Diorama TT

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Da frumos,nu am cuvinte, ce asi vrea eu sa vad mai de aproape este ultimul nivel ,acela cu turnul de apa .Poti sa ii faci o poza mai de aproape
:aplauze:
 
Sa ne faci si noua un scan la factura de curent :D

Doi la mana : relieful e regulat pe toate partile, incearca sa rupi ceva acolo, sa completezi cu alte unghiuri (pante)

Daca pui si lumini rosii vei primi legitimatie de la Clubul Funar :D :D :D

Pentru asta ar trebui sa anulezi luminile verzi ca nu suporta :mrgreen:

Si daca accepti , fa un dig acolo unde se termina apa-n iarba (asta e indicatie pretioasa).

Spor la disco!
 
Salut obiwan.
Un beculet consuma 50mA, iar un led 20mA. Insumate nu stiu daca ajung la 150 watti.
Nu stiu cum ai observat ca relieful este regulat, nu am inteles la ce te referi.
Lumini rosii exista la semafoare.
Intr-adevar lumini verzi nu am decat tot la semafoare.
Iar daca nu ai observat, apa nu se opreste in iarba.
Oricum multumesc de sfaturi.
:(
 
Cand spuneam de regulatul reliefului, ma refeream la faptu' ca ai foarte mult plan, al dracului de orizontal si elemente la 90 grade ce rasar brusc din iarba.
Nu tin sa te contrazic, dar daca tu sustii ca apa nu se termina-n iarba atunci trebuie sa te cred si sa nu ma uit la poza.
Daca tie iti place ce ai scos, e OK, io am intervenit pentru a-ti sugera ca trecerile de la orizontal le vertical nu se fac peste tot cu vinclul, daca ma intelegi. Nu insist, e opera ta, sper ca functioneaza, asta e cel mai important. Spor!
 
obiwan, eu tot nu înţeleg treaba cu relieful. M㒠tot uit la dioram㒠şi m㒠gândesc la ce te referi, la ce ră’sare brusc din iarbă’, la 90 de grade. Sunt case, stâlpi, etc. S㒠le fac înclinate?
Din cele 2 circuite unul coboar㒠altul urcă’. în faţ㒠(sud cum îi spui tu) cota e de + 5 cm, la râu şi remiz㒠este 0, iar cea de sus + 10 cm. Râul se duce pe lâng㒠deal sau munte cum vrei să’-i spui, trece pe sub cele dou㒠poduri şi ajunge la marginea dioramei, acolo se termină’. Voi pune, în viitor, pe acea latur㒠un poster. Diorama nu este finalizată’.
 
relieful de sub castelul de apa de iegzemplu, dar nu mai insist, lasa-l cum iti place tie ;-)
 
Nu daţi cu pietre pentru c㒠difuzorul de la Taurus st㒠pe locomotivă’, dar efectiv nu încape înă’untru. Am vrut s㒠folosesc setul de 2 difuzoare de la ESU (cele mai mici, un difuzor are diametrul de 13 mm) dar tot nu încă’peau, din cauza formei aerodinamice al modelului de locomotivă’.
 
cornelTT a spus:
obiwan, eu tot nu înţeleg treaba cu relieful. M㒠tot uit la dioram㒠şi m㒠gândesc la ce te referi, la ce ră’sare brusc din iarbă’, la 90 de grade. Sunt case, stâlpi, etc. S㒠le fac înclinate?

Nu se refera la case, stalpi si etc., se refera la versantii dealurilor si/sau muntilor care "rasar" brusc, nu chiar la 90 gr dar pe acolo, si ai impresia ca linia si celelalte se afla intr-un canion cu albia mai mult sau mai putin lata.

In poza de mai jos, desi este multa lumina, se vede limpedeIn spatele peronului este un versant, aproape vertical, pe care sta un castel de apa.


Stiu ca esti restrictionat de spatiu/suprafata - o chestie valabila pentru toti - si de aceea ai ales aceasta varianta care nu reprezinta o "crima" dar atunci cand ceri lamuriri, observatii, critici, laude, te poti astepta si la ce a spus Obi chiar daca el le spune, uneori, mai alambicat.

Spoor!
 
Ai dreptate LDH, acum înţeleg observaţia. Dar dup㒠cum ai remarcat am fost limitat de spaţiu. De exemplu nu-mi place cum mi-a ieşit muntele din partea dreaptă’, în care portalul de la tunel st㒠ca dracu, dar acolo am şi întrerupă’torul de la lumin㒠şi spaţiu mic, oricum asta este. La fel nu sunt mulţimit nici de traseu e prea simplu. Dar acum 2 luni jumă’tate ţineam şinele şi materialul rulant prin cutii şi nu puteam s㒠m㒠joc şi eu.
:D
Oricum m㒠gândesc s㒠fac alta, dar nu curând c㒠nu vreau să’-mi omor nevasta. :D
 
cei de la www.elriwa.de au reusit sa bage difuzorul in locomotiva Taurus, poate te inspiri de la ei si reusesti si tu
 
ELRIWA - TT - Soundmodelle, Umbau in eigener Werkstatt
Durch die 8 pol. Schnittstelle und den ausreichende Platz, ist der Einsatz eines leistungsstarken LokSound 3.5 möglich. Wir verändern die Leiterplatte und benutzen einen speziellen Resonanzkörper. Somit ist auch bei dieser Lok der 20mm Lautsprecher zum Einsatz gekommen.
asta e explicatia (eu cu germana sunt zero), cand deschizi link-ul ai in dreapta "soundloks TT" care iti deschide o lista cu toate locomotivele la care au pus sunet printre care si Taurus la care are explicatia de mai sus, sper ca am fost mai clar, nu cred ca dau mai multe detalii sau nici eu nu stiu sa caut, cert e ca se poate
 
am deschis link-ul şi am ajuns acolo unde spui, dar îţi d㒠modelele care au în dotare decodor de sunet şi preţul lor. Alt㒠explicaţie nu am vă’zut. Din ce practic㒠am fă’cut pe locomotivele mele am constatat c㒠se poate dar nu am ce-mi trebuie. Din mă’sură’torile mele trebuie modificat un pic şasiul, pentru c㒠e mult spaţiu pierdut dedesupt. unde este transmisia de la motor. Nu pot modifica şasiul existent pentru c㒠aşa a fost proiectat. Precizes c㒠locomotiva e fabricat㒠de PIKO. La BR151 am scos geamurile de pe lateral şi bordul de la un capă’t şi am rezolvat problema, am instalat setul de 2 difuzoare de 13 mm, asta în condiţiile în care nu am cumpă’rat varianta decodorului micro, adic㒠pentru TT şi N, pentru c㒠nu decodorul încurcă’, ci difuzoarele. La Taurus am încercat la fel, şi ar fi mers dac㒠nu ar avea linia curbă’, aerodinamică’. Asta e, pentru plă’cerea sunetului merge. Nevastă’-mea mi-a propus s㒠bag difuzorul într-un vagon, dar că’nd eşti lâng㒠dioram㒠îşi dai seama c㒠sunetul vine de la vagon şi nu de la locomotivă’. Am ales ră’ul cel mai mic.
 
Durch die 8 pol. Schnittstelle und den ausreichende Platz, ist der Einsatz eines leistungsstarken LokSound 3.5 möglich. Wir verändern die Leiterplatte und benutzen einen speziellen Resonanzkörper. Somit ist auch bei dieser Lok der 20mm Lautsprecher zum Einsatz gekommen.
Se refer㒠la faptul c㒠decodorul folosit este LS v3,5 cu 8 pini, deci nu este cel special pentru TT adica LS micro v3,5. De asemenea spune c㒠foloseşte un difuzor special de 20 mm, eu am vrut s㒠pun de 13mm şi nu încape. De aceea cred c㒠e vorba de modificarea şasiului sau utilizarea unui alt fel de şasiu.