Oof - of - of, ce ne facem...
Revenim la ideea decodorului & conectorului NEM651? Neeeeh...
Căutăm bobine & condensatoare mai mici. Aşa că... ştiţi vorba aceea,
cine caută găseşte... pe lângă bobinuţele respective, am găsit nişte bobine SMD şi nişte condensatoare SMD adecvate
(mulţumesc, Gyuri)
Deci noua interfaţă trebuie să fie elaborată în stil SMD. Atunci am luat din cutiuţele mele cu piese
ultima bucată de cablaj de test cu trasee (şi nu cu insule circulare), pe care am pregătit-o corespunzător. Nu am pozat fazele de lucru, dar le descriu în cuvinte.
Cu o pilă triunghiulară fiiiiină am secţionat o dată toate 4atru traseele între găurile care urmau să primească mufa cu 8pt pini, iar apoi numai 3rei trasee... vedeţi mai încolo pentru ce. Apoi am tăiat pinii subţiiiiiri ai conectorului, astfel încât pe găurile cablajului să se aşeze porţiunile îngroşate ale pinilor. Cu un burghiu mai mare, cred că de 3-4mm, am lărgit uşor cele 8pt găuri, astfel încât conectorul să se aşeze cu o fracţiune de milimetru mai aproape de plăcuţă. Atenţie, NU am lărgit prea tare găurile, astfel încât pinii să se aşeze
pe traseele de cupru şi nu pe sticlotextolitul de sub ele.
Am aşezat conectorul pe traseele plăcuţei, prinzând sub el prima secţionare a celor patru trasee, după care am cositorit cu foarte multă atenţie cei opt pini. Apoi am aşezat & cositorit cele două bobine SMD şi condensatorul SMD, componentele filtrului LC la care NU doream să renunţ, astfel încât un terminal al primei bobine să se aşeze pe traseul care duce la pinul 4 al conectorului, rămas întreg după a doua secţionare, iar filtrul LC să se găsească după această secţionare. Deoarece bobina a doua trebuie să ducă spre pinul 5, aflat pe cealaltă parte a conectorului, am făcut legătura respectivă cu o sârmă tare, recuperată dintr-un terminal lung al unei rezistenţe. între cele două bobine am plasat condensatorul SMD şi...
voila, a doua interfaţă este gata!