diorama lui gamitzu

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
:D nu zice nimic ca nu e treaba ei. atata timp cat platesti nu e treaba ei unde o pui tu. femeile intotdeauna au dreptate. Uite cum arata , 2 feluri. traiasca camera digitala ca de aia s-a inventat. incearca unde e o farmacie renumita.Eu am luat de langa spitalul judetean, ca la smurd te aduce cu salvarea si apoi iesi o fuga,treci strada sa-ti cumperi bandaje sa te lege aia, ca ei nu au in stoc. da ai sanse sa gasesti si pe la farmacii mai destupate.


 
macleod a spus:
Hai ca am ramas in urma, nu citisem si pagina a doua.
Portalurile arata super, cred ca in final daca le mai si afumi un pic or sa ajunga prima. Oricum sunt mai realiste decat plasticaraia de pe la toate firmele de 'specialitate', dar cam piperate totusi (avand in vedere ca pana ajung prin rromanica oricum pretul se dubleaza - prietenii 'stie' de ce :-d)
asa e . Eu le-am luat direct de la woodland din state cand am fost acolo.La noi nu stiu sa aduca cineva.
 
:D pai am pus deja pe photo bucket.sant 2 module acolo
uite linkul la tot, ca sant multe rau, in diferite faze. Enjoy


astea sant de pofta, restu la:
http://s1022.photobucket.com/home/gamitzu/allalbums
 
hai sa-ti spun un secret.Dupa ce ai pus fase,pe cocoloase de ziare sau pe spuma poliuretanica, alea accepta foarte bine acuarela sau vopsele diluate in proportie de 1:16 si 1:32. Alea mai inchise se dilueaza mult mai mult, in proportie mai mare. E mai simplu sa mai vii odata cu o pensula deat sa fie prea inchisa la culoare si nereala. Si tot asa, gen pete de leopard, alternezi petele. o sa incerc sa fac niste probe pe hartie cu toate vopselele, de la woodland si sa ma duc prin magazinele de profil sa caut ce s-ar potrivi din vopselele pentru zugravit, sticlutele alea cu coloranti concentrati. e simplu pt mine ca am probele acasa. alea de la voodland sant cam scumpe, da sant beton, concentrate. uite poze cu diferite faze de la ce am fct pana acuma cu fasa gipsata.






 
azi am reusit sa fac polistiren de 6mm din placa mai groasa cu o magaoaie de taiat improvizata. 2cuie pe o placa de pal melaminat si o bucata de nichelina incalzita de un traf de 12 v. In rest poze si munca






 
o scula care face toata treaba la lipit carton si polistiren. da trebe pt polistiren sa fie de temperatura mica, nu mare ca il topeste. Ala din practiker, l-am tesat, e 130 ron, da topeste. Iar batoanele de plastic sant scumpe rau.Ala mic a meu e din wall-mart un fel de real de la americani, era 2, 50 $ unu,iar batoanele 100 buc la 4.5 $. L noi cred ca ne-ar cocosa. e bun ca stai 2 minute pana se raceste plasticul ala topit, nu 2 zile de iarna daca lipesti cu aracet.




si o rugaminte. MARE DE TOT.
cine ma poate ajuta sa concep un sistem de semnalizare pentru diorama din poza asta.Sa-mi spuna cate semnale cu cate culori si pozitionarea lor. :roll:

Aia e pozitionarea macazelor si a liniei duble.
 
La gara ai avea 2 semnale de intrare, 4 semnale de iesire, plus un semnal de manevra (pitic sau pe stalp) pentru linia de intretinere. La semnalul de iesire de pe linia din dreapta ori integrezi functia de manevra (alb lunar), ori mai pui un pitic separat pentru manevra. Dupa aia pe restul traseului poti sa pui semnale de BLA (sau nu neaparat) in functie de cate segmente de traseu vrei sa faci. Oricum mai mult de 4 nu prea cred ca ai unde (si 4 zic asa, ca sunt amator de semnalizare :D).
Pana acuma a fost usor, dupa aia incepe distractia, sa faci logica semnalizarii in functie de macaze, blocuri ocupate si alte cele :D
 
:( pana aici e clar. da cum arata astea?
habar nu am. eu sant specializat in mot comb interna, dinalea de scot kw cat pentru o comuna de 30--40 de mii de persoane. da-mi mai amanuntit , ceva poze sau desene cu semnalele si alte dracovenii ca sa siu ce sa cumpar. am mers pe linie flex e mult mai usor de fct blocuri. :D
 
Vezi postul lui cosmin78, are un link acolo unde e descris foarte bine cum arata fiecare semnal si ce face el.
Problema este alta, ca nu exista de nicio culoare semnale pentru romania, si nici ceva care sa semene cat de cat cu ele. Astfel incat fie iti iei ceva gen wiessmann pentru germania si incerci sa le adaptezi, ori le faci de la zero, cu plastice si leduri si atunci o sa arate romanesti.

