Pai da domnule ForumAdmin, pentru ca orice pas spre civilizatie este dureros, vezi si discutiile anterioare de genul "da de ce nu se deschide geamu", "da de ce sa merg la salon si nu la compartiment", "da de ce sa nu-mi pun picioarele pe banca si sa ma culc" si asa mai departe.
Asta a fost prostia in comunism, ca se dadea totul gratis, dar defapt nu se dadea nimic, vezi Dacia ieftinita in fiecare an care nu se putea cumpara, benzina la pret de nimic care nu se gasea, curentul si gazele pe care si le permiteau toti da se opreau in fiecare seara, si asa am ramas cu sechela ca ni se cuvine totul, bun ca in occident dar gratis ca in comunism. Pai du-te in Franta si zi ca tu n-ai bani sa te duci cu TGV-ul la bunici sau in concediu, si o sa-ti zica ca sa te duci si tu la bunici doar odata pe an iar in concediu mai aproape de casa, ca nu se poate baga un personal care sa traverseze tara, ca ori nu ar fi civilizat, ori nu ar fi rentabil.
Cum la noi nu e nevoie nici de civilizatie nici de rentabilitate, se poate orice.
E greu sa-ti dai seama ca ce e bine pentru pasionatu feroviar sau pentru calatorul ocazional nu e bine nici pentru calatorul regulat nici pentru CFR Calatori. Daca nu sunteti capabili sa intelegeti ca rentabilitatea in sistemu feroviar nu se face cu pasionatu care vrea sa traverseze tara pe nimic sau cu omu care vrea sa se duca odata pe an la mare, la munte si la bunici, nu are rost sa continuam discutia.
Din nefericire am vazut si eu asemenea scene cu acceleratul / personalul Bucuresti - Constanta, cu urcat in tren din revizie, cu agatat de vagoane din mers, cu batai pentru locuri, cu bagatul bagajelor pe geam, si totul pentru a ajunge la mare ieftin. Pai eu unu, decat sa ma cobor la nivelul asta de legea junglei si sa ajung acolo rupt de pierd o zii de concediu doar odihnindu-ma dupa drum, si inca o zi la intoarcere, pai mai bine imi scurtez concediul cu 2 zile si imi iau bilet la IC.
Sau am uitat ca romanu nu merge in concediu ca sa se odihneasca, el merge "sa sparga 500 de para" si "sa dea rusine la fraieri", deci nu conteaza cum ajunge si cum pleaca de acolo. Deci ne meritam "Foamea", si degeaba ne amagim ca e ieftin, diferenta tot o platim la impozite.
Sau o sa ziceti ca trenu e gol, puneti picioarele pe banca si va culcati, deci ajungeti odihniti. Asa un tren nu are ce cauta in mers.
Cat despre studenti, du-te in strainatate si zii ca vrei sa studiezi la 300km departare si n-ai bani, o sa ti se zica sa faci rost de o bursa sau sa stai acasa, ca nu trebuie sa invete toti pe unde ii taie capu, doar ca sa fie in mijlocul petrecerilor din Regie.
Da tu cum faci, mergi in fiecare weekend acasa sa iei un milion de cheltuiala? Nu e mai simplu sa mergi odata pe luna si sa iei 4 milioane? (ca sa nu mai zic de transfer bancar, ca noi am ramas la caratu oalei cu ciorba)