Ceferizari de material rulant real. la atelierul fam. Savin

Prin tara nu stiu unde s-ar gasi, eu am cumparat din Canada, prin intermediul unui prieten, acolo se gaseste cam la orice colt de strada :-D .
De, alte obiceiuri.

Scristi, aÂşa cum am mai spus nu a fost spusă cu rea intenĂžie. Într-adevăr am ochiul format pentru că lucrez de 12 ani cu machete cu care am ajuns la nivele înalte. ÂŞi la modele feroviare gata fabricate încă nici nu e chiar atât de dificil deoarece sunt piese din câteva bucăĂži, ori în cazul machetelor de plastic, când am avut de asamblat Âşi câte 400-500 de piese, se vede. Atunci fiecare piesă trebuie finisată individual pentru ca rezultatul general să fie foarte bun. Eu încă odată repet, apreciez munca voastră, felicitări, Âşi numai am sugerat că acest bine se poate transforma Âşi în foarte bine sau chiar excelent. kEEP UP THE GOOD WORK :grin:

Daca tot a fost o pauza asa mare de cand nu am mai aparut cu ceva nou, asta nu inseamna ca la Braila nu s-a lucrat cu drag si spor, bine in timpul putin pe are l-am avut , asta e :roll:
Oricum modelul ce o sa vi-l prezint este inceput de prin vara anului trecut si a stat pe "bara" sa zic asa cateva luni bune, de el m-am reapucat prin martie si am reusit intr-un final sa-l termin, sper sa va placa, astept intrebari dar si critici ca stiu ca nimic nu e perfect

Felicitari! :grin:
In afara de mici bubite la adancituri (datorata materialelor cel mai probabil), ar fi o chestie mai nasoala ca pare mai inalta decat trebuie. In pozele solo nu se vede, dar in cea cu LDEul si ECul se vede. :(
Dar ma gandesc ca la urmatoarea o sa rezolvi si problema asta. 8)

Prima data am inceput cu confectionarea usilor ca asta a fost cel mai greu, iar pt ele am facut o asa zisa matrita pt a iesii toate la fel, la baza a stat un model de BR 290, iar rotile au fost schimbate cu roti cu spite de la tenderul locomotivei BR 50, care este exact diametrul rotilor de la LDH

Dupa finalizarea lor am inceput lucrul efectiv, las pozele sa vb in locul meu,

Tot respectul!
Asa realizare mai rar. Felicitari!

Poate faci cateva in serie sa ne bucuram si noi de munca ta.

Nu vreau sa spun ca nu vor mai fi alte modele de LDH dar din cauza timpului din pacate nu mai pot face altele avand in vedere ca pe acesta l-am terminat cam intr-un an....

Salut,buna lucrare LDH-ul si DA-ul asta,in legatura cu vopsirea,daca aplici dungile cu decaluri negre,rosii sau alte culori pe modelul pregatit pt.vopsire,te scuteste 90% timp si nervi,eu nu am crezut pina nu am incercat personal,succes in continuare

Florinn a spus:
@aulin ce vrei sa spui prin aplicatul "pe modelul pregatit pt.vopsire" ?

adica le aplici inainte de vopsire sau cum?

Cu decalurile(pe baza umeda) este foarte usor de lucrat,se lipesc pe orice suprafata(pe grund sau vopsea finala),culmea este ca rezista fara sigilare in lac dar nu recomand,se taie segmente scurte,pt.boturi,pt.usi,pt.radiatoare,nu se lucreaza cu segmente lungi,se lipesc unele peste altele fara sa se observe,putina indeminare si.....rabdare :grin:

Florinn a spus:
Dar tot nu mi-ai raspuns :)
Sugerezi sa fie lipite pe grund si apoi sa fie vopsit modelul? Eu asta inteleg din ceea ce zici mai sus.

Scuze,am spus ca aceste decaluri se pot fixa pe o suprafata in functie de etapele vopsirii,de exemplu,pt.vopsirea DA-ului,eu,am constatat ca aceste dungi sa fie aplicate dupa vopsirea finala,inaintea sigilarii in lac dar nu este o regula,totul depinde de schema de vopsire a modelului respectiv si experienta modelistului.Aceste dungi se pot fixa si pe grund apoi urmeaza alte etape de vopsire,insa trebuie acoperite cu banda de mascare,operatia fiind mai complicata.In cazul tau,pt schema GFR,decalurile cu dungi albe(daca le ai :grin: )se pot aplica ca ultima operatie,dupa ce ai aplicat cele doua culori de fond(bleo si roz-sau ce cod o fii)apoi pt.fixare sigilezi modelul in lac

Prima electrica cu 6 osii a aparut demult
Daca te referi la EA, s-ar putea anul asta sa primim vesti bune.
Probabil din Italia. Totusi, si Roco ar putea face o incercare, pentru ca ei au o gama foarte larga de modele.
Au tot ce le trebuie, nu inteleg de ce-ar avea retineri.
Probabil considera ca romanii stau foarte prost cu trenulismul, dar noi stim ca nu e asa.