Orice solutie alegi, pana la urma logica de semnale oricum trebuie sa o implementezi de mana (asta daca vrei sa semene cat de cat cu ce e in real life). Altfel, daca te multumesti cu ceva de genul: e verde trece, e rosu se opreste si cu asta basta, e treaba mult mai simpla si se poate implementa relativ usor fara prea multa bataie de cap. Dar sincer nu prea are niciun farmec, mult mai frumos este sa vezi semnalul galben si automat urmatorul semnal sa fie pe rosu, ca in realitate, sa se schimbe culorile atunci cand manevrezi macazele samd. Dar dupa cum spuneam e o nebunie totala si logica, chiar si pentru traseul tau relativ simplu e destul de complex de implementat.

Mai poti sa mai citesti si asta: http://trenulete.info/regulament-de-semnalizare/
Dar mai ales o varianta mai veche, care mi s-a parut cea mai buna carte de cultura generala pentru semnalizarea cfr. E veche, si probabil se merita sa citesti dupa aceea si noile variante, dar ca sa-ti faci o idee despre ce si cum se mananca e prima, descrie tot ce vrei sa intelegi, cu poze exemplificatoare etc. etc.
Sincer nu o mai gasesc, e pe aici pe undeva prin topicuri dar nicio sansa. In schimb mai am o copie salvata cu pozele respective, pe care ti-am pus-o aici:
http://fbx.ro/tpai3sd7is7o95ao

Mai citeste eventual si astea de mai jos:
http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4832
http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4399
Spor!
 
mersi foarte mult pt sfaturi. eu merg pe sistem american, de fapt iau de acolo tot ce vreau. ma gandeam la semnale de la atlas, sant la preturi foarte bune. circuitul meu e simplu nu pune mari probleme. da vreau sa arate cat de cat real ,nu sa fie ca nu stiu ce orasel cu semafoare la fiecare colt de strada. vreau sa fie cat de cat realist. eu tot ce am e digital, cu sunet sau fara. Nu cred ca o sa fac blocuri de linie , am avut asa ceva cu tt-urile, c relee, era o porcarie. Cred ca o sa merg pe senzori. pt comanda semafoarelor, e cam scumput, da are balta peste :D
 
ms. Unde stai?
poate esti tot cu N. De fapt scara nu conteaza, conteaza boala.
:D
 
Salut ,
pentru semnalizare americana poate gasesti aici ceva....
http://www.lundsten.dk/us_signaling/index.html
 
link

<r><E>:roll:</E> <URL url="http://s1022.photobucket.com/home/gamitzu/allalbums">http://s1022.photobucket.com/home/gamitzu/allalbums</URL></r>
 
astea sant ultimele poze ale montajului.E gata de acoperit cu spuma si apoi cu fasa gipsata. M-am hoarat la spuma poliuretanica, e mai scumpa, da asa copacii vor ramane la locul lor cand o voi rabata la vertical in dulap. Am incercat mai demult cu hartie facuta cocoloase si cu plasture de gips, era o coaja subtire si usoara, da nu prea stateau copacii infipti in sol. Era ceva de 2 -3 straturi de gips, avea cca 2-3 mm, era destul de solida, da nu imi placea cum stateau brazii.





 
asa arata cu spuma, gata pentru fase gipsate. Am pus hartie pana la urma, dedesubt, ca altfel intrau 100 de spray-uri de spuma. asa au intrat doar 2 mari, 14o bucata cele mai chioare :D

 
pai daca ai urmarit topicul complet, imi ia mult mai putin, cam 2 saptamani maxim sa termin ceva ca lumea.Cu aracet, servetele, carpe sau alte minuni, stai de urasti pana se usuca. :D un modul din alea 2 care le-am facut pana acuma merge foarte usor asa. Iar spuma gasesti acuma si din aia mai ieftina, chiar daca nu e calitatea lu bizon, iti faci treaba cu ea ok.