Dacă tot am terminat diorama şi modulul de poze am zis să mai fac ceva. Aşa că m-am apucat de 2 proiecte:
- un LDH din ABS de 1 mm, va fi pe şasiul unei Geton de la Bachman;
- o staţie digitală formată din NanoX-S88 ( fără partea de S88 ) cu GenLI-S88 cu un Minimaus v2A, o interfaţă S88 ( toate de pe site de la Paco) cu BOD-uri după schema lui
dac.
lucrez în paralel la ele, la LDH am decupat platforma şi capetele de la cabină - încă nu am poze.
La partea electronică adică staţie digitală, l-am stresat pe colegul
dac , pe PM , mai toată săptămâna, ca să pricep şi eu cum e treaba cu schemele de pe site-ul lui Paco.
Mulţumesc încă odată
dac pentru răspunsuri şi mai ales răbdare
Sâmbătă am lcumpărat piesele, iar astăzi am făcut placa cablată de la NanoX-S88. Am printat din pdf-ul de pe site-ul lui Paco planul cablajului, pe faţa lucioasă a unei coli foto cu imprimanta laser ce a fost setată pe ,, Best,,. Am decupat poza exact cât era placa ( placa am spălat-o bine cu det. de vase şi partea de burete mai tare) şi cu fierul de călcat pe maxim, timp de cca 5 min am presat bine, bine bucata de hîrtie printată ( faţa printată pe partea de ,,cu,, de pe placă). Am lăsat un pic să se răcească cât să nu mă frig, după care uşor am dezlipit hîrtia de pe placă, astfel traseele au rămas lipite pe placă
După aceea am găurit cu şpiral de 0,5 mm şi am băgat placa în soluţie de clorură ferică pentru corodare
După corodare am curăţat tonerul cu acetonă de la nevastă-mea
Pentru prima mea placă realizată cred că ieşit destul de bine. Mi-a tremurat un pic mîna la datul găurilor, dar e acceptabil. Am uitat să zic că după găurire, pe marginea găurilor am presat uşor cu vîrful unui marker permanent deoarece se vedea cuprul. Urmează să lipesc piesele.
Vă ţin la curent.
Mersi încă odată
dac pentru sfaturi.