Expozitie de Modelism Feroviar la BRASOV, editia a II-a

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Florin,ai perfecta dreptate si asa este,n-a fost chiar "funny"...... Daca prin "absurd" s-ar suprapune...hai sa vedem cine mai are prin tara un modul-doua pentru interconectare...in ideea existentei unei "rezerve".
Oricum,vom impune sub toate modurile o devansare a programului....apropo...: cind sint "prezidentialele" ???
Nenea Vescu.....toate "instiintarile" legate de raspunsuri la subiectele forumului imi intra la "spam"......
Cu bine.
 
dimitrov a spus:
toate "instiintarile" legate de raspunsuri la subiectele forumului imi intra la "spam"
Intra in folderul SPAM, selecteaza unul din anunturile forumului si fa click pe NOT SPAM. De acum inainte, toate mesajele forumului vor ajunge din nou in INBOX. Problema a aparut fiindca, din greseala, ai dat click pe REPORT SPAM cand era selectat un mesaj al forumului.
 
Desi nu s-a putut publica in numarul din decembrie-ianuarie, a carei aparitie a coincis cu expozitia, iata pagina dedicata prezentarii expozitiei din numarul de Februarie 2009 a revistei INDOHAZ din Ungaria.

 
Cred ca Prognosis are motive sa fie mandru, fiindca vestea despre "diorama din sufragerie" a ajuns pana in Ungaria! Felicitari!

De asemenea, ati vazut cine a facut pozele din revista?
Multumim frumos, Imre!
 
In curand voi face traducerea articolului.
De mentionat ca descrierea primei poze este gresita dat fiind faptul ca deasupra dioramei X apare reclama Clubului Feroviar Crisana s-a facut presupunerea ca aceasta diorama apartine Clubului Feroviar Crisana ceea ce nu este adevarat dupa cum bine stiti. Poza a doua facute de T. Hamori Ferenc redactorul sef al revistei Indohaz.
 
Acum traducerea paginii
Am fost si noi acolo: la expozitia de la Brasov

Colectii si colectionari

Cu putina întârziere va prezentam grandioasa expozitie de modele feroviare desfasurata la Brasov, unde si delegatia IndĂłhĂĄz a fost bine-venita. In deschidere: am vazut multe lucruri frumoase, si daca ne vom întoarce si la sfârsitul anului viitor, vom vedea lucruri si mai frumoase.


Centrul Cultural Reduta, cladire mai demult locuita de sasi, a fost un loc prea mic pentru a gazdui multimea de vizitatori: desi erau asamblate doar patru diorame, aglomeratia devenea de multe ori o stare permanenta.
Dintre expozanti s-a prezentat si Clubul Feroviar "Crisana", modele lor putând fi admirate si la expozitiile desfasurate în Ungaria, deoarece oradenii au o relatie foarte consistenta cu modelistii maghiari; ultima oara ei au participat la o expozitie din Miskolc. Înafara de modelistii de pe malul Crisului au mai participat si Trainsylvania Railway Club din Cluj, la fel si clubul din Arad: Ar-Rail Club la expozitia de la Brasov.
La Diorama de la Slobozia ne referim într-un paragraf separat. Tema fictiva a influentat imaginatia creatorului, care da continut filozofic modelismului feroviar. Dupa spusele lui, ceea ce este construit in mai multi ani, e deja întelepciune, pentru ca trebuie sa modelezi. Blumenberg, care nu exista în realitate, la scara 1:87 prezentata printr-o compozitie eclectica totusi are multe obiecte:cu toate ca este mica dimensional vorbind, sunt 22 de metri de sine - pe acestea pot circula sase trenuri în sistem analog - si mai multe obiecte realizate prin creativitatea modelistilor. Iluminatul exterior, stâlpii sunt facuti din mina de pix si aplicele din pioneze iar frunzele plantelor din oregano.
Scurta noastra vizita la Brasov ne-a dat ocazia de a ne convinge despre stirile din est: da, în România, modelismul feroviar este în plina desfasurare; iar piata a crescut, mai multe firme producatoare de modele si-au facut aparitia - din ce în ce mai multe firme ies cu modele românesti. Asteptam continuarea; care suntem siguri ca va fi, e sigur!

Descrierea fotografiei numarul 2:
Wartburgul se vede rar astazi in Romania in comparatie cu Desiro-ul care este prezent pretutindeni, acum si ca si model....

Descrierea fotografiei numarul 3:
In triajul acestei gari de pe diorama se afla modele in valoare de peste 2 milioane de forinti.

Descrierea fotografiei numarul 4
In acest instantaneu a la Blumenberg se poate observa utilizarea minei de pix si a pionezelor in confectionarea lampilor stradale.
 
:D nu m-am putut abtine sa nu rad cand am citit ca stalpii lampilor stradale sunt confectionati din pasta de pix. si eu care credeam ca sunt facuti din mina pixului golita de pasta! :D
 
Totusi, este doar o mica eroare de traducere. In textul original nu se vorbeste de pasta, ci de mine de pix. Sa apreciem efortul lui 060-EA de a traduce textul!

Cu bine,
 
toata onoarea pentru 060 EA. e o traducere reusita si o informatie pretioasa. dar totusi nu am putut sa nu ma amuz de pasta aia. no offence.
 
Cit inseamna 2 milioane de forinti?
Lasind gluma la o parte sa ar trebui sa observam aprecierea colegilor maghiari.
Adrian
 
oricum este ceva pnt modelismul romanesc , sa se vb despre noi in afara tari ? o sa vina si vremea sa le dam peste nas celor de afara pnt ca oameni talentati eu cred ca avem numai ca poate nu vor sa se afirme