reviste de profil care au venit sa faca un reportaj si sa aparem intr-o revista in Ungaria .

PS. Sunt foarte obosit dar este o oboseala placuta pe care oricand am ocazia as acumula-o alaturi de voi .

BOGDAN I a spus:
si a unui reporter al unei reviste de profil care au venit sa faca un reportaj si sa aparem intr-o revista in Ungaria .

Acel reporter este chiar redactorul sef al revistei Indohaz din Ungaria, revista de calitate, editata de pasionati pentru pasionati. Dansul a fost foarte incantat de ceea ce a vazut.

Frumoasa expozitia, felicitari!
Speram sa devina traditie.

Ca si bagator de seama pe acolo, pot spune ca Bogdan merita Felicitari din plin pentru ce a reusit sa faca la Brasov in pline alegeri. Expozitia a fost un succes, vizitatorii putand sa admire cam de toate ptr toti din domeniul Modelism Feroviar. Sper la anul sa vedem cat mai multe diorame.

Felicitări pentru expoziĂžie, însă puteaĂži să spuneĂži Âşi voi că pe 1 Decembrie nu va mai fi nimic Âşi voi fi invitat să merg la BucureÂşti să văd cele 3 prototipuri de vagoane care fuseseră puse în cutii Âşi a căror scoatere de acolo pentru 1 minut nu cred că v-ar fi cauzat mari întârzieri (oare reprezentantul firmei Minitechnik nu doreÂşte să le vândă? (Âşi eu pot spune că lucrez în vânzări Âşi Âştiu că un client e mai uÂşor de convins când i se arată produsul, chiar dacă nu poate fi cumpărat atunci, decât atunci când doar vede niÂşte poze), având în vedere că eu + 4 tovarăÂşi am putea cumpăra din acele vagoane când vor apărea). (îmi cer scuze pentru halul în care a ajuns acest pliant, dar am făcut o călătorie până la Întrosura Buzăului Âşi l-am Ăžinut în buzunar).