diorama lui gamitzu

Asa cum ziceam mai sus, revin cu poze la copaci. Merge destul de repede, 4 intr-o ora.
Am incercat varianta fir cu fir si varianta bucati mai mari. Rezultatele sant cam la fel la inceput, apoi tot la fir cu fir trebuie pigulit.

O sa incerc ceva poze cu supermacro cand o sa fie un soare mai puternic. Astea sant fara blitz sau la lumina naturala atat cat este.

Daca tot ploua am pus iar de ocol silvic , cu seria a 2 de armaturi. Stramba lemna a muncit vreo ora da merita. Desi in cutie toti din set cati sant au maxim 2 forme, cand ii iei la intrebari sa-i strambi, se mai rup crengi, mai tai din ele singur si ies diferiti, O variabila e la indoit armaturile iar a 2 e la lipit pe ele foliajul. ii recunosti cu greu la urma, numai dupa semnele de pe coaja sau daca stii ce e acolo.Da nu cred ca are cine sa ancheteze asa ceva.

:-D

Cateva poze dupa ce am plantat ceva zarzavaturi prin gradina. Farmecul e ca astea nu le terminam niciodata, mereu mai pui ceva, mai modifici, mai innoiesti.

@ cosmin 78 Inca incerc sa fac o roata gen trafalet pt asa ceva, am vazut prin state. E o rola de pasla si o seringa din care picura vopseaua acrilica. Daca nu o sa iasa o sa o dau pe pensulica mica si tutun. Da nu mai fumez de 8 ani asa ca o sa ma multumsc cu rabdarea :grin:

:grin: L-am vazut pe net undeva, o sa-l caut cand am timp. Cred ca o sa prefer sa-l cumpar de pe net, nu e scump, e home made la ei. De mazgalit linia pot sa o fac oricand. Acu sant plin de altele, copacii si vegetatia de pigulit, asa ca il las pe mai incolo. Aia o sa-mi zica si ce sa folosesc pt rugina auitentica cu ala. Cred ca e Floquil acrilic daca imi amintesc bine. :grin: Stiu ca era recomandata pe multe forumuri din state. Aia au facut ceva care uscat arata bestial, nu trebuie sa fac experiente.
Apropo, pe la noi cam ce ar fi din gama asta. Parca nu mi-as bate capul sa iau de acolo o singura doza decat daca e impreuna cu altceva.

Ieri am terminat de ruginit si de invechit cosmelia lucioasa de la Atlas. Acum e la locul ei pe vecie. Nefiind luata in calcul de la inceput, nu va avea lumina pt ca nu am indesat un cablu din timp sub gips. Ori voi pune un mutzulaki afara in fatza ei sau voi zice ca e de la CFR si le-a taiat curentu din lipsa de fonduri. Poze:

@ sogard: asa a iesit drumul dupa prima mana de spanac crescut peste noapte pe langa dala turnata de ipsos. Dupa uscat si aspirat daca mai cere o sa mai creasca ceva.

:grin:

La Galati se trage tare, vad ca se insista pe variatia cromatica si trebuie sa recunosc, e mult de lucru. Stai bine cu imaginatia, sper sa ai si timpul necesar delectarii cu tot felul de scenarii. Spor la agricultura de polimeri!

d0ru_b a spus:
arata fain copaceii, pacat ca nu avem toti access la produsele WS . daca foliaj din ala gasesc in ro, armaturi sigur nu gasesc. La noi copacii cei mai utilizati arata ceva de genu :
t3_NO-26401.jpg

ar fi interesant sa incerci sa desfaci o armatura de WS sa vedem cum e facuta (ziceai ca e metalica)

Alea-s pentru spalat damigene, e cazul fiind in plin sezon zemos. O pruna, ceva... :grin:

Gamitzu, te-or face astia padurar , ca tot le ai p'astea cu ocolu' silvic. :aplauze:

:-D Chiar ca sant scule de spalat sticle. Apropo, sant de la Noch?
eu am luat ceva mai demult si recunosc ca pe pozele de pe site-ul de vindea, aratau beton, da acasa mai sa borasc cand le-am scos din cutie. E drept, ieftine. Uite cum aratau. Cred ca sant inca in cutie pt ca amicul de e cu TT-urile mele alea vechi, nu a avut timp de ele sa faca ceva , de prin 2004 incearca sa puna de o diorama.Da fatza de ce arati tu erau mai evoluate. :-?

Ceva poze cu Amintiri din vremea comunismului, colectie pusa pe picioare cu greu. :|

.
Si vestitii copaci facuti din crengute de pin , aracet si rumegus vopsit cu tempera si copt la cuptorul cu gaze. Cred ca sant de prin 84-86, nu imi amintesc clar. ;-)

Asta am uitat-o, o poza cu multe amintiri. Lucruri pe care multi nici nu le visau macar in anii aia negri.Se gasea greu si erau scumpe ca aurul. Am renuntat la ele greu, mai mult degeaba, 700 de euro fiind mai mult decat nimic, ma bucura faptul ca au intrat in cutiile unuia pasionat si nu au ajuns in talciocuri, printre chei ruginite si alte porcarii. WEB BERLINER TT BAHNE PARCA SE NUMEAU, PREDECESORUL LUI TT ZEUKE. :-(

Tot cu copaci in continuare, probabil pt multa vreme, in lipsa forexului necesar pentru fundatia orasului. Am considerat ca e mai usor de lucrat pe o placa separata orasul cu cele 15 case, strazi copaci si felinare, etc decat sa fac cocoasha aplecat 8-10 ore pe zi peste placa mare. Dupa ce cablez luminile si felinarele, leg la fire si lipesc tot pe diorama, urmand sa maschez marginea fundatiei cu boscheti si iarba.
Doua poze cu copaci facuti de casa.
Una pe armaturile de metal si foliajul fin de la WS. L-am preferat in locul foliajului din cutia originala, pt ca am mai zis, scama aia nu cred ca imi mai place dupa ce m-am jucat cu ramurelele din foliajul fin.Acesta din urma m-i se pare mult mai realistic.

Cea de-a 2 e un copac JTT clasa prof. Tot a mai primit ceva patina pe coaja si ala ca prea era uniform, asa ca s-a ales cu un pic de alb si o spalatura cu negru.Astia sant cu scama aia din fabrica. Va las sa decideti si voi care este mai bun si care e mai putin din cele 2 poze. :grin:

Am pus si poza cu ei unul langa altul, pt o comparatie clara. Ca pret ajung tot cam pe acolo amandoi, mai putin munca mea de chinez la vopsit si asamblat la cei facuti ascultand Pink Floyd, acasa. :-D

Cel facut de tine are tulpina mai reala. Sarma aia impletita e cam la vedere, cred ca mai trebuia acoperit cu ceva. Despre foliaje nu pot sa zic mare lucru, ti-am mai zis par cam goi copaceii dar e ok.

Pai la aia fcti de casa poti sa bagi in ei pana ii faci cum vrei tu.
eu am facut si mai plinuti si la comparatie mi-au placut mai mult aia mai goi, in care se vedea creanga. La aia vietnamezi a lu JTT mai merge aplicat frunzulite pe ei, desi mie imi plac si aia tot asa. Oricum aia s-au mai scuturat si la ei in magazie si pe drum in colet, nu mai zic pana in otopeni unde joaca aia fotbal cu bagajul tau.

@sogard
Cred ca ti-ar place atunci cei care mie mi se par prea..... si vin pe locul 2. Cu aia am doua module umplute, facute mai demult numai pentru display. Asa ceva ?

Astia sant pe structura de plastic, bine definita dealtfel, tot de la WS. Si sant si usori.aia de metal au ceva greutate, recunosc. Cred ca daca as face padure intreaga din ei ar ajunge la 300 de kg, dar pt asta au facut aia forest canopy,mult mai usor. :grin:

Ultimele surcele crescute azi. Inca se mai vede albul adezivului, se va face incolor complet si mat in 24 de ore.

Astia 3 sant mai plinuti la sugestia lu colegu de mai sus, sogard. Incercarea nu strica.
Cred ca mai merge tuns dupa ce se usuca complet in caz de ceva. Sugestii?

:-( Poate cineva sa-mi dea un sfat cum ar trebui vopsita fieratania aia din dreptul semnalului care seamana cu un inductor? Pe model ala e contact finutz.
Neagra ca smoala sau ruginita?
Sau negru ruginit si patinat? Mai e si o placa care seamana cu ceva din lemn si cu contrasine. Astea.

Blocul de baza al semnalul banui ca ar merge ceva culoarea betonului patinat.
8O
Contrasinele o sa le ruginesc odata cu liniile, cand o sa fac rost de rola. Negre arata ca naiba.

trecere la nivel cu calea ferata semiamenajata , asta daca mai ai loc... incearca sa pui niste fasii de furnir f f subtire pe care sa le vopsesti cu bait negru ( imita lemnul uns cu ulei de motor )
acu intreb si eu , chiar ai nevoie de atatea rerailere??