Diorama mea la H0(C.F.W.R)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Wesley

Active Member
7 Octombrie 2010
163
1
Resita
LOCATION
Resita
Salutare fratilor.Deschid topicul acesta pentru a-mi arata si eu creatia.Diorama este in lucru,mai are de suferit multe.Este in proportie de 35% terminata.Va voi pune niste poze la dispozitie care,sper eu sa va incante privirea si dece nu chiar sa ceara sfaturi care ar putea fi aplicate.

Vorba lunga,saracia omului.Asa ca haide sa trecem la treaba :))

Sa incepem cu inceputul :).Si anume cu o mica imagine de ansamblu a Dioramei.Aceasta imagine este vazuta si facuta de pe muntele dioramei.Spatiul de pe diorama va mai fi completat curand cu vreo 2 casute,dar asta cand vor vi resurse si timp de construire :)).Am sa continui cu cateva poze.

gara orasului. o gara simpla si modesta deschisa oricand pentru orice vizitator.:)

Biserica oraselului.
In imagine se observa si o doamna proaspat iesita din biserica si binedispusa de la spovedire :))

Si sa nu uitam de casa preotului de langa biserica :p.

Cateva poze de pe strazi.O mica poza cu triajul.


Asa si sa nu uit.Cateva poze cu unul din colturile dioramei.

Si ca sa inchiei ''deocamdata'' cum trebuie am sa pun o poza cu un apus de soare,in care batraneii cazati la hotel se relaxeaza pe bancute.Este prima mea diorama inceputa asa ca e clar ca nu e perfecta.In ceea ce priveste protectia liniei de margine in special in partea din fata ,inca se cauta solutii pentru aceasta.Problema a mai fost pusa pe tema asta,la prima mea incercare de postare a dioramei ,atunci cand era mult mai simplaca sa zic asa.
In ceea ce priveste criticele,sfaturile ,si dupa cum stim ca fara astea nu se poate,oarecum sunt binevenite.

Va urma ca in viitorul apropiat, cat de cat sigur peste 2 saptamani voi veni cu poze noi.Muncitorii Orasului ''Tounsville'' vor incepe cat de curand lucrarile la strazile si trotuarele orasului.Dupa acest proces ce va dura o vreme,se va incepe plantarea gazonului si a arbustilor,copaceilor pe intreaga suprafata a dioramei.Dar pana tunci va las sa savurati pozele.

Cu Respect ''Wesley''
 
  • Like
Reacții: Stefan
Am sa las o mica lista cu locomotivele ce au apartinut Depoului dioramei mele dea lungul timpului.Este o lista destul de interesanta atat numeric cat si din punct de vedere al produselor.Locomotivele sunt puse in ordinea in care au trecut odata prin depou.

1) BR 185 Piko ''CONNEX''
2) BR 253 Piko ''Herkule''
3) BR 111 Roco
4) BR 218 Lima
5) EA 060 AF models ''Clasica''
6) BR 189 Piko ''Railion''
7) BR 218 Piko
8 )BR 182 Piko ''Taurus'' MAV
9) BR 182 Piko ''Taurus'' Komby verkehr
10)Rh 1110 Roco ''OBB''
11)BR 215 Roco
12)V100 Roco ''DR''
13)BR 120 Roco ''DR''
14)060 EA AF Models ''CFR Marfa''
15)BR 98 Piko ''DB'' (prezent)
16)BR 212 Roco ''DB'' (prezent)
17)BR 182 Piko OBB (prezent)
18)BR 111 Roco ''DB''
19)V100 Roco ''DB''(prezent)
20) BR 185 Piko ''HGL ''Privat'' (prezent)


Ultimele doua sunt si acum prezente in depou.

Wesley
 
dupa cum zice site-ul piko, ar exista.....

http://www.piko-shop.de/index.php?vw_type=artikel&vw_id=209
 
bogdanra a spus:
Salut. o intrebare pornita de la o discutie din alt topic: exista TAURUS la MAV? nu vorbesc de marca de locomotiva, dar de titulatura...

Tot de la alt topic:
http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2594&highlight=mav
 
Sallutare fratilor.Vin cu topicu asta deoarece am niste nelamuriri.Am creat o schema dupa care aveam de gand sa imi iluminez cladirile pe diorama.DAR...cineva mia spus ca scchema nu e buna .Va las o poza cu schema si va las pe voi sa va dati mai multi cu parerea.''Eu credeam ca este buna''....

Pentru cei ce nu inteleg ce-i cu acele litere insemnate pe desen,in josu schemei jos pe pagina sunt srise fiecare ce semnifica.!!!

Astept pareri de la voi.Mersi

Cu Respect ''Wesley''
 
Este foarte corecta schema, dar poti usura schema punand cate trei led-uri in serie si o singura rezistenta de balast.
 
Multumesc de parere.Acea persoana a zis ceva ce eu in paralel nu am mai auzit!!!!!!.Ca nu stiu ce trebe modificat la tranformator pe digital si nu stiu cum,si sa pun ledurile in 2 serii de cate 5 ca daca nu fac asa,o sa patesc urmatoarele: o sa luminezxe primele doua mai tare si restu mai slab ,ca primele se vor arde in timp!

Eu din cate stiu,dupa cum se vede ca am facut si in schema,stiu ca intrun circuit paralel,acele leduri vor lumina toate la fel de tare,si la fix la maxim incat sa nu se arda,cu ajutorul rezistentei.

Vreau sa stiu daca e cum zic eu si anume ca ledurile vor lumina toate la tensiunea care trebuie!!!.Multumesc. Astept pareri!
 
@ Wesley!

Foarte frumos c㒠încerci s㒠faci o dioramă’, dar NU MAI ÈťIPA!
Pe urm㒠te rog s㒠îmi traduci urmă’toarele (nu înţeleg):
nush
mia
nam

Mulţumesc